Manolo logotype

Boglioli Spring/Summer 2018

Idag tittar vi närmare på ett varumärke som mer eller mindre definierade den okonstruerade kavajen. Vi pratar om Boglioli som var en av de första att industrialisera den avslappnade och naturliga silhuett som kommit att bli en norm i branschen de senaste 5-10 åren.

Boglioli har genomgått en rad förändringar de senaste åren. Bröderna som grundade varumärket lämnade för några år sedan när Boglioli blev uppköpt och drog sedan igång nya varumärket The Gigi. Vad Boglioli gjort sin stora framgång på är den specifika look som man var i princip först med på marknaden. Vi talar om plaggtvättade och okonstruerade kavajer där man helt strippat modellen på uppbyggnad, mellanlägg och kanvas. 

Detta gav en naturlig och avslappnad kavajsilhuett som har dominerat marknaden totalt de senaste decenniet där idag alla från H&M och Zara till Brunello Cucinelli erbjuder en liknande silhuett. 

Att konstruera ett plagg helt utan uppbyggnad kan för många säkert låta billigare men det är både dyrare och mer komplicerat att få det bra. Då man inte kan dölja något med kanvasen behöver tillskärning och ärmisättning vara ännu mer perfekt för en ren och clean passform. Här vi inte sett många tillverkare som lyckats bättre än just Boglioli och särskilt inte in den prisklassen. 

Säsongens kollektion fokuserar på en semiformell styling med kavaj, uddabyxa och inte sällan en tunnstickad och rundhalsad tröja eller skjorta och slips. Färgpaletten har många jordiga och naturfärger så som brunt, beige, blått och grått med inslag av rött. 

 

Kavaj och byxa i sober nyans med inslag av rött i pikétröjan.

Mer röda influenser.

Tobaksbrunt, beige och röd slips.

Tunnstickad tröja under kavaj är ett utmärkt sätt att ta ner formaliteten men är fortfarande mer klätt än en t-shirt.

Tobaksbrun kostym med stickad tröja.

Dubbelknäppt kavaj.

Olivgrön kostym med virkad slips.

Ledigare inslag av ytterplagg.

Smårutig kavaj med vita byxor.

Smoking i midnattsblått.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Boglioli
#1 Magnus säger
2018-07-09 13:32 - Anmäl

Har aldrig gillat Boglioli, och nu gillar jag det ännu mindre... Korta kavajer med för hög knäppning som inte ens sitter bra på modellen, och alldeles för lågt skurna byxor. Dessutom trist och oinspirerat.
#2 Fredrik säger
2018-07-09 19:06 - Anmäl

Jag brukar älska Boglioli, ett varumärke där i princip varje plagg i kollektionen skulle kunna finnas i garderoben.

Men den här ggn var det annorlunda! Det är ngt med snittet.. eller kanske styling. Jag vet inte... Det känns MQ över alltihop

Och då skall sägas att jag trots alla Manolos FF vill ha mina kavajer lite kortare än många av er just nu, och trivs i en smalare fotvidd.
#3 AL säger
2018-07-09 20:15 - Anmäl

Inte den bästa stylingen, kanske... Men kavajerna är toppklass!
#4 J säger
2018-07-09 20:44 - Anmäl

Tycker det mesta ser riktigt bra ut även om några av kavajerna ser aningen korta ut. Det där med lågt/högt skurna byxor är nog mer en smaksak. Jag personligen är inte speciellt förtjust i de jättehöga midjor som bl a Weinås m fl propagerar starkt för. Förstår poängen när kavajen är knäppt iom fallet, men med uppknäppt kavaj/ingen kavaj alls ser det bara märkligt ut tycker jag. Självklart ska det inte vara jeanslåga midjor heller men ngnstans mittemellan.
#5 Jens säger
2018-07-09 20:50 - Anmäl

Kan bara instämma med föregående talare, fruktansvärt oinspirerat, alldeles för korta kavajer och lågt skurna byxor...

@Andreas, skulle vara intressant att höra din reflektion gällande kampanjerna du skriver om, vad du tycker om snitt, utveckling av företaget etc. Skulle även vilja få in mer artiklar med dina tankar och hur du reflekterar över allt ifrån ex. skoval till färg på udda byxor, hur du tänker vid nästa inköp, hur din skogarderob ser ut etc. Känner tyvärr att dina reflektioner lyser lite med sin frånvaro den sista tiden. Alltid det jag tycker är mest intressant att läsa, lite som simon crompton

Allt gott!
#6 Daniel säger
2018-07-09 21:00 - Anmäl

Håller med ovan vad gäller MQ. Tråkigt och oinspirerat.
Vad gäller kavajlängd/byxvidd/midjehöjd/fotvidd är det oerhört viktigt att ta hänsyn till kroppens proportioner. Ser allt fler i Sthlm där jakten på en hög midja och lång kavaj gått käpprätt åt fanders. Är du 175 cm lång kanske det inte är lämpligt med en kavajlängd på 77 cm. Blir lätt frack/rockvarning på det hela. Åt andra hållet skulle väl vara väldigt långa ben med en hög midja.

Tack Manolo för ständig uppdatering trots semestertider! Keep up the good work.
#7 B M säger
2018-07-10 10:48 - Anmäl

Detta gjorde verkligen ont i ögonen. I rest my case, och låter bilderna tala för sig själv..
#8 Jocke säger
2018-07-10 14:08 - Anmäl

#6 Du har helt rätt, men det går åt bägge håll. Jag är nästan 2 meter lång och behöver 83 cm kavaj för att täcka stussen ordentligt. Passform ska alltid utgå från bärarens kropp, smak och tycke. Trender kommer såklart in i spel vad gäller smak och tycke, men kropp går före allt, annars kommer inget sitta bra.
#9 Fredrik säger
2018-07-14 09:21 - Anmäl

Älskar att 77cm längd numera räknas som långt på ngn som är 1.75 … snacka om att referenserna spårat ut senaste 5 åren. Det kan ni tacka svenska androgyna modemärkena tiger, filippa k, acne etc för
#10 Halmstad säger
2018-07-15 11:19 - Anmäl

Är det inte bara så att de korta kavajerna oftast beror på att de som har ansvar för den här typen av fotojobb inte orkar leta/inte kan få tag på kortare manlig modell till sina 48/50 kavajer?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.