Manolo logotype

Fredagsinspiration - Nyårsafton

Så här i årets sista fredagsinspiration har vi valt att fokusera på vår tolkning av nyårsklädseln. Den innefattar i vanlig ordning en klassisk smoking, här med sjalslag och gördel samt en klassisk mörkblå paletå och operapumps i sammet.

Smokingjacka - Kingsman, Smokingskjorta - Shirtonomy, Byxa - Kingsman, Paletå - Dunhill, Fluga - ElizabethaGördel - Shibumi-Firenze, Operapumps - Arthur Sleeps, Manschettknappar - Skultuna, Klocka - Cartier Tank "Normale".

 

Smoking från Mr Porters egna varumärke Kingsman i en krispig ull/mohair-blandning.

Cartier Tank "Normale" från 1966 i ett litet och elegant utförande.

Operapumps i svart sammet från brittiska Arthur Sleeps.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Kalle säger
2018-12-29 18:08 - Anmäl

Tur man inte är så pass fin att man blir bjuden på tillställningar som kräver operapumps...
#2 Alex säger
2018-12-30 05:08 - Anmäl

Vad är det för rock då?
#3 Peter säger
2018-12-30 10:03 - Anmäl

En fråga som inte direkt har med inlägget att göra...bör man investera i en bättre resegarderob (kostymfodral) när man reser med kostym, eller bör jag bli bättre på att vika kavajerna i resväskan?
Måste resa en del i jobbet, hur gör ni?
Jag har tittat lite på barons garment bag, så alternativet är ju att köra en sån plus resväska, kabin eller större check in beroende på längd på resa, istället för att packa ner kavajerna. Var iväg på en längre resa nyss och kavajerna såg inte jättefina ut på ryggen när jag packade upp dom. Inte ens husknepet med varm dusch i badrummet fungerade. :)
#4 CR säger
2018-12-30 11:27 - Anmäl

@3 Reaegarderob lan vara mycket snyggt dock i mina ögon inte vidare praktiskt, tung att släpa på och riskerar att bli mosad under de enorma mängder av handbagage som numera börs ombord.
Kör själv alltid en kabinväska (hardcase) och försöker vika så gott det går, skrynklor blir det alltid i viss mån, men ångar alltid plaggen i duschen när jag anländer så brukar de hänga ut sig över natten.
Att resa i tjänsten är för de allra flesta inte vidare glamouröst och några skrynklor är oftast oundvikligt :)
#5 dennis säger
2018-12-31 01:42 - Anmäl

Oklädda knappar är väl inte riktigt okej? Ser inte det lite för. Mycket ut som en vardagskostym då?
#6 x säger
2019-01-01 19:25 - Anmäl

#3, Eftersom du frågar om jobbresor skulle jag säga att det finns ingen anledning att ha en resegarderob. Som affärsresenär vill du att resandet ska vara så smidigt som möjligt och då det är inte värt besväret att släpa runt ytterligare ett kolli (jag har testat). Med lite träning går det relativt smidigt att packa kostymer, skor och skjortor (plug träningsprylar) för en veckas resande i en normal kabinväska utan att kläderna tar någon större skada. Se till att skaffa en uppsättning "packing cubes" så förenklas packandes betydligt.

Annars tycker jag att resegarderoben du tittade på verkar vettig och jag skulle absolut kunna tänka mig att den fyller en funktion för privatresor.
#7 Nicke säger
2019-01-02 19:17 - Anmäl

Kanske bara är jag - men ser inte de där skorna överdrivet feminina ut?

Utan att överdriva hade jag tagit för givet att det var damskor om jag såg dom i en butik. Det är klacken och detaljen som påminner om en rosett som gör det.
#8 Reserobert säger
2019-01-02 22:03 - Anmäl

#6 man vill genast veta mer om hur du gör och vad du får ner i en carry on :)
#9 Peter säger
2019-01-03 06:48 - Anmäl

#4 & 6, tack för inspelet. Finns poäng i vad ni säger.
Man ser dock en del rutinerade affärsresenärer med handbagage plus kostymfodral, speciellt då man i business (flyg) får ta med sig två handbagage plus dataväska till asien eller usa. Då insåg jag att det verkligen kan vara en bra ide med kostymfodral. Men ni kanske har rätt att man ska lära sig packa bra istället. :)
#10 random säger
2019-01-03 13:08 - Anmäl

#9: ett annat tips är att titta på Bennet Winchs Suit carrier holdall som Simon Crompton på Permanent Style varit med och utvecklat. Har en mycket snillrik konstruktion för att kombinera kostymfodral+väska.

#5: om det inte ansågs feminint i det urkonservativa tidiga 1900-tal då smokingen kom till bör det definitivt inte vara feminint i dagens aningen mer jämställda samhälle.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen