Manolo logotype

Spännande skovecka i Stockholm - Löf&Tung och Carmina trunk shows

Skoentusiaster i huvudstaden är minst sagt bortskämda. För några veckor sedan var det Shoegazing Super Trunk Show och den här veckan sker ytterligare två intressanta skoevent. Det är svenska butiken Skoaktiebolaget som håller sin första trunk show för egna varumärket Löf & Tung samt Carmina som är på plats i Stockholm för sin egen trunk show.

 Först ut är Skoaktiebolaget som på fredag 19/10 håller en trunk show för egna varumärket Löf & Tung, vilket ni kunde läsa om här på Manolo när det lanserades i våras. Namnet Löf & Tung kommer från Skoaktiebolagets grundare Patrik Löf och Daniel Tung som tillsammans designat och tagit fram allt från varumärkets modeller till logotyp och grafiska profil. Det är gedigna och välbyggda skor med hög kvalitet i såväl material som finish och av randsydd konstruktion. Skorna produceras i Spanien men estetiken är snarare brittisk med jämn fin finish och klassiska läster. Prisnivån startar på 3 400 kr och under fredagens trunk show har man valt att slopa MTO-avgiften (normalt 1 500 kr) vilket gör det hela lite extra intressant. 

Sen man lanserade sin första kollektion i april har det hänt en hel del. Utbudet av säsongsbetonade skor så som loafers och kängor har breddats avsevärt och vi hittar fler intressanta material. Då butiken har ett brett utbud av egna modeller kan man enkelt hitta inspiration som sedan kan anpassas via läst, material och sula. 

För att boka en tid eller ställa eventuella frågor om eventet kontaktar man med fördel Skoaktiebolaget på sales@skoaktiebolaget.com

 

En så kallad Spectator i två olika material där polo suede matchas med mörkbrun kalv.

Modellen Aldrin i mocka.

Wholecut loafer i präglat skinn.

Cap toe Derbyn "Scott" i Utah calf.

Originalsulor från brittiska Dainite.

Butiken på Nybrogatan 23.

Dagen efter Skoaktiebolagets event, närmare bestämt lördag den 20/10 kommer spanska Carmina på sin första fristående trunk show i Stockholm. Den kommer hållas mellan 10-17 på Hotell Kung Carl vid Stureplan. För er som inte känner till varumärket sen tidigare så är det en etablerad aktör av randsydda kvalitetsskor med bas på Mallorca. Skorna startar på ca 350€ och även Carmina har valt att slopa MTO-avgiften som vanligtvis är ganska hög i deras fall. 

Detta blir första gången Stockholmarna kan handla Carmina i fysisk form sen både Paul & Friends och Skoaktiebolaget slutade med varumärket tidigare i år. I nuläget finns företaget endast representerade hos Linnégatan no.2 och Ströms i Göteborg samt Engelska Herr i Malmö. 

Under trunk showen kommer man vissa upp flera nyheter så som exklusiva och nya modeller men också ett brett alternativ av företagets läster för kunderna att prova från. Genom ett smidigt formulär på företagets hemsida kan man skriva upp sig för trunk showen samt ange personuppgifter, vilka läster man önskar prova samt vilken tid man ämnar komma dit. 

 

Carmina gör sin första trunk show i egen regi på svensk mark.

Ny wingtip från Carmina.

Ett exempel på hur man kan exprimentera med olika material och sulor för MTO.

Split toe loafers i taupefärgad mocka.

Jumper boot i cordovan.

Kung Carl vid Stureplan i Stockholm.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

Andra artiklar om varumärkena: Carmina
#1 DrDre säger
2018-10-16 09:17 - Anmäl

Jumper boot:en längst ned är väldigt snygg.
#2 Glasbunke123 säger
2018-10-17 19:45 - Anmäl

Köpte mina första Carmina (flätade loafers) på Paul & Friends för många år sedan. Sedan blev det fler i Madrid och på Skoab. Väldigt tråkigt när jag hörde att Carmina gick ifrån sina ursprungliga ambassadörer (PF och Skoab) för att sälja via egen kanal. För egen del köpte jag Löf & Tung nu senast, vill hellre gynna vårt fina Skoab än (tyvärr) Carmina som dumpade sina återförsäljare.
#3 Klasse säger
2018-10-18 22:16 - Anmäl

#2: Det brukar finnas två versioner i såna här fall.. Och vad gäller Sko-AB kan man konstatera att alla tre märken som de startade med har samarbetena avslutats, kan så klart vara tillfälligheter eller olika anledningar, men man undrar ju också lite varför det just är med Sko-AB det skär sig, när många andra återförsäljare för märkena kvarstår..
Gällande Carmina läste jag på Shoe-gazing att de kör plasthälkappor numera, det var kasst.
#4 Calle säger
2018-10-21 11:27 - Anmäl

#3: Har du länk till det inlägget? Låter verkligen inte bra.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen