Manolo logotype

Säsongens 6 snyggaste Shearlingjackor

Foto: Milad Abedi

Så här när temperaturen kraftigt kryper nedåt kan vanliga skinn eller mockajackor kännas väl svala. Därför har vi idag valt ut 6 favoriter av Shearlingjackan som kännetecknas av sitt karaktäristiska foder och finns i mängder med färger och modeller.

Shearlingjackan är för oss ett av de mest avslappnade alternativen och kanske snarare ett alternativ till jeans än dressade ullbyxor. Det är dock en väldigt snygg kategori av jackor med en stor portion attityd och historik. Allra snyggast är enligt oss modeller i mocka eller skinn men det innebär tyvärr ofta ett signifikativt pris. Färgmässigt gillar vi ljusa nyanser av grått, beige eller varför inte mörkbrunt. Satsa antingen på en kort pilotmodell med tilltagen krage eller kanske en shearlingfodrad peacoat eller rock. 

 

Brunello Cucinelli

Lyxig shearlingjacka från Brunello Cucinelli.

Belstaff

Modellen Upland från Belstaff

Ralph Lauren Purple Label

Sober shearlingjacka från Ralph Lauren Purple Label.

Bally

 

Vintageinspirerad modell från Bally.

Kent & Curwen

 

Shearlingfodrad jacka i manchester från Kent & Curwen.

Schott

Shearlingjacka från Schott. (även översta bilden)

 

Inspiration

 

Steve Mcqueen

Tom Hardy

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 ProfessorBengt säger
2018-11-18 00:12 - Anmäl

Varför inte också "the real thing" en Irving Jacket? https://www.flying-jacket.com/jackets/sheepskin-flying-jackets/lightweight-irvin-flying-jacket/
#2 ProfessorD säger
2018-11-18 13:41 - Anmäl

Ni missade Lardini`s schearling, som finns på jupiter!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.