Manolo logotype

Säsongens nyheter från Shibumi

Idag tittar vi närmare på det lilla men inspirerande företaget Shibumi-Firenze. Trogna läsare av Manolo känner säkert igen företaget och dess grundare Benedikt Fries från våra tidigare artiklar. Vi har tittat närmare på säsongens nyheter från accessoarspecialisten som nu lanserat en rad nyheter i utbudet.

Shibumi grundades 2012 av Benedikt Fries som tillsammans med sin förre kollega Niels Holsdorf utvecklade en accessoarkollektion som snabbt fick stor uppskattning bland menswear-entusiaster världen över. Det rörde sig bland annat om handsydda slipsar och näsdukar producerade i Como av hög kvalitet och överkomligt pris. Långsamt men säkert växte kollektionen med hängslen, paraplyer, hattar och handskar för att under förra året lansera den största nyheten hittillls: En renodlad skräddartjänst. 

Shibumi Su Misura är skräddarsydda kavajer, kostymer, rockar och skjortor som produceras efter konstens alla regler av en liten ateljé i hjärtat av Neapel. Tjänsten erbjuds i Shibumis showroom på bottenplanet av Palazzo Frescobaldi i Florens eller via företagets Trunk Shows runt om i världen. 

Det rör sig om 2-3 avprovningar med unikt framtagna mönster för respektive bärare. Handarbetet är minst sagt imponerande med handpikérad full kanvas-konstruktion. 

Nyligen lanserade man även en serie av RTW-skjortor producerade för hand i Neapel. Det är en lite serie bestående av två olika kragar (cut away och button down) samt en handfull klassiska tyger. Utöver dessa adderade man två olika popovers i pikétyg för en avslappnad men elegant stil.

 

Popover i grå pikéväv.

Denimskjorta med gedigen buttondownskjorta.

Handsydd skjorta producerad i Neapel med en diskret ljusgrå så kallad "Butcher stripe".

Vackra, vågformade kragar cut away-kragar.

Popover i två nyanser.

En serie av Ancient Madder-slipsar tryckta i Macclesfield, England.

Intressant grenadineslips i ull/kashmir.

Vinröd slips med handrullade kanter som passar perfekt till både marinblå och grå kostym.

Shibumi som på japanska betyder "diskret elegans" tar stor inspiration från den japanska kulturen. Här i form av motiv på flera av företagets bröstnäsdukar.

Panamahatt med brunt band.

Lyxiga paraplyn producerade av Mario Talarico i Neapel.

Benedikt Fries, grundare av Shibumi-Firenze.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Zeraselol säger
2018-07-19 17:13 - Anmäl

De har även blivit "affiliated vendor" på Styleforum. Det betyder att de har en egen tråd där de kan svara på diverse frågor likt SkoAB gör i sin.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen