Manolo logotype

Fredagsinspiration - Brown Glencheck

I veckans fredagsinspiration hyllar vi den bruna glencheckrutiga kavajen. Ett plagg som är förvånansvärt mångsidigt och användbart i semi-formella arbetsmiljöer. Vi har adderat ett par kamelfärgade byxor, ljusblå skjorta och marinblå slips som knyter samman helheten med den diskreta rutan i kavajen.

Kavaj - Cesare Attolini, Byxa - Suitsupply, Skjorta - Stenströms 1899, Slips - Drake´s, Skor - Crockett & Jones, KlockaAudemars Piguet ref. 15202BC

 

Mörkbrun kavaj med blå överruta

Audemars Piguets ref. 15202 i vitguld limiterad till 75 exemplar.

Modellen Bradford från Crockett & Jones i mörkbrun Cordovan.

Kamelfärgad byxa från Suitsupply med pleats och side adjusters.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Anonym säger
2019-01-20 01:49 - Anmäl

Kombinationen av övriga plagg för just denna kavaj känns väldigt genomtänkt, både med färgvalen och med den genomgående känslan av rustik smart casual.

Jag håller med om att brun kavaj framstår just "förvånansvärt" mångsidigt. Egentligen borde det väl vara ett rätt självklart alternativ med vibbar av engelskt lantliv etc - jag kan se mig själv trivas riktigt bra i denna inspirationsklädsel. Men när man väl ska köpa kavaj känns nog både blått och grått mycket mer givet. Nästan som att brunt känns mer som en uddafärg i klass med t ex grönt, rostrött etc.

Vad säger ni andra? Är det bara jag som tycker brun kavaj "borde" kännas lika naturligt som bruna skor till halvformellt/smart casual men inte riktigt gör det? Har Manolo själva några spontana reflektioner?
#2 Andreas Weinås säger
2019-01-20 12:45 - Anmäl

#1 - Som uddakavaj håller jag brunt högre än t ex grått även om mörkblått förmodligen är svårslaget som ens första kavaj i garderoben. Grått och blått känns självklara som kostymer där brunt är snyggt men direkt blir för informellt för en mörk kostym. Sen spelar såklart ton, nyans, struktur och mönster stor roll för hur kavajen uppfattas.
#3 Anonym säger
2019-01-20 15:49 - Anmäl

@Andreas: Ja, parallellen med kostym är intressant. Där känns brunt mycket mer som ett statement så att säga. Kanske att den känslan lite följer med även för uddakavaj på något sätt? Snyggt hur som helst. Jag blir rätt inspirerad att själv bidra till plaggets popularitet :)
#4 Peter säger
2019-01-20 17:28 - Anmäl

Snyggt! men jag hade hellre valt mellangrå flanellbyxor samt chukka boots i mörkrbrun mocka till den outfiten. :)
#5 random säger
2019-01-21 08:27 - Anmäl

Brunt är bra. Manolo kanske kan göra en "säsongens bästa bruna kavajer" eller en stilstudie i brun kavaj?
#6 Soccercalle säger
2019-01-21 14:51 - Anmäl

#1 och #2. Jag tycker att grått nog går före brunt som uddakavaj även om blå alltid är nr 1. Brunt har dock den stora fördelen att det är lätt att kombinera med gråa flanellbyxor. Däremot är det svårt att kombinera grå kavaj med sådana byxor eftersom kontrasten ofta blir för liten. Man måste därför "anstränga" sig lite mer om man ska ha en grå uddakavaj. Jag kör en mörkgrå tweedkavaj till ljusgrå borstad flanell. Då blir det kontrast både i struktur och färg.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen