Manolo logotype

Nyheter från Berg & Berg Hösten 2018

Idag tittar vi på säsongens nyheter från svensk/norska Berg & Berg. För hösten lanserade man en helt ny produktkategori i form av ytterrockar som redan har mottagits med värme från kunderna. Vi har tittat närmare på utbudet och valt våra personliga favoriter.

Ända sen starten 2009 har Berg & Berg fokuserat på att erbjuda en prisvärd produkt där man som kund betalar för kvalitet, hantverk och material snarare än marknadsföring och dyra butikslokaler. Det startade med en serie accessoarer så som slipsar, näsdukar och scarves men efter några år växte produktutbudet avsevärt och inkluderade stickat, läderprodukter och skjortor. 

För ungefär ett år sedan kom den kanske största lanseringen i företagets historia. Det var introduktionen av Tailoring; eller närmare bestämt kavajer och kostymer i exklusiva tyger och full kanvas-konstruktion producerade i Italien. Konceptet rörande prisvärdhet fanns kvar och plaggen låg på strax under 9 000 kr för kostym och ca 6 500 kr för kavaj i tyger från bl a Fox Brothers och Vitale Barberis Canonico.

För hösten 2018 hittar vi nästa stora lansering och det är företagets egna ytterplagg. Även dessa produceras i Italien och av tyger från Fox och Columbo.

Man har valt att fokusera på två modeller av rockar:

Modellen Nicolas som är en klassisk Polo Coat med Martingala-spänne i ryggen och alla attribut man kan förvänta sig av modellen. Det känns extra roligt då modellen tyvärr lyst med sin frånvaro i många varumärken och butikers utbud och ofta begränsats till MTM. 

Den andra modellen är lite mer offensiv och prickar in den andra stora trenden rörande ytterplagg de senaste säsongerna. Modellen heter Nisse och är en så kallad Raglanrock vilket kännetecknas på den specifika axelkonstruktionen. Den kommer med ett avtagbart bälte och i tre versioner. 

Rockarna kostar mellan 8 500 - 9 500 kr beroende på modell och tyg.

 

Polo Coat-modellen Nicolas i ull från Fox Brothers.

Ryggen på modellen som även finns i mörkblått.

Raglanrocken Nisse i en grå fiskbensmönstrad tweed.

Eller varför inte i ett mörkblått tyg med fantastisk textur från Colombo. (även översta bilden)

Versionen i rödbrun Harris Tweed sålde slut på väldigt kort tid.

Även avdelningen Tailoring rullar på för tredje säsongen och i höst har man bl a köpt tre versioner av sin enkelknäppta kostym Dan II i flanell från Carlo Barbera. Dels i en mellan- och ljusgrå nyans men även i den kanske största överraskningen för säsongen; svart flanell(!). Svart har framför allt de senaste fem åren varit en färg som bespottats ganske kraftigt i branschen med referenser till polyesterkostymer i låg kvalitet från budgetkedjorna. Här rör det sig dock om något helt annat och jag måste säga att jag verkligen välkomnar den här typen av oväntade inslag. Särskilt i flanell som med sin matta yta ger helt andra associationer än svarta kostymer normalt gör. 

 

Kostymen Dan II i svart flanell från Carlo Barbera.

Den lite mer traditionella mellangrå versionen.

Samt ljusgrått.

En annan kategori företaget vuxit sig starka inom är byxor. Här erbjuder man flera intressanta silhuetter och material för ett pris strax norr om 2 000kr. Vår favorit är de två benvita byxorna i manchester och flanell. 

 

Modellen Arnold i benvit manchester.

I det stickade utbudet hittar vi några av våra personliga favoriter. Grovstickade polotröjor i merinoull med raglanaxel för en avslappnad men elegant känsla. Perfekt under en grövre rock när temperaturen sjunker. Vi hittar även overshirts i ull som varit den kanske mest populära produkten på marknaden de senaste åren. 

 

Overshirt i modellen Björn.

Grovstickad polo i Merinoull.

Sist men inte minst bör vi självklart nämna några av företagets accessoarer som fortfarande utgör en betydande del av varje kollektion. För säsongen hittar vi flera 7-foldslipsar producerade i Italien med spännande material som Shantung, Repp och Madder. Även scarves och inte minst kashmirmössorna sticker ut positivt med intressanta färgval och toner. 

 

Slips i Shantung med 7-foldkonstruktion.

Scarf i supertunn kashmir.

Ljust rosa kashmirmössa i nyansen Lemonade.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 FauxPas säger
2018-11-06 12:19 - Anmäl

Sjukt, jag satt och tänkte på svart flanell häromdan.
#2 Soccercalle säger
2018-11-06 15:10 - Anmäl

Fina grejor. Jag blev sugen på Nisse i grå tweed. Tyvärr var min storlek slut. Vet du om de kommer att sy upp flera eller om det bara är en säsongsleverans?
#3 Jocke säger
2018-11-06 15:49 - Anmäl

Svart flannelsvid är onekligen oväntat, men ser riktigt jäkla trevligt ut!
#4 c säger
2018-11-06 20:58 - Anmäl

#2 Vill minnas att de skrev på sin knstagram att det inte kommer någon mer leverans av rockar!
#5 arnie säger
2018-11-07 02:57 - Anmäl

Jackets too short. Notch set too high. This is all too much fashion-clown to be called "classic menswear".
#6 INB4 säger
2018-11-07 12:22 - Anmäl

Snart fullföljer berg&berg att bli Sveriges (skandinaviens?) Drake's! Jag gillar't!
#7 Andreas Weinås säger
2018-11-07 12:49 - Anmäl

#5 - Jackets too short? Size 50 measures 77cm AND they offer longer sizes on top of that with a back lenght of 79cm on a 150...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen