Manolo logotype

Cesare Attolini AW/18

Även om sommaren aldrig tycks vilja ta slut är det äntligen dags att titta närmare på höstens kollektioner som nu på allvar börjar dyka upp i butik. Cesare Attolini har som tradition länge varit det första varumärke vi bevakar när det är dags för en ny säsong så idag bjuds det på handsydd konfektion av absolut högsta nivå från skräddarmeckat Neapel.

Cesare Attolini har sedan företaget grundades stått för det finaste hantverk som konfektion kan erbjuda.  Det var grundarens far Vincenzo Attolini som på 1930-talet utvecklade det neapolitanska skrädderiet som vi känner till det idag då han tog den brittiska kavajen och strippade den på bröstplattor och axelvaddar för en lättare och framför allt svalare konstruktion.

Varje säsong har Cesare Attolini valt en inriktning på sin lookbook där man besöker krögare, båtbyggare, vinmakare eller skulptörer som delar samma hantverksmässiga värderingar men figuerar inom ett annat skrå. För hösten 2018 har man besökt biltillverkaren Pagani, känd för sina supersportbilar. Utöver att man fotograferar kollektionens plagg tillsammans med dessa bilar bjuder man på en intressant och inspirerande intervju med Horacio Pagani om företagets historia. 

Om vi tittar på kläderna för hösten så hittar vi mängder av jordiga och naturliga toner så som brunt, grönt, mörkblått och grått fördelat över ett spektra av kostymer, kavajer och rockar. Vi ser allt fler inslag av ledig klädsel där stickade kashmirtröjor kombineras med scarfar, jeans eller chinos. 

Kollektionens kostymer är fortfarande starkt dominerad av rutor och ränder och inte sällan i tredelat utförande med dubbelknäppt väst. 

En personlig favorit för säsongen är företagets Peacoat eller skepparkavaj. En modell som sträcker sig precis nedanför stussen och täcker kavajen men samtidigt ger ett avslappnat intryck och mångsidigt användningsoråde. I exempelvis marinblått passar den lika bra över en klassisk kostym som till en grovstickad polotröja och jeans. 

 

Tredelad rutig kostym fotograferad i Paganis museum.

Dubbelknäppt kostym med mörkblå bas och diskret grön överruta.

Exempel på en ledig stil med zip i kashmir.

En närmast perfekt peacoat från Cesare Attolini.

Rutig kavaj med grön bas tillsammans med grovstickad kashmirpolo och lediga byxor.

Kritstrecksrandig tredelad kostym i en ljusare blå nyans.

Klassisk enkelknäppt rock.

Brun kostym med diskret överruta.

En klassisk lite längre dubbelknäppt rock som för tankarna till en Polo Coat.

Rutig kavaj över en buteljgrön cardigan.

Klassisk grå kostym.

Mörkgrön rock med spetsiga slag.

Kavaj med perfekta neapolitanska axlar.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Cesare Attolini
#1 Simon säger
2018-08-13 14:04 - Anmäl

Aka Cesar Attolini whenever? Jag kan tycka att deras kampanjer har upprepat sig ett tag. Kläderna är ju fina. Men det är ju samma kampanj i samma ljus år efter år. Känns inte som om de kommer med nått nytt direkt.
#2 Särdal säger
2018-08-13 14:47 - Anmäl

Det som är perfekt behöver man inte ändra så himla mycket.
#3 Stefan säger
2018-08-13 15:40 - Anmäl

Vilket skjortmärke har bästa kragstånd (lånat ord från podden gentlemanualen) enligt er? alltså att när man har två (ibland tre) knappar uppknäppta att kragen och skjortan fortfarande står upp fint och inte lägger sig ner och kollapsar. Är lite besviken på etons skjortor när det gäller detta.
#4 Anton säger
2018-08-13 15:46 - Anmäl

#1 Är precis det som är skönt. Det är inget modemärke, de försöker inte rida på några modevågor. De vill bara leverera toppkvalitet, år efter år efter år...
#5 ryjo01 säger
2018-08-13 17:58 - Anmäl

Håller med ovanstående talare ! Dessutom, är det bara jag som anser att byxorna inte sitter snyggt ?
#6 Björken säger
2018-08-15 01:17 - Anmäl

Håller med!
#7 Tony Johansson säger
2018-08-17 07:49 - Anmäl

Magiskt! Alltid den bästa lookbooken säsong efter säsong (delad förstaplats med Ring Jacket). Jag speciellt förtjust i det mer sportiga och uddakavaj.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen