Manolo logotype

Ring Jacket AW 2018/2019

Ett av våra absoluta favoritvarumärken här på Manolo är japanska Ring Jacket. De har länge varit en erkänd producent i hemlandet men fick för några säsonger sedan även ett internationellt genombrott efter att man börjat arbeta med en amerikansk distributör och storlekar anpassade för en västerländsk marknad. Vi har tittat på vinterns kollektion.

Ring Jacket International som den här delen av företaget kallas har utöver en mer generös längd och storlekssortering även ett lite mer återhållsamt färgspektra. Det handlar främst om klassiska sobra nyanser av blått och grått med inslag av brunt, grönt, benvitt och vinrött. 

Även om det finns inslag av handsömnad kännetecknas snarare plaggen av japansk perfektion där tillskärning görs med extremt precision och sömnaden är väldigt exakt. Vad man dock har som är väldigt intressant är en filisofi kring tillskärning som man hämtat från Cesare Attolini där Ring Jackets fabrikschef varit skolad i flera år. Det handlar mycket om hur man format ärmhålet ovalt så att man får maximal volym i överärmen men fortfarande ett högt skuret ärmhål. 

En annan detalj jag själv verkligen uppskattar med Ring Jacket är att deras axlar inom RTW är något lägre än vad man hittar hos många andra varumärken idag. Jag som har naturligt sluttande axlar trivs faktiskt bättre i mina konfektionskavajer från Ring Jacket än många av mina måttsydda plagg från andra tillverkare där de inte lyckats få till rätt lutning på axeln eller höjd på ärmhålet. 

Om vi tittar på höstens kollektion så hittar vi inslag av klassiska kostymtyger i Ring Jackets egenutvecklade materialserie Balloon samt ett par inslag av spännande vintageinspirerade tygval. Mörka grafitgrå tredelade kostymer för kontoret varvas med lediga ytterplagg i manchester eller grovstickade polotröjor under rutiga kavajer. 

 

Field Jacket i manchester.

Klassisk dubbelknäppt kostym i glencheck.

Klassisk grafitgrå svid.

Brun kavaj över mörkblå skjorta och grå flanellbyxor.

Storrutig kavaj över grovstickad polotröja och jeans.

Detalj på företagets polo coat.

En ledigare tolkning av ytterrocken med hoodie och manchesterbyxor.

Klassisk krita med mörkblå bas.

Olivgrönt inslag under mörkblå rock.

Vinröd kavaj över grovstickad polotröja

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Peter säger
2019-01-08 12:21 - Anmäl

Snyggast på länge! Här snackar vi om inspiration! :)

Provade deras polo coat hos lund & lund...fast det inte är min budget blir man ändå sugen på att impulsköpa den efter man provat den.

Charcoal kostym ihop med charcoal slips var vansinnigt snyggt på bilden ovan. Rr det flanellkostym på den bilden tro?
#2 Simon säger
2019-01-08 15:36 - Anmäl

Mycket fint! De verkar gilla en ordentlig drape även om det är svårt se med uppknäppt. Speciellt kul att se kavajer med relativt hög knäppning till skillnad från de flesta nu. Hoppas det sprider sig.
#3 Johan Larsson säger
2019-01-08 17:27 - Anmäl

Snyggt! (undantaget bilden med hoodien förstås)
Extra + för den vinröda kavajen, som såg förvånansvärt bra ut!
#4 J.E säger
2019-01-08 21:27 - Anmäl

Alltid lika imponerad av Ring Jackets kollektioner. Bravo!
#5 Mathias säger
2019-01-08 21:32 - Anmäl

Otroligt bra snitt på plaggen. Var köper man dem lämpligen (online) i Europa?
#6 PowPow säger
2019-01-10 09:32 - Anmäl

Väldigt snygga grejer men på tok för små i storlekarna. Lämpar sig tyvärr inte alls för de som idrottar. Var extremt sugen på att köpa deras fieldjacket i manchester men fick inte på en XL alls då den tog emot över rygg och bröst samt var förvånansvärt kort i längden. Är 196 och väger 87 kg vilket inte gör mig till en överdrivet stor person.

Som sagt väldigt snyggt men man bör vara kortare samt nättare i kroppen för att kunna bära deras kläder.
#7 Helmer säger
2019-01-11 08:17 - Anmäl

Lite off topic. I dagens SvD finns en artikel om Ericsson och en bild på Börje Ekholm. Kan ngn förklara vad det jag ser när det gäller hans vänstra kavajärm?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen