Manolo logotype

Säsongens 6 snyggaste snörkängor

Det är hög tid att se över utbudet av höst och vinterskor och de kanske mest renodlade modellerna för säsongen är snörkängorna. Vi har därför valt ut modeller från budget till lyx som fungerar till såväl dressat som ledigt.

Kängor är ett ganska brett begrepp som täcker mängder med modeller så idag har vi valt att fokusera på så kallade snörkängor. Dels för att dessa har en dressad profil som i rätt utförande t om kan komplettera en kostym men också för att de är våra personliga favoriter. 

Ett par kängor behöver såklart uppfylla ett par olika egenskaper. Först och främst är de både varmare och mer skyddande än lågskor tack vare skaftet som sticker upp och isolerar foten. De används av den här anledning vid helt andra temperaturer och väglag än ett par lågskor och bör därför i vår mening t ex ha en gedigen gummisula från fabrik. Att ha en känga med lädersula är inte fel om man lever i ett kallt men torrt klimat men ur ett skandinaviskt perspektiv är det inte speciellt praktiskt. 

Färgmässigt är det precis som med lågskor så att ju mörkare och blankare skon är, desto mer formell kommer den att uppfattas. En slank svart snörkänga i kalvskinn kan således vara ett perfekt alternativ till en mörk kostym under vintern då den har samma profil och form som en slät oxford när byxbenet täcker skaftet. 

Vill man istället ha ett lite ledigare och rustikare alternativ är en modell i mellanbrun mocka eller grain utmärkt. De kommer se bra ut mot såväl jeans som chinos och flanell och här kan inslag som stormrand och derbyknäppning förstärka den avslappnade känslan ytterligare. 

Vi har valt ut 6 modeller i olika prisklass och utförande.

Meermin - 101477

 

Balmoral Boots från Meermin i mörkbrunt grainskinn.

 

Myrqvist - Abisko

 

Derbykänga i Chestnut Suede från svenska Myrqvist.

 

Loake 1880 - Wolf MTO

Modellen Wolf är en klassisk wingtipkänga med fårskinnsfoder från Loakes topplinje 1880.

 

Löf & Tung - Clark

 

En så kallad Jumper Boot i brun mocka från svenska Löf & Tung. (även översta bilden)

 

Crockett & Jones - Skye 2

 

Wingtipkänga i svart grainskinn från Crockett & Jones.

Edward Green - Galway

 

Edward Greens ikon Galway i mörkbrunt grainskinn fungerar utmärkt i såväl dressade som lediga sammanhang.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 Galway säger
2018-11-07 21:11 - Anmäl

Jag har aldrig riktigt förstått varför folk så ofta refererar till just Galwayn som ikonisk. Den känns som en väldigt klassisk lite mer dressad känga.
Jag har väldigt svårt att tro att någon överhuvudtaget hade höjt på ögonbrynen det minsta över dessa kängor så för 100 år sedan (dainitesula frånsett). Så vad är det som är speciellt och ikoniskt med just Galwayn, annat att det är en trevlig dressad känga?
#2 Simon säger
2018-11-08 10:37 - Anmäl

Dainite är väldigt praktiskt men är det bara jag som tycker att Dainite är för hårt att gå på? Att man får lite ont?
#3 Andreas Weinås säger
2018-11-08 12:02 - Anmäl

#1 - Det är väl främst att det är en design som starkt förknippas med just Edward Green och som inspirerat en mängd andra företag till en liknande design. Jag tänker främst på den wingtip-liknande balmoralsömmen längs skons sidor.
#4 Calle säger
2018-11-08 14:03 - Anmäl

Dainitesulor är hårda, dessutom är de mycket hala om man råkar gå på isigt underlag.
#5 Julius säger
2018-11-08 16:45 - Anmäl

Hej!
Jag har motsatt uppfattning av Dainitesulor! Tycker de är mycket bekväma och att de inte alls är hala jämfört med de gummivarianter som de flesta premiumtillverkare erbjuder. Vad menar ni med att Dainitessulor är harda? Lädersular är ju sällan mjuka. jag tycker de Har flera par som jag använder pa vintern och har faktiskt inte hittat nagot som jag tycker fungerar bättre. Har ni förslag pa bättre vintersulor?
Julius
#6 Adrian säger
2018-11-08 18:56 - Anmäl

Det förvånar mig att Ridgeway sulan inte är vanligare för kängor, den är överlägsen dainite i det klimat som kängorna är avsedda för.
#7 egon säger
2018-11-08 20:06 - Anmäl

Jag tycker Dainite är super på vinterskor. Extremt tåliga och ungefär så bekväma som man kan vänta sig. Har dock inte testat något alternativ.
#8 P.M säger
2018-11-08 20:20 - Anmäl

Jag brukar byta klacken mot en mjukare variant på skor med dainitsulor. Då blir de både praktiska OCH bekväma att gå längre sträckor med!
#9 linus säger
2018-11-09 09:32 - Anmäl

#6 känns som att Ridgeway är något tjockare än Dainite, kan vara därför?
#10 Kalle säger
2018-11-10 16:08 - Anmäl

Dainite är ju hala redan på blöt betong. På is är de fullständigt hopplösa. De bästa vintersulor jag haft var faktiskt en slags porös gummisula på ett par lågskor från ECCO. Fula, men väldigt bra grepp. Bättre än de flesta vandrarkängor med stenhårda vibramsulor.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen