Manolo logotype

Säsongens 6 snyggaste totebags

Under semestertider lämnar vi portföljen på kontoret eller i hemmet och väljer med fördel ett ledigare och mer praktiskt alternativ för att frakta våra värdesaker. Totebagen är en vattendelare som vi tycker är ett utmärkt alternativ för just den här delen av året. Lika bra till stranden som till stan.

Kritiken som ibland ställs mot totebags är att modellen skulle vara feminin. Detta kan såklart variera från fall till fall men att välja bort en väska man i övrigt gillar pga en oro över att framstå som feminin känns både trist och lite förlegat. Beroende på färg, material, storlek och inte minst design kan en totebag ge alla former av intryck. En modell med långa, smala remmar tenderar att påminna mer om handväskor medan kortare grövre handtag ger mer intrycket av en portfölj. 

Precis som med portföljen och weekendbagen är modeller av totebags i skinn svårt att slå över tid. Bra skinn utvecklar en fantastisk patina och med rätt vård blir de bara snyggare med tiden. Däremot tycker vi att den här ledigare väskmodellen gör sig otroligt bra även i andra kvaliteter. 

Kanvas är den kanske vanligaste där man får struktur från den grövre väven som också går att tvätta om väskan blir smutsig över tid. För sommarhalvåret finns det trevliga modeller i linne och framför allt mocka som kan vara fantastiskt snyggt, om än något mindre praktiskt. Kombinationen av läderdetaljer så som remmar eller trimmings och ledig kanvas, linne eller mocka kan vara otroligt snyggt och ge en lyxig känsla till ett klart lägre pris. 

Storleken på en totebag kan variera ganska väsentligt. Allt ifrån mindre alternativ som rymmer mobiltelefon, och nycklar till lite större modeller där strandhanduk, ombyte eller extra skor utan problem får plats. 

 

Bennett & Winch

Modell i mörkbrunt skinn från brittiska Bennett & Winch.

Mismo

Danska Mismo är ett perfekt alternativ på prisvärd kvalitet. Här i ett mörkblått kanvastyg med remmar i skinn.

Officine Générale

Snygg totebag i olivgrön mocka från Officine Générale.

Frank Clegg x The Armoury

Amerikanska väskproducenten Frank Clegg har tillsammans med The Armoury tagit fram en riktigt snygg totebag i kanvas och skinn. (även översta bilden)

Mansur Gavriel

Avskalad modell i lyxigt skinn från Mansur Gavriel.

Hender Scheme

Perfekt strandtote i ljus kanvas från Hender Scheme.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Väskor

#1 Gerte säger
2018-07-17 20:17 - Anmäl

Så snygga och så användbara !
#2 Family guy säger
2018-07-17 20:34 - Anmäl

It's not a purse, it's a European man bag!
#3 Filson säger
2018-07-18 23:24 - Anmäl

Sjukt nöjd med min från Filson i kraftig canvas och bridle leather i handtagen. Outslitlig, och blir ännu snyggare solblekt och saltstänkt.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen