Manolo logotype

Fredagsinspiration - Ralph Lauren

Idag vill vi hylla en av herrmodets största genom alla tider. Vi talar om Ralph Lauren som mer eller mindre definierade den amerikanska drömmen stilmässigt. Vi har gjort vår tolkning av designerns stil privat vilket inkluderar bl a klassiska kritor, kamelrockar och pilotglasögon.

Kavaj - Ralph Lauren Purple Label, Rock - Oscar Jacobson, Byxa - Ralph Lauren Purple Label, Skjorta - Eton, Slips - Drake´s, Solglasögon - Ray Ban, SkorEdward Green

 

Klassisk dubbelknäppt krita i flanell.

Generöst skuren Polocoat i kamelhår.

Polotröja och pilotglasögon.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 J säger
2018-10-19 12:54 - Anmäl

Snygga grejer individuellt men grått och kamel tillsammans.. nja. Möjligen om man verkligen får ihop exakt rätt nyanser och definitivt inte är skandinaviskt vinterblek..
Vet att det bara är inspiration men 4k euro för enbart kavajen.. Känns inte så prisvärt med tanke på andra liknande som finns som även de är hög kvalitet och Made in Italy..
#2 Andreas Weinås säger
2018-10-19 14:43 - Anmäl

#1 - Prisbilden är som vi varit inne på tidigare orelevant i den här typen av inlägg då de i första hand skall förmedla en estetisk känsla och inspiration. Där anser jag att kostymen fyller sitt syfte till punkt och pricka. Kamel och grått är en kombination jag gillar men jag kan hålla med om att den inte är det lättaste att bära upp vintertid.

Angående prisvärdhet så är det såklart så att man kan hitta fina kavajer från Italien till lägre pris men utan att veta mer om produktionen är det svårt att uttala sig om prisvärdheten. Det är i regel dyrare att köpa från varumärken än producenter men man får inte heller glömma att man betalar för en specifik design och inte minst ett starkt varumärke. För vissa är det värt lika mycket som högsta möjliga tekniska kvalitet för pengarna.
#3 CoMC säger
2018-10-19 18:44 - Anmäl

How old are those pics of Ralph Lauren???

Looks like something from the 80's
#4 Pea säger
2018-10-19 19:16 - Anmäl

Hejsan och tack för inspirationen.

Något jag undrar över är hur nån med erfarenhet av det tänker kring att använda mockaskor i allmänhet, och snuff suede i synnerhet, i snö. Jag får för mig att det är lätt att få märken i mockan, men vet inte om det är så, och om det isåfall är lika lätt att få bort med en mockaborste.

Tack på förhand och trevlig helg!
#5 J säger
2018-10-19 23:54 - Anmäl

Jag förstår dina poänger kring pris, varumärken etc. men när man ligger 500-1500 euro över Brunello, Ford och Loro Piana mfl. Då är det xtremt högt. Även bland toppvarumärken. Då vore det rätt intressant att veta hur priset motiveras. Tar man t ex Ralphs Pololinje så finns det ju jättefina Made in Italy kavajer för under 1000 euro. Såklart finns det jättemånga faktorer som påverkar priset.. men ändå.
#6 CoMC säger
2018-10-20 18:29 - Anmäl

#5

I beg to differ with regards to your comment on Ralph Lauren Purple Label being considerably more expensive than Brunello, Tom Ford and Loro Piana

There may be exceptions, but I find the contrary to be the rule rather than the exception in terms of pricing between these brands.

We can easily agree that all 4 brands are very costly and their price point is such partly because the consumers recognise the brands as being high end and are willing to fork out large sums for their creations, some of it may relate to very large marketing budgets that through the years have convinced us consumers of the values of the before mentioned brands.

In my experience though BC, TF and certainly also LP are quite a bit more expensive than Purple Label and have been so for the last 10 years at least

Cheers
#7 TeBe säger
2018-10-20 19:58 - Anmäl

#4 Inga problem med mocka och snö. Slask funkar med. Se bara till att impregnera.
#8 Simon säger
2018-10-22 11:30 - Anmäl

Den där översta kostymen skulle jag kunna ha varje dag resten av mitt liv.

Det där med rymliiga rockar, är det amerikanskt? Tänk t ex bilderna på James Dean från 50-talet.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen