Manolo logotype

Saman Amel lanserar nytt ytterrocksprogam sytt i Neapel

Svenska Atelier Saman Amel har varit ett återkommande inslag här på Manolo de senaste åren. Man har gått från handjgorda slipsar till en heltäckande måttsömnadstjänst och är idag ett av de högst aktade alternativen i huvudstaden. Nyligen lanserade man ett helt nytt program av måttsydda ytterrockar med produktion i Neapel.

Saman Amel har sålt ytterrockar tidigare. Dock valde man för en tid sedan att hitta en ny leverantör på just dessa plagg som kunde erbjuda såväl en estetik, kvalitet och prisbild som rimmar med resten av företaget. Utvecklingen har tagit tid i form av research och produktutveckling men för några veckor sedan lanserade man första delen i konceptet. Förhoppningen är att man tillsammans med sin nya producent i Neapel skall ta fram ett flertal olika modeller som kommer lanseras allt eftersom. 

För hösten 2018 har man valt att fokusera på en modell som vi på Manolo inte sett tidigare. Det rör sig om en så kallad "Split Raglan" vilket innebär att rockens axel har en Raglankonstruktion bak men en vertikal söm fram. Raglan-delen ger en ökad rörlighet men den främre sömmen bidrar till att definiera vart bärarens naturliga axel ligger och ger ett lite mer skräddat intryck som enligt företaget lämpar sig bättre över t ex kavaj. 

"Denna första säsong har vi valt att fokusera på en specifik modell som vi anser ligger väldigt mycket i linje med vad varumärket Atelier Saman Amel står för: något som balanserar på gränslinjen mellan casual och mer formell klädsel." - Dag Granath

 

Split Raglan-konstruktionen i detalj.

Bakgrunden till valet av den här axelkonstruktionen berättar Dag är att han fick en gammal rock av sin far från 1970-talet, sydd av London Fog, som hade just den här specifika konstruktionen. Det är alltså inget som företaget har kommit på själva utan snarare inspirerats av och förädlat. 

Alla rockar sys i Neapel och måttsömnadsprocessen är den samma som för övriga plagg i utbudet. Dag är dock tydlig med att poängtera att den här sortens rock är tänkt att ha en lite mer generös och mindre svarvad silhuett än en traditionell paletå. Rockarna kan bäras med eller utan bälte i midjan och är enkelknäppta med en generös krage och tilltagen längd. 

I tygväg har man valt att likt tidigare arbeta mycket med Loro Piana och Caccioppoli från Italien men man har även inlett ett spännande samarbete med brittiska Dugdale. Här kan man hitta klassiska brittiska tyger in grövre kvaliteter upp emot 800 gram/meter och man har även tagit fram en vattenavstötande bomull om man vill göra en regntålig rock av samma modell. 

Prisnivån startar på 15 000 kr i ett lättare vår- eller sommartyg och 18 000 kr för ett grövre vintertyg. 

 

Modellen i mörkblå ull.

Ryggen på rockarna.

Grovt, glencheckrutigt tyg från Dugdale.

Toner av grått, beige och benvitt som blivit synonymt med företaget.

Brun twill över matchande polotröja.

Andreas Lagergren som nyligen klev in i verksamheten efter flera års erfarenhet av skrädderi på bl a Tailorable i Seoul.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

#1 egon säger
2018-10-24 09:29 - Anmäl

Den rutiga, mörkgrå varianten är just nu det största hotet mot min familjs privatekonomi.
#2 mark säger
2018-10-24 11:34 - Anmäl

Fina tyger, men hade varit en intressant att få se rocken på en helkroppsbild. Tycker det är svårt att skapa sig en uppfattning om grundläggande saker som form, silhuett och längd.
#3 Henrik1 säger
2018-10-24 15:09 - Anmäl

Oerhört fina!
#4 Bibs säger
2018-10-24 15:48 - Anmäl

Ciao di bello di prego vad snyggt!!
#5 Markus säger
2018-10-25 16:43 - Anmäl

#2 Om du klickar på länken i inledningen av texten kommer du magiskt till Atelier Saman Amels egen hemsida, där det inte bara finns en, utan två, helkroppsbilder på rocken.
#6 Johan säger
2018-10-25 17:57 - Anmäl

Riktigt fina!
#7 random säger
2018-10-25 18:36 - Anmäl

#1: kan enbart instämma...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen