Manolo logotype

Säsongens 8 snyggaste polotröjor

Foto: Milad Abedi

Det finns få plagg som kan ge samma känsla av välbehag som en riktigt mjuk polotröja en kall vintermorgon. Plagget som gått från högsta mode till att främst förknippas med trötta hockeytränare är sen ett par säsonger tillbaka på allvar och det kanske elegantaste alternativet av stickat man kan bära.

Att påstå att polotröjan varit högst mode eller extremt ute kanske är en överdrift men något som slår oss som jobbar i branschen är vilket enormt uppsving som plagget haft de senaste 3-4 åren. Kanske framför allt i tunnstickade versioner, kombinerade med kavaj eller t om kostym. En elegant och avskalad look, inte sällan presenterad ton-i-ton, som fungerar utmärkt oavsett om man är på kontoret eller en middagsbjudning. 

I dessa fall är det helt klart tunnstickade polos i merinoull ofta det bästa alternativet. De får en lyster och slät finish samt en elasticitet och inte minst slitstyrka som är högre än exempelvis kashmir eller silke. 

De gör sig också oftast bäst i mörka toner vilket skapar en låg kontrast om de skall bäras med kostym. 

Vi har pratat mest om tunnstickade polotröjor då de är mest användbara till kavaj och kostym men vill idag även lyfta fram den grovstickade polon. Ett plagg som är tydligt ledigt och är bland det snyggaste som finns till en skepparkavaj eller ett par råjeans. Även dessa kan kombineras med kavaj men då är nyckeln att kavajen är av väldigt ledig karaktär i såväl material som konstruktion. 

I en grovstickad polotröja öppnas alternativen för fler material och inte minst trikåtekniker. Kanske en kabelstickad eller ribbstickad version i 100% kashmir för den som vill testa något lite extra. Materialet är som tidigare nämnt både känsligare och dyrare än merinoull men känslan i att bära fibern direkt mot huden är fantastisk. 

Färgmässigt tycker vi här att man kan våga ta ut svängarna något och utöver de klassiska nyanserna av marinblått och grått är benvitt den kanske snyggaste. 

Vi har valt ut några personliga favoriter för säsongen som sträcker sig över ett brett prisspektra.

Stenströms

 

Vi brukar sällan rekommendera svarta plagg men i fallet polotröjan kan det vara ett riktigt snyggt alternativ till grå kostym eller t om en informell smokingmiddag. Här i merinoull från svenska Stenströms.

John Smedley

Grafitgrå polotröja i merino från plaggspecialisten John Smedley.

Caruso

Om vi bara får välja en tunnstickad polo faller nog valet på en marinblå. Kombinera ton i ton med kostym för en avslappnad men elegant känsla. Här i en lyxig version av kashmir/silke från Caruso.

Fedeli x Michael Jondral

Lyxig polotröja i 100% 4-ply kashmir från italienska Fedeli. (Även översta bilden)

Ralph Lauren Purple Label

Matig, kabelstickad polo i kashmir- och mohairblandning från Ralph Laurens värstinglinje Purple Label.

Blugiallo

 

Blugiallo förknippas främst med sin måttsömnadstjänst men har även ett fint utbud av stickad tillgängligt som RTW. Här i form av den perfekta benvita polon i kabelstickad merinoull.

Soft Goat

Svenska Soft Goat fokuserar uteslutande på kashmirt men till ett väldigt överkomligt pris.

 

Berg & Berg

En annan favorit här på Manolo är Berg & Berg som utökat sin kollektion av stickat avsevärt senaste säsongerna. Här ser vi en ribbstickad polotröja med raglanaxel i marinblå merinoull.

Inspiration

 

Här kombinerat med skinnjacka i Stòffas kampanj "Field Notes".

Lager på lager i toner av grått.

Clark Gable i benvit polo.

Polotröja till smoking. Kanske inte för alla men ett intressant alternativ till en informell smokingfest.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 J säger
2018-10-17 21:47 - Anmäl

Flera snygga modeller. Framförallt den benvita samt Raffe Purple label. Purple Lable är ofta grymt snygga plagg men priserna känns lite väl magstarka jmf med en del andra märken.
#2 Jonas säger
2018-10-18 16:15 - Anmäl

Snyggt men det ska vara bra kallt for att det ska flyga med en tjock polo, blir latt val varmt i alla fall inomhus.
#3 Shahin säger
2018-10-19 15:17 - Anmäl

Hört både bra och mindre bra grejer om soft goat, i synnerhet den kvalité de står för. De ter sig vara mindre transparanta informationsmässigt än ex. Asket (om man ska jämföra "kashmir mot kashmir"). Kan någon här bekräfta huruvida de fått massa noppar på sin SGC-tröja eller ifall de är nöjda med den? :)
#4 J säger
2018-10-22 11:20 - Anmäl

Softgoat noppar så in i h-e och kvaliteten är inte speciellt bra. Iof så betalar man nästan "ingenting" för att vara kashmir. Men ändå. De påstår på sin hemsida att all kashmir noppar men det stämmer inte alls. All dyrare kashmir jag har oavsett märke noppar ingenting. Det har att göra med att billig kashmir görs av de kortaste och billigaste fibrerna och vad jag förstått ibland t om av restprodukter från annan kashmirtillverkning.
#5 egon säger
2018-10-22 14:40 - Anmäl

Att all kashmir noppar är lögn. Bra kashmir noppar inte, punkt. Blir så trött på alla dessa lågprismärken som säljer sitt skräp med dessa lögner. Bättre om alla köpte en bra tröja istället för tre usla, även om man ibland kan ha tur med billigare tröjor också.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen