Manolo logotype

Morjas lanserar - The Derby

Svenska skomärket Morjas har på kort tid vuxit fram som en prisvärd aktör inom randsydda skor med en produktion Spanien till ett pris under 2 500 kr. I dagarna lanserade man sin senaste modell: The Derby som är en klassisk wingtip i rustikt utförande.

Morjas Derby produceras likt deras Oxford i sex olika versioner så som Black, Burgundy, Brown och Medium Brown Calf samt Brown och Medium Brown Suede. Dessa är enligt företaget de färgtoner och material som bör finnas i den manliga garderoben och som enkelt går att kombinera med de flesta plagg och nyanser. Kalvskinnet har en närmast vaxad känsla som i karaktären påminner lite om cordovan med mjuka gåveck och lättputsad yta.

Derbyn är även baserad på samma läst som är en klassiskt rund och rustik sådan vilket passar väldigt bra till den här typen av skor. Den är randsydd och har en så kallad Storm Welt som sträcker sig 360 grader runt skon och bidrar till att skydda skon från väta där randen möter ovanlädret. Det är ett klassiskt inslag på ledigare fritidsskor och kängor. 

Modellen är en så kallad Full Brogue vilket innebär att den har en wingtip-söm samt broguemedaljong i tåpartiet och dekorering längs skons sömmar. Alla versioner av modellen kommer på en gedigen gummisula som är anpassad för att klara en svensk vinter med regn och snö. The Derby blir företagets mest exklusiva hittills och kostar 249€ i såväl kalvskinn som mocka. 

Ambassadör och ansiktet utåt för lanseringen är Nathaniel Asseraf, känd från bl a The Rake och vintagebutiken Broadway & Sons i Göteborg. 

 

Burgundy Calf i en djupt vinröd nyans (även översta bilden)

Black Calf

Brown Calf

Medium Brown Calf

Medium Brown Suede

Brown Suede

En slitstark och gedigen gummisula anpassad för det svenska vinterhalvåret.

Kampanjansiktet Nathaniel Asseraf i den bruna mockamodellen.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 L.N. säger
2018-11-01 09:40 - Anmäl

Den ser riktigt trevlig ut!! Någon som vet vad det är för typ av hälkappa på dom?
#2 Nils säger
2018-11-01 12:35 - Anmäl

Jag tycker det ser ut precis som corrected grain-läder, och beskrivningen av dess egenskaper låter också som att det skulle kunna vara just detta. Är det så, eller är det nån sorts vaxat läder som bara ser väldigt lik ut corrected grain/polished binder?
#3 Fredrik säger
2018-11-01 14:13 - Anmäl

Mycket om Morjas - verkar spännande! Hur är kvalitén?

Tycker ofta när man frågar om kvalitén att folk brukar hänvisa till prissegmentsskilnaderna, t.ex.: "De håller högkvalité i lågprissegmentet men det är ett steg upp till t.ex. Carmina, Loake Export Grade, XYZ ".
Alltså att kvalitén ofta verkar vara väl korrelerad till prislappen. På en sådan marknad är det ju lite till ingen skillnad på skor förutom priset - dvs man får precis vad man betalar för. Känner någon igen sig i detta?

För att precisera min fråga ytterligare - hur känns kvalitén på dessa skor i jämförbart segment? Jämfört med t.ex. Herrstils Myrqvist
#4 Bengtsson säger
2018-11-02 11:22 - Anmäl

Jag undrar samma som Nils, är lädret behandlat med polish såsom smokingskor brukar vara? För de blir skorna fort trötta och tråkiga eftersom det inte går att polera upp skorna med pigment
#5 Morjas säger
2018-11-02 13:34 - Anmäl

#1: Hej L.N! Kul att du gillar det du ser. Hälkappan är i läder.

Trevlig helg,
Morjas
#6 Morjas säger
2018-11-02 13:46 - Anmäl

#2 & #4

Hej båda!

#4: Stort tack för trevlig chatt på vår hemsida Bengtsson.

#2: Bra öga Nils, men det är inte riktigt så fallet är. Vi har utvecklat det här lädret tillsammans med vårt spanska garveri särskilt efter våra önskemål. Tidigare använde vi uteslutande Box Calf från Du Puy men upplevde att lädret var något hårt. Med den utgångspunkten gick vi tillbaka till skissblocket och hade följande kriterier: ett mjukare läder med högre lyster. Efter ca 10 månaders utveckling blev vi klara med resultatet: ett kalvläder som behandlats rikligt med naturliga oljor i framtagningen och som fått torka under en längre period. Resultatet är, vad vi tycker, ett mer levande läder i termer av färg, djup och finish och som också känns fantastiskt skönt på fötterna.

Stort tack för intresset! Tveka inte att skriva till oss på vår live chat eller på hello@morjas.com om det finns något annat vi kan göra för er.

Trevlig helg!

/Morjas
#7 L.N. säger
2018-11-02 16:14 - Anmäl

Hälkappa i läder, det var imponerande, tack för svar!
#8 Nils säger
2018-11-03 10:47 - Anmäl

Tack för svar Morjas! Sen att ni skriver att hälkappan är i läder tror jag är fel, ni menar nog salpa, eller leather board på engelska va? Känns rätt viktigt att ni ger ett information till kunder om såna saker.
#9 Morjas säger
2018-11-03 13:59 - Anmäl

#8

Tack själv för återkopplingen Nils! Stämmer helt att det är leather board som till stor del är läderrester men som också förstärks med lim för att skapa en stabil form som också formar sig efter foten. Tack för att du förtydligade. Trevlig helg!
#10 EB säger
2018-11-06 12:46 - Anmäl

Morjas: Förtydligade? Nej, snarare rättade en direkt lögn från er sida.
#11 Tyq säger
2018-11-06 19:32 - Anmäl

#10

Verkar ju vara en felaktig översättning av "leather board" snarare än en avsiktlig lögn. Ett genuint misstag.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen