Manolo logotype

Budgettips - Myrqvist lanserar ny höstkollektion

Svenska Myrqvist som är företaget Herrstils egna linje av skor och accessoarer lanserar idag en ny kollektion. Fokus är rustika derbys och kängor och kollektionen består av tre nya modeller som alla finns i två olika utföranden. Vi har tittat närmare på kollektionen.

Herrstil startade från början som en specialist på skovård på nätet. Man har sedan starten erbjudit prisvärda produkter så som skoblock, krämer och borstar men för några säsonger sedan drog man igång det egna varumärket Myrqvist. Kollektionen bestod av randsydda skor producerade i Asien samt prisvärda scarfs, strumpor och slipsar. 

Sen ungefär ett år tillbaka är alla Myrqvist skor producerade i Europa och närmare bestämt Portugal. Utöver den befintliga kollektionen som sträcker sig från loafers till kängor lanserar man idag en serie grövre höstskor i skinn och mocka på två lite rundare läster än den svagt mejslade man baserat kollektionen på hittills. 

Modellerna som lanseras är följande: 

Boden

En så kallad PTB (Plain Toe Blücher) som kommer i antingen mörkbrunt grainskinn eller mocka. Modellen har en stormrand och grövre gummisula vilket passar perfekt för hösten. 

 

Boden i brun mocka...

...eller mörkbrunt grainskinn

Orust

Modellen Orust är en klassisk Longwing vilket kännetecknas av en wingtip-söm som sträcker sig hela vägen bak och bildar en horisontal linje längs skons sida. Även denna modell finns i skinn och mocka men här har man valt ett mörkbrunt kalvskinn och en kastanjebrun mocka. Vår favorit är tveklöst mockaversionen som gör sig väldigt bra till exempelvis råjeans eller mellangrå flanellbyxor. 

 

Longwingmodellen Orust i Chestnut Suede.

Samma modell i mörkbrunt kalvskinn.

Abisko

Den sista av de tre nya modellerna är en så kallad Jumper Boot med namnet Abisko. Det är en snörkänga av derbymodell som kommer i mörkbrunt grainskinn och kastanjebrun mocka. Även om vädret fortfarande är väldigt behagligt kan en snörkänga vara en stilmässig investering för de kallaste svenska vintermånaderna. 

 

Jumper Boot-modellen Abisko i mörkbrunt grainskinn...

...samt kastanjebrun mocka.

Skorna lanserades som sagt idag och finns tillgängliga via antingen Herrstils hemsida eller via företagets showroom på Grev Turegatan 46 i Stockholm. 

Lågskorna ligger på 2 200 kr och kängan på 2 600 kr vilket får ses som ett väldigt konkurrenskraftigt pris för en randsydd sko producerad i Europa. 

 

Lågskor för 2 200 kr.

Kängor för 2 600 kr.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 K. säger
2018-09-13 12:57 - Anmäl

Myrqvist går från klarhet till klarhet i min mening.
Väldigt bra höstkollektion!
#2 G säger
2018-09-13 19:06 - Anmäl

Jag har otroligt svårt för lappningen/stängningen av skinnet vid hälen. . Ser ut som ett plåster. Gillar skorna men varför kan dom inte sy ihop det som tex. C&J. Kan det verkligen vara så mycket dyrare Andreas?
#3 random säger
2018-09-13 21:51 - Anmäl

#2: misstänker att det kräver läder som går ihop snyggt vid sömmen och att den är exklusivare. Denna lappning tillåter producenter att använda hudar som är av lite lägre kvalitet.
#4 Calle säger
2018-09-14 16:03 - Anmäl

Det ser bra ut, men fyller inte ex Loake det här segmentet på ett fint sätt redan nu..
#5 Jerker säger
2018-09-15 15:01 - Anmäl

Budgetskor som håller i en eller kanske två säsonger och med djupa torrveck och jäkelskap. Då betalar jag hellre det dubbla för skor av bra skinn som står sig betydligt längre.
Det blir billigare i längden, är alltid snyggare samt mycket mindre slitsamt ur miljösynpunkt
#6 Mattias säger
2018-09-15 20:31 - Anmäl

Kängan Abisko i mörkbrunt grainskinn ska jag ha.
#7 GK säger
2018-09-15 22:18 - Anmäl

Hur stor skillnad är det mellan Yanko, TLB och C&J? Ska köpa ett par till och har idag merparten C&J. Ett par Yanko som är helt ok.
#8 Jonas säger
2018-09-16 20:10 - Anmäl

#7 GK: Har skor från alla de du nämner. Yanko och C&J är båda stabila (även om sulorna på Crockett är sisådär tycker jag, slits fort), de som övverraskade mig mest positivt är mitt par från TLB. Nu är de det senaste så inte använda hur mycket som helst, men nivån känns minst som C&J benchgrade trots pris långt lägre. Nu när Carmina kör plast i hälen kommer jag nog köra TLB mer framöver, de har leather board där och är klart bekväma.
#9 Roberto säger
2018-09-17 14:30 - Anmäl

Ursäkta dum fråga - vad står TLB för?
#10 Emil (Skolyx) säger
2018-09-17 17:09 - Anmäl

Toni Llobera Barceló, mer info finns på tlbmallorca.com
#11 Jesper säger
2018-09-18 11:46 - Anmäl

#5 Hur använder du dina skor om dom inte räcker mer än en säsong? Även billigaste budgetmärket håller flera säsonger om du tar hand om dina skor. Sitter själv med ett par Meermin på fötterna som är inne på sin 6e säsong och är fortfarande väldigt fina.
#12 Korven säger
2018-09-21 08:45 - Anmäl

#5 Jag undrar samma sak som #11. För några år sen köpte jag ett par Ecco som höll i tre säsonger vilket jag räknar som dåligt och det trots att jag misshandlade dem genom att använda dem mer eller mindre varje dag mellan oktober och april, och dessutom hade dem när jag var ute och gick i skogen, oavsett väder.
#13 Jerker säger
2018-09-21 11:15 - Anmäl

#11, #12 Med att hålla menade jag hålla sig fina. Givetvis är de allra flesta riktiga skor bruksdugliga i mer än ett eller två år, även om man skulle missköta dem.
Däremot tycker jag att skor av sämre skinn snabbt blir fula med torrsprickor där ovanlädret veckar - och man måste putsa dem orimligt ofta för att de inte ska se trista och slitna ut.
Därför anser jag det bättre med det extra utlägget för ex. C&J som är bra valuta för pengarna och besparar möda, ser alltid snyggare ut och framför allt håller sig snygga otroligt mycket längre
#14 K. säger
2018-09-21 12:31 - Anmäl

#13
Myrqvist använder uteslutande skinn från garveriet du Puy, vad jag har förstått. Det kan man ju knappast klassificera som "dåligt skinn". Så där förstår jag inte alls vad du menar.
#15 EB säger
2018-09-21 13:19 - Anmäl

#8 Är det en nylig förändring från Carmina med plastkapporna?
#16 Andreas Weinås säger
2018-09-21 13:39 - Anmäl

#14 - En liten kommentar angående detta är att garveriet i sig inte garanterar bra eller dåligt skinn. Under en period använde John Lobb och Meermin sig av exakt samma skinnkvalitet (radica från gamla Ilcea). Skinnkvaliten skiljer sig dock enormt mellan aktörerna och skillnaden ligger främst i hur mycket av varje hud man använder. Premiummärken använder endast de finaste delarna medan billigare tillverkare blandar och gör fler par skor på en hud.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen