Manolo logotype

Cavour Fall/Winter Lookbook 2018

Idag beger vi oss västerut och närmare bestämt till vårt grannland Norge. Här hittar vi varumärket och butikskedjan Cavour som de senaste åren gjort en minst sagt spännande resa. Vi har pratat med Sebastian Scharnke som är en av grundarna bakom konceptet och fick möjlighet att tittat närmare på höstens kollektion.

Resan för Cavour startade 2014 då bröderna Sebastian och Richard Scharnke grundade företaget efter att ha arbetat på varuhuset Høyer i Oslo. Konceptet startade som ett litet wholesalemärke och har sedan dess utvecklats till att bli ett fullskaligt retailkoncept med ett utbud av världens främsta producenter inom sitt respektive område. Vi hittar exempelvis kavajer och kostymer från Cesare Attolini och Orazio Luciano, skor från Saint Crispins och Edward Green, byxor från Ambrosi och skjortor från 100 Hands.

Sebastian och Richard äger idag 65% av Cavour efter att ha sålt 35% till en privat investerare. Detta har möjliggjort för en expansion i form av två nya butiker i Oslo. Den ena i centrum vid rådhuspassasjen och den andra i västra Oslo vid Skøyen. Företagets fjärde butik väntas slå upp dörrarna hösten 2019 i den helt nya stadsdelen Bjørvika, ett av de största byggprojekt i Skandinavien under modern tid.

 

Företagets första butik vid Vikaterassen i centrala Oslo.

Skor från Edward Green i företagets senaste butik i västra Oslo.

Utöver sina externa varumärken arbetar man kvar med sin egen produktion som uteslutande sker i Italien. Kostymer i full kanvas, sydda i Neapel av tyger från ex Loro Piana, Drago och VBC ligger på 7 999-9 999kr. Utöver detta finns även en MTM-tjänst som erbjuder full kanvas producerad i Italien med ett startpris på 9 000kr. 

Kavajer med halv kanvas-konstruktion och mjuk axel startar på 5 999 kr i tyger från Loro Piana, Drago, VBC och Fox Brothers och är även de producerade i Neapel.

Man har även en egen produktion av kashmirtröjor som sker utanför Milano med garn från Cariaggi och skjortor med handsydd axel i tyger från Albini för 1 699 kr.

Enligt Cavour själva är ambitionen att fylla mellanrummet mellan t ex Oscar Jacobson och Corneliani prismässigt men att kunna erbjuda kvalitet i även det översta segmentet. Genom stora volymer samt att jobba direkt med fabrik och inte behöva lika stora marginaler som de stora varumärkena kan man enligt företaget själva erbjuda en hög kvalitet till ett i sammanhanget lågt pris. 

Man arbetar kontinuerligt med att utveckla produkter och produktkategorier för att kunna erbjuda en komplett herrgarderob oavsett om det rör dressade eller lediga plagg.

Sebastian berättar att man har haft ett imponerande år försäljningsmässigt i butiken och nu ligger fokus på att hitta nya lägen och marknader att expandera till samt att få igång sin onlineförsäljning ytterligare. 

Inför säsongen har man skapat en mindre lookbook för det egna varumärket som är fotograferad av Milad Abedi. 

Kavaj med brun/grön-ruta och mörkblå polo.

Djupt grön kashmirpolo.

Businesskostym med vit skjorta och slips.

Grön kavaj och ljusgrå flanellbyxor.

Klassisk kritstrecksrandig kostym.

Kostym och polotröja ton i ton.

Mockaväst över stickat för en ledig look.

Bomberjacka i vinröd mocka.

Enkelknäppt paletå i fiskbensmönstrad ull från Loro Piana.

Field Jacket i mörkbrun mocka.

Smoking med spetsiga slag.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 J säger
2018-11-14 12:46 - Anmäl

Mycket stiligt!
#2 DrDre säger
2018-11-14 12:52 - Anmäl

Intressanta klockval. En Aquanaut, en Reverso och en Casio.
#3 Johan säger
2018-11-14 15:19 - Anmäl

Snyggt! Ser ut som att byxorna ska spricka över låren men i övrigt lyxigt och mkt bärbart för de flesta män som vill vara tjusiga (viss reservation för röd mocka - någonstans får man dra gränsen!).
#4 Zeraselol säger
2018-11-14 15:23 - Anmäl

Har haft kontakt med Sebastian i somras då jag köpte en kostym som tyvärr inte passade just mig. En mer straight up guy har jag aldrig stött på i handeln. Tog sig tid att ringa och konsultera med mig i en kvarts tid över de bilder jag skickade. Rekommenderar verkligen er att handla där, fri frakt och retur (-tullavgift) samt riktigt bra reor gör det inte sämre. Rekommenderar även deras tråd på SF där de via medarbetaren Kevin är aktiva och svarar på diverse spörsmål
#5 Aleksander Norum säger
2018-11-14 16:54 - Anmäl

Har kjøpt både skjorter og kavajer fra Cavour, siden 2014. Enorm utvikling både passform og kvalitetsmessig. Fantastiske produkter. Grymt jobbet !
#6 Sebastian säger
2018-11-14 17:03 - Anmäl

Citat:
Snyggt! Ser ut som att byxorna ska spricka över låren men i övrigt lyxigt och mkt bärbart för de flesta män som vill vara tjusiga (viss reservation för röd mocka - någonstans får man dra gränsen!).

Modellen är längdhoppare så där finns endel resurser i dom låren ;-)
#7 Karl säger
2018-11-14 17:25 - Anmäl

Köpte en kostym av dom på nätet som jag är riktigt nöjd med! Fick bra service och det var även fri frakt!:)
#8 Johan g säger
2018-11-14 17:39 - Anmäl

Köpte nyligen en kostym med nya passformen. Riktigt nöjd!
#9 Alex säger
2018-11-14 17:54 - Anmäl

Helt konge! Beste folkene og det beste utvalget Oslo har å by på! :) Absolutt å anbefale!!!
#10 Morten säger
2018-11-14 20:32 - Anmäl

Har fulgt Cavour siden de lanserte sin første kolleksjon. Årets linje er enestående og en passform som er helt på linje med merker som Ring Jacket og Caruso! For ikke å snakke om servicen og kunnskapen hos deres ansatte. Stå på videre!
#11 Ben Stance säger
2018-11-14 20:34 - Anmäl

Looks really good! Hope to see you in London.
#12 Alexander säger
2018-11-14 20:48 - Anmäl

Riktigt snygga kläder och bra kvalite
#13 Hugo säger
2018-11-14 22:51 - Anmäl

Bara jag som tycker det låter helt sjukt att det finns marknad för fyra stycken affärer bara i Oslo? Med den prispunkten känns det ju mer som något man siktar in sig på ett tag och sedan åker och köper -även om man då behöver åka en lite längre bit (har aldrig varit i Oslo men antar att det inte är Kiruna-stort till ytan). Någon som är mer insatt och vet om alla 3, än så länge, rullar in bra pengar?
#14 Steve säger
2018-11-15 10:07 - Anmäl

Ser mycket bra ut i lookbook. Bärbart, sobert och stiligt. Bilderna på hemsidan ser dock allt annat än inspirerande ut. Dålig passform och skrynkel? Får lite Gabuccikänsla av det hela. Fantastiska lookbooks och en sjukt trist hemsida.
#15 Magnus säger
2018-11-15 13:59 - Anmäl

#13 Ja, det finns mkt pengar i Norge och Oslo. Kolla Spanien, Mallis, Gbg och Åre - Teslor, pengar och kjempe...
#16 AÖ säger
2018-11-20 04:01 - Anmäl

#13
Norrmännen har flis och god smak
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen