Manolo logotype

Baron Black Line - Helt i svart mocka

I förra veckan lanserade svenska företaget Baron en ny serie väskor. Serien består fem olika modeller som alla är producerade i svart mocka med exklusiva läderdetaljer och avsedd för den moderna mannens vardag och resor. Kollektionen går under namnet Black Line och vi har tittat närmare på produkterna.

Baron har länge fokuserat stora delar av kollektionen på jakt och friluftsliv. Många av produkterna har varit i kanvas eller vaxad mocka för att tåla både väta och smuts och inte sällan anpassade efter ett liv på landet. 

Med den nya kollektionen Black Line har man valt att fokusera lite mer på storstadsmannen. Väskorna är gjorda av italiensk capponi-mocka med fina detaljer i kalvskinn ton i ton. Det är just det tonala tänket som känns lite extra intressant för oss. Mocka har en ledig men lyxig känsla och omm man t ex bär kostym och svarta skor men inte nödvändigtvis vill ha en klassisk portfölj så kan detta vara ett väldigt intressant alternativ. 

Kollektionen består av fem olika produkter som alla fyller en tydlig funktion i den moderna mannens vardag. Allt ifrån ett smidigt Travel Case för hygienprodukter på resan till en väl tilltagen Weekender för flera uppsättningar kläder. För vardagsbruk har man fokuserat på två avslappnade alternativ till den klassiska portföljen: Dels en praktisk Tote Bag men även en Laptop Bag för de som vill åt en mer traditionell känsla. 

Alla väskor har genomgående designinslag som två fack på väskans utsidor samt praktisk förvaring för exempelvis dator och nycklar. Prisbilden är i sammanhanget väldigt överkomlig och sträcker sig från 1 500 kr för Travel Caset till 6 000 kr för den största Weekend bagen. 

Travel Case

 

Ett mindre travel case eller necessär är perfekt för resan. Pris: 1 500 kr.

 

Tote Bag

 

Vår personliga favorit är tote bagen med intern ficka för laptop samt två yttre fickor för förvaring. Pris: 4 000 kr.

 

Laptop Bag

Om man vill ha ett lite smalare alternativ är det laptop-väskan som gäller. Något mer traditionell än toten men med samma detaljer och egenskaper. Pris: 4 000 kr.

 

Small Weekender

Den mindre av två weekend bags är perfekt för ett besök till gymmet eller en övernattning på resande fot. Pris: 5 000 kr

 

Weekender Bag

Den största versionen passar perfekt för just en längre weekend och har gott om plats för såväl plagg som skor. Pris: 6 000 kr

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Väskor

Andra artiklar om varumärkena: Baron
#1 Pelle säger
2018-10-16 12:58 - Anmäl

Även om jag gillar dessa inslag med nyheter av produktsläpp, så vore det även trevligt om det fanns något mer recensions-inslag, antingen i denna eller uppföljande artikel. För det första är vi många läsare som just följer Manolo för att vi är inspirerade av din stil Andreas (och de andra skribenternas), och jag tror vi gärna vill höra en personlig reflektion av vad du tycker om estetiken eller produktlanseringen. Och för det andra, jag vet inte hur det fungerar i branschen, om du har möjlighet att se/känna/prova produkterna - men din åsikt om produkternas kvalitet och hur de ser ut i verkligheten skulle såklart vara ännu mer intressant och ge en mer greppbar bild av produkten - från ditt perspektiv.

Och det handlar inte om att du ska fälla negativa kommentarer (om du nu inte trivs med det) men kanske en kort personlig reflektion och ett "varför" du gillar produkterna. Din korta reflektion om svart mocka's lyxiga, men lediga känsla, är precis vad jag skulle vilja se mer av! Men det är det enda som faktiskt gör att artikeln sticker ut mer än att bara vara information om produkterna.

För att vidare förtydliga, produktsläpp är fortfarande intressanta, men är det rakt av informativa kanske de kan sammanfattas i en enda artikel, "veckans produktsläpp" eller liknande.

Med det sagt, stort tack för det du har gjort med Manolo - ni är 10x bättre nu än för 5-6 år sedan när jag började läsa.
#2 Andreas Weinås säger
2018-10-16 14:19 - Anmäl

#1 - Jag uppskattar de vänliga orden och tar såklart till mig av feedbacken. Anledningen att vi inte kan göra den typen av mer recensionsbaserade texter på produktsläpp är att vi inte har hunnit få någon erfarenhet av produkten över tid men också att det skulle bli för tidskrävande i vår publiceringstakt.

Vi publicerar fem inlägg i veckan och har gjort så mer eller mindre sen jag började för 5 år sedan. Då mitt jobb innefattar betydligt mer än bara det redaktionella så är det tidsmässigt omöjligt att uteslutande göra djupgående inlägg eller mer personliga reflektioner. Dessa skall självklart finnas med också men när det handlar om nyhetsnotiser av saker vi kanske bara fått en kortare presentation av är det viktigt att hålla det objektivt och informativt och låta läsarna skapa sin egen uppfattning.

Angående just dessa väskor så slog jag faktiskt till på just en Tote då jag saknar en svart väska. Det skall bli kul att utvärdera den över tid och se hur den känns.

Jag vill dock tacka så mycket för din feedback och skall absolut ha i åtanke att försöka få med fler personliga åsikter även i våra notiser.
#3 Jones säger
2018-10-16 21:28 - Anmäl

#2 Jag tycker som du att Tote:n är riktigt fin och var inne och kände på den härom veckan. Jag funderar dock på hur mockan åldras. Har du någon erfarenhet av det? Det är inte så att jag förväntar mig att materialet utvecklas på ett sätt som brunt skinn, som ju kan bli hur fint som helst med ett antal år på nacken. Men jag försöker tänka långsiktigt och hållbart och vill ju att väskan ska vara snygg även om både fem och tio år.
#4 Soccercalle säger
2018-10-17 08:48 - Anmäl

Jag håller med #1 . Tyvärr är "modejournalistiken" (dåligt uttryck - jag vet) alltför ofta inriktad på att bara visa det som är nytt och snyggt och för lite inriktad på det som är den traditionella konsumentjournalistikens signum, att kritiskt granska kvalitet, prisvärdhet och avslöja marknadsförarnas "bullshit". Men jag är också väl medveten om begränsningarna i tid och resurser och vet att Andreas ofta behöver betala ur egen plånbok för att kunna skriva om exvis olika MTM och bespokeprojekt. Och jag håller också med #1 om att Manolo är väldigt bra och bara blir bättre. All cred till Andreas! Fanns det mer tid och resurser tror jag också att det skulle bli mer ingående recensioner.
#5 klister säger
2018-10-17 13:18 - Anmäl

#1 #4 Tack så hemskt mycket för att ni kan formulera mina tankar på ett konstruktivt sätt. Jag satt själv igår morse och funderade på om jag borde skriva en kommentar, men kom fram till att jag inte skulle lyckas få den att låta annat än bitter. Andreas - jag är ett SUPERSTORT fan av Manolo och har följt sajten sen innan din tid, och tycker bara att kvaliteten ökar. Reagerade dock på detta inlägg som kändes lite väl "sponsrat-inlägg-på-valfri-nyhetssajt". Väntade mig faktiskt en annonssamarbetes-notis någonstans i artikeln, då det känns som att detta lika gärna hade kunnat vara publicerat på Barons egna hemsida.

Nu läser jag igenom vad jag skrivit och inser att jag ändå låter bitter haha... Min poäng är att jag (med flera skulle jag tro) uppskattar när artiklarna som publiceras får med dina egna reflektioner och något unikt i större utsträckning. I min värld är jag hellre utan gårdagens typ av artiklar för att andra ska kunna få mer fokus och finess. Med det sagt har jag såklart full förståelse för att Manolo inte är ensamma om att styra formen för sajten, och att inkomsterna kommer från annonser och klick på sidan.

Vill precis som #1 också förydliga; för mig kan produktsläpp definitivt vara intressant, men jag tycker att de i så fall bör komma med antingen mer personliga reflektioner, eller i någon form utav sammanfattning.

Avslutningsvis; håller med tidigare kommentarer gällande att Manolo är fantastiskt bra och bara blir bättre! En av få sajter jag går in och kollar dagligen, och ser alltid fram emot att läsa vad som skrivits. All cred till Andreas och Manolo!
#6 Olof säger
2018-11-03 20:33 - Anmäl

Instämmer med tidigare talare, har följt Manolo sedan urminnestider och tycker det är den bästa sidan att följa om manligt mode.

Risk att verka tjatig om Baron men jag blev så besviken på deras marknadsföring av tidigare kollektion med svenska läderdetaljer. Detaljerna är svenska men väskorna syns i låglöneländer. Kan ju bara hoppas att de ändrat på det, har inte frågar Baron om denna kollektion.

"Prisbilden är i sammanhanget väldigt överkomlig"

Om sammanhanget är italiensk mocka sydd i Kina... så känns det dyrt för mig med 6000 kr.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen