Manolo logotype

Manolo x Ströms - Vår senaste byxa för hösten

Vi är stolta över att kunna presentera höstens version i vårt återkommande samarbete med Ströms Man & Woman i Stockholm. Sedan hösten 2015 har vi tillsammans lanserat vad vi tycker är den perfekta byxan och för hösten introducerar vi ett helt nytt material: Manchester.

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

Det är med stor glädje vi äntligen kan presentera vår nya byxa tillsammans med Ströms. 

Responsen har sedan starten 2015 varit överväldigande positiv och det har ärligt talat varit ett av de roligaste projekten varje år att ta fram. 

Under åren som gått har vi i små steg utvecklat vår byxmodell som senaste hösten fick en aningen mer generös lårvidd och livhöjd. Detta för att vi tycker marknaden saknat mer klassiska alternativ av flanellbyxor. 

Utöver flera versioner av flanell har vi genom åren även lanserat två versioner av bomull (en höst respektive vårversion) i totalt fyra färger. 

Denna höst ville vi ta nästa steg och därför föll valet på manchester. Ett material som känns mer elegant än jeans men mer avslappnat än ull. Färgmässigt har vi varit ganska återhållsamma och fokuserat på tre klassiska nyanser. En varm beige nyans och en mörkbrun som bägge passar väldigt fint till marinblått, mörkgrönt och benvitt samt en mörkblå som kan agera alternativ till jeans. Strukturen är vad man brukar benämna som Baby Cord dvs en väldigt smalspårig kvalitet. Anledningen till detta är för att enklare kunna kombinera byxan med exempelvis kavaj.

Vi har behållt grunden i modellens passform då feedbacken varit väldigt positiv. Vad vi däremot gjort är att korrigera balansen något för att den skall kännas ännu bekvämare och få ett så smickrande fall som möjligt. 

Vår senaste modell i två av de tre färgerna av manchester.

Byxan har kvar sina detaljer från tidigare så som en genomarbetad knappgylf samt side adjusters och enkel plisséring.

Utöver manchester har vi behållt fokus på flanell som fortfarande är höstens kanske elegantaste byxval. I år har vi återintroducerat den grövre kvalitet från Vitale Barberis Canonico som vi använde i vårt första samarbete men i vår uppdaterade passform. Utöver detta kommer den senaste något tunnare kvaliteten att finnas även den här säsongen så att det skall finnas ett alternativ för alla. 

Att vi valt att återintroducera den lite grövre flanellkvaliten på 340 gr/m är för att vi själva verkligen gillat den samt att den vidare passformen gynnas av lite grövre tyger med optimalt fall. Slitstyrkan är fortfarande något högre i den tunnare kvaliteten som också uppfattas som aningen svalare vilket många som arbetar i uppvärmda kontorslandskap har uppskattat. 

 

Två nyanser i grått av Vitale Barberis Original Flannel.

Byxorna finns exklusivt hos Ströms Man & Woman i Stockholm. Flanellbyxorna ligger som tidigare på 1 999 kr och manchesterbyxan på 1 799 kr. I detta pris ingår en uppläggning av byxorna med eller utan slag och vill man göra ytterligare skrädderiändringar erbjuds dessa på plats till en extra kostnad. 

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 brallan säger
2018-09-17 12:32 - Anmäl

När du säger korrigerat balansen, är det då förhållandet mellan front och back rise? Jag har själv haft problem med att få byxorna att falla bra, speciellt på baksidan lår/knä där det bildas horisontella veck, av vad jag läst mig till pga framåtlutande midja/bäcken. Lösningen ska vara en balansen, men inte lurat ut hur det ska göras. Har testat mtm men utan att helt bli nöjd. Det hade varit intressant att se bilder bakifrån och från sidan, något som är en bristvara generellt vid inlägg här.
#2 Jonas70 säger
2018-09-17 13:08 - Anmäl

Roligt att Manolo x Strömsbyxan kommer tillbaka. Sedan ni genomförde förändringen med högre midja och generösare lårvidd är den en favorit i garderoben.
Jag hade dock hoppats på att ni skulle ta samarbetet till nästa nivå och lanserat kavajer till byxorna så att de blir en hel kostym. Finns det några sådana planer?
#3 Victor säger
2018-09-17 13:15 - Anmäl

Härligt och efterlängtat!
#4 random säger
2018-09-17 14:12 - Anmäl

Ett säkert hösttecken!
#5 Andreas Weinås säger
2018-09-17 15:06 - Anmäl

#1 - vi har mycket riktigt anpassat balansen mellan fram och bakstycket genom att addera ca 1 cm i höjd framtill.
#6 Andreas Weinås säger
2018-09-17 15:23 - Anmäl

#2 - Vi har valt att arbeta med olika företag inom respektive produktområden för våra samarbeten och självklart är vi intresserade av att titta närmare på möjligheten att lansera kavaj/kostym. Det kommer inte ske någon sådan produktlansering den här hösten men inget är omöjligt i framtiden.
#7 Zeraselol säger
2018-09-17 16:01 - Anmäl

Byxorna ser fina ut, men visst använder ni er av samma fabrik i Turkiet som föregående årsmodeller?
#8 Mikael säger
2018-09-17 17:37 - Anmäl

Redan köpt 2 par, grymt snygga :)
#9 Jonas säger
2018-09-17 18:03 - Anmäl

#1 - Jag föreslår att du kollar upp hur du återställer "tilten" av bäckenet. Jag har själv det problemet och bl.a strechat höftböjaren och stärkt magmuskulatur och bak.
Framåtböjd höft kan skapa problem för bl.a. ryggen, jag vet av egen erfarenhet. Mina byxor faller mycket bättre nu, och kroppen mår bättre! =)
#10 Måns säger
2018-09-17 18:58 - Anmäl

Apropå manchester så säljer Berg&Berg just nu Arnold, hög midja och enkel plissering, i en välskuren modell i ett härligt, bredare tyg. Vävt och sytt i Italien. Smalspårig manchester tycker jag snabbt blir ful. Manolos modell är tyvärr fortfarande för smal i vad och fot för mig.
#11 Jones säger
2018-09-17 21:19 - Anmäl

#andreas - Kan du förklara hur det där hänger i ihop. Jag har de senaste åren upplevt att allt fler byxor inte faller snyggt utan veckar sig som #1 beskriver, men även vertikalt från fickan och neråt. Själv har jag börjat fundera på om det är för lite tyg i bakstycket och att det därför dras ned, s.a.s. och bildar onaturliga veck. Men det du beskriver motsäger det. Finns det utrymme att utveckla lite?
#12 Andreas Weinås säger
2018-09-18 07:35 - Anmäl

#11 - Det är svårt att säga utan en konkret bild på hur byxan sitter. Har man lite större stuss brukar man behöva en något högre ställning bak men det är väldigt individuellt. Jag själv behöver ofta tvärtom ofta sänka höjden bak för att få ett rent fall. I vårt fall handlar korrigeringen på byxan om att ge lite mer utrymme i det som benämns som "fork" eller gren. Det gör att man kan bära byxan på samma höjd men lite bekvämare.
#13 Victor säger
2018-09-19 09:44 - Anmäl

Jag instämmer med #2 och är glad att samarbetet fortsätter. Jag hade med hoppats på att ni skulle ta samarbetet till nästa nivå och lanserat fler produkter som en rock eller kavaj. Känns som du Andreas är riktigt duktig på färger, detaljer och jag är mycket tacksam för dessa rimligt prissatta byxor! Hoppas på att se många fler samarbeten framöver.
#14 brallan säger
2018-09-19 12:30 - Anmäl

Korrekt vinkel på "Fork" är nog lösningen, men svårt att förstå om man inte är skräddare.

#11 Vertikala veck från fickan och neråt tyder på för mycket tyg i höft och/eller lår.

Styleforum har en bra tråd, sök på "on pants"
#15 aa säger
2018-09-20 14:56 - Anmäl

#Andreas - Vore kul att få se en bild på hur byxan sitter när den väl är på!
#16 Jones säger
2018-09-20 22:07 - Anmäl

Tack Andreas! Jag förstår att det är svårt att ge råd om något som inte går att se. Men jag tror att du prickade rätt. Alla de byxor där detta framträder har gemensamt att de är lite lägre i midjan. Och lite snävare i låren. Jag antar att det inte går att göra något åt midjehöjden, men skulle en lösning kunna vara ta ut dem något både där bak och i låren?

#14 Jag lyckades nog inte illustrera tillräckligt väl. Skulle jag ta in dem över höft och midja skulle de snarare likna leggings än dress kostymbyxor.
#17 Billy säger
2018-09-21 17:49 - Anmäl

Hej Andreas, snygga byxor! När kommer de i butik?
#18 Karl säger
2018-09-23 12:07 - Anmäl

En fråga till dig Andreas. Vilken av de två gråa färgerna är mest mångsidig? Tänker på modellen i flanell. Har inga sedan tidigare och har svårt att välja nyans. Lutar åt de mörkare. Tack på förhand!
#19 Andreas Weinås säger
2018-09-23 15:22 - Anmäl

#17 - De finns i butik sen någon vecka tillbaka.

#18 - jag skulle säga att den mörkare nyansen är mest mångsidig och den mest klassiska versionen. Den ljusgrå är dock väldigt fin till mellan och ljusa toner som beige, taupe och benvitt samt andra nyanser av grått.
#20 Ull säger
2018-09-27 21:44 - Anmäl

Finns flanellbyxorna i andra färger än grått?
#21 Andreas Weinås säger
2018-09-27 22:53 - Anmäl

#20 - Hösten lansering är i två nyanser av grått men Ströms har även kompletterat några av förra höstens byxor. Där kan det eventuellt finnas blå, brun och beige flanell.
#22 Bosse säger
2018-10-08 17:14 - Anmäl

Jag kanske är sent ute, men vet någon om det finns några blåa flannelbyxor kvar? Skulle vilja svänga förbi men får aldrig till en tidslucka innan Ströms stänger pga jobbet.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen