Manolo logotype

Trunk Show med Attolini och Finamore på Gabucci 26-27 september

En av de trunk shows vi ser fram emot mest varje år är när de neapolitanska specialisterna Cesare Attolini och Finamore Napoli besöker Stockholm och närmare bestämt Gabucci. I nästa vecka är representanter från bägge företag på plats för att person tar man beställningar av måttsytt.
 
Den 26-27 september besöker två av Neapels främsta företag inom respektive område stockholmsbutiken Gabucci för ett Made-to-Measure-event. Massimiliano Attolin, en av sönerna till Cesare Attolini samt Simone Finamore, tredje generationen i familjeföretaget Finamore Napoli. 
 
Bägge dessa företag tillhör det absoluta toppskicket av konfektion med ett hantverk som i många avseenden påminner mer om skräddarsytt. Fokus på handsömnad och precision är otrolig och som ni kunde läsa nyligen håller jag min kostym från Attolini som jag sydde upp under ett tidigare besök hos Gabucci som den absolut bästa i garderoben. Prisnivån är inte låg men affärsmodellen tillåter till skillnad från skräddarsytt en leverans efter ca 6-8 veckor (skräddarsytt via resande skrädderier tar inte sällan över ett år och innefattar vanligtvis tre avprovningar). 
 
 

Min måttsydda kostym från Attolini under ett tidigare besök på Gabucci. (Foto: Ted Olsson)

Handarbetet i form av såväl sömnad som avpressning är det mest imponerande jag stött på i branschen.

Gabucci har även utökat sitt utbud av RTW från Attolini för säsongen och är ensamma med varumärket i Sverige. Vill man ha inspiration rörande snitt, modeller eller liknande kan det vara en bra idé att ta en titt på utbudet RTW då man inom MTM utgår från ett grundläggande mönster och snitt som sedan anpassas efter respektive kunds mått. Man kommer utöver kostymer och kavajer även kunna måtta ytterplagg och med sig har man flera unika "Pezza-tyger" från arkiven som man inte hittar i de vanliga buncharna. Jag är själv intresserad av att beställa en av företagets Peacoats som enligt mig är den finaste i branschen. 
 
Prisnivån för måttsytt från Attolini startar på ca 30 000 kr för kavaj och ca 40 000 kr för kostym. 
 

Sönerna Guiseppe och Massimilliano Attolini.

Även Finamore erbjuder en produkt som ligger i det absoluta toppskiktet inom sitt område. Det familjeägda företaget har producerat kvalitetsskjortor i tre generationer sedan starten 1925. Man härstammar likt Attolini från skräddarmeckat Neapel i och delar även en förkärlek för en process som till stor del sker för hand. 

Man erbjuder ett imponerande utbud av såväl kragar som tyger och här finns allt ifrån supertunna exklusiva kvaliteter i 170-garner till mer slitstarka och enkla pinpoints eller oxfords. Leveranstiden på skjortor från Finamore ligger på ca 5-6 veckor och priset för en måttsydd skjorta startar på 2 800 kr. 

 

Kragen på en skjorta från Finamore som fästs för hand.

Skjortor från Finamore under företagets senaste besök på Gabucci.

Om man skulle vilja boka ett möte för tidsbokning med någon av företagen gör man det enklast via mtm@gabucci.se.

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Cesare Attolini Finamore Napoli
#1 Helmer säger
2018-09-21 20:54 - Anmäl

Grabs,
Om ni tjänade 100 lakan i månaden, hur skulle ni lägga upp det? Hur mycket långsiktigt och hur mycket på stil? Hur mycket ska finnas på bankkontot när nir 50 och hur många skräddade ska hänga i garderoben?
Bara undrar.
#2 Karl säger
2018-09-22 18:35 - Anmäl

Är det en 6362 Massimiliano har på handleden?
#3 Jocke säger
2018-09-24 15:47 - Anmäl

#1 Risken är att man skulle börja köpa massa onödig skit. Jag hade fokuserat ännu mer på riktigt bra basplagg men högre kvalitet, men visst hade jag köpt fler saker. Men det finns ju inget mervärde i att ha en massa plagg i garderoben om de inte används.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo bespoke felt hat: Review

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Happenings: You’re Invited To A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen