Manolo logotype

Tom Ford Spring/Summer 2018

Tom Ford har sen lanseringen 2006 varit ett av världens mest inflytesrika varumärken. Med kostymer burna av såväl Hollywood som finanseliten har mannen bakom varumärket byggt ett imperium på lite över ett decennium. Vi har tittat närmare på säsongens kollektion som bjuder på såväl klassiska som mer kontroversiella inslag.

Framgångssagan Tom Ford går knappast att ignorera. Efter att ha gjort stor succé på Gucci under tidigt 2000-tal valde Texas-sonen att starta sitt eget varumärke som snabbt fick en skyhög status bland kostymklädda män. Kostymerna som sys av Ermenegildo Zegna är inte sällan i exklusiva och unika tyger med en prislapp som startar en bit norr om 30 000 kr. 

De första säsongerna var Fords kostymer relativt nedtonade och klassiska med en mer tilltagen längd, vidd och slagbredd än mycket av det vi såg på marknaden (vi pratar trots allt om en period när herrmodet varit rekordsmalt och kort i allmänhet). Märkligt nog har Fords kollektioner gått i en motsatt utveckling från mycket av den övriga branschen sen dess. Kostymerna blir smalare och byxorna tightare. Om det beror på att målgruppen omdefinerats eller att marknaden fortfarande efterfrågar detta är svårt att säga men en sak är säker: Tom Fords kollektioner har blivit mer mode med tiden. 

Nu hittar vi utöver de karaktäristiska kostymerna med spetsiga slag, även mockajackor, hoodies, jeans och t-shirts (fortfarande till samma skyhöga prisbild). 

Mönster som leopard och zebra blandas med klassiska rutor och färgskalan sträcker sig från sobert grått till mjuka toner av rosa och azurblått. 

 

Mörk kostym med spetsiga slag kombinerad med leopardmönstrad skjorta.

Azurblå kostym

3 x rutor i en av kollektionens mest bärbara looks.

En annan klassisk look i gråskala.

Ljust rosa stylat ton-i-ton.

Ljusa toner av gult.

Ett lite ledigare uttryck med mockajacka och jeans. (även översta bilden)

Cargobyxor, sneakers, hoodie och bomber.

Ljusblå mockajacka och jeans.

Tom Ford har alltid en mängd extravaganta smokings i sina kollektioner. Här i ett stormönstrat utförande med sjalslag.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Adrian säger
2018-07-03 12:15 - Anmäl

Nej det mesta här var bedrövligt. Dessutom har jag fortfarande bilden av Tom Ford som gör 20cm för korta byxor med passform som ett par långkalsonger.
#2 eric säger
2018-07-03 13:55 - Anmäl

Kul att ni breddar bevakningen!
#3 Fredrik säger
2018-07-03 14:32 - Anmäl

Överlag riktigt dassigt. Inte minsta lyxvibbar jämfört med t.ex. Attolini eller Cucinelli.

Sedan undrar jag hur representativt det är med modeller som har så pass späd fysik. I en tid då träning är en del av de flestas livspussel, ser jag sällan killar med Mick Jagger fysik.
#4 Christian säger
2018-07-03 14:46 - Anmäl

Brunt skärp med svarta skor? Hur lyckas de få in så många basala misstag här?
#5 Olof säger
2018-07-03 14:59 - Anmäl

#1 Du tänker nog på Thom Browne.

Jag tycker ändå det ser rätt trevligt ut, sett till vad Tom Ford som varumärke är. Om man bortser från glättigheten i fotot, de överdrivna slipsknutarna och de märkliga mönstren (som knappast tilltalar en svensk målgrupp annat än kanske Peter Siepen) så finns här en fin siluett. Gillar framförallt de lite mer casual bilderna.
#6 Horangi säger
2018-07-03 15:12 - Anmäl

Hej Adrian

Du tänker på Thom Browne.

Tom Ford är ju bla känd för att designa kostymerna till Harvey Specter i "Suits", kostymer med generös "drape" och väl tilltagna kavajslag, samt i de senare James Bond-filmerna, där det tyvärr dock är extremt tight passform.
#7 Markus säger
2018-07-03 16:00 - Anmäl

Så coolt. Jag tycker naturligtvis det är bedrövligt fult, men jag är också väldigt långt utanför den smala (bokstavligt och bildligt talat) kollektionen vänder sig till. Men det är fortfarande coola plagg och kombinationer.
#8 riesenschnauser säger
2018-07-03 23:03 - Anmäl

Påminner om Edward Sexton. Det är inte en komplimang.
#9 Fredrik säger
2018-07-04 09:37 - Anmäl

Det här känns inte riktigt som Manolo´s målgrupp? Visst är det alltid lite intressant att bredda sig men det här är nog i gränslandet för vad målgruppen tycker är intressant.

Den här typen av bevakning går ju att hitta på väldigt många fler platser.

I övrigt så tycker jag att en el möjligen två kavajer ovan är "bärbara"
#10 Adrian säger
2018-07-04 12:16 - Anmäl

Ja det stämmer, det var nog Thom Browne jag tänkte på. De är än mer extreme. Men även detta föll mig ej i smaken.
#11 Victor säger
2018-07-05 09:04 - Anmäl

Oj, detta är så extremt och inte min smak överlag men måste påpeka att jag älskar första bilden. Det var riktigt snyggt!
Även färgkombinationen på den benvita kostymen.
Kul och lit inspirerande även om det inte är några kombinationer jag hade valt att bära.
#12 Cristofer säger
2018-07-05 12:48 - Anmäl

ÄNTLIGEN - Manolo har länge varit stelt och förutsägbart och var i akut behov av en rörelse framåt. Allt kan inte vara Cucinelli liksom. Bra - mer sånt.
#13 B M säger
2018-07-10 11:00 - Anmäl

Klart att detta träffar som en pungspark på många osäkra manolister som nu förvirrade biter tag i slaget på sin nyförvärvade O J kostym och frågar sig hulkande vart är herrstilen på väg?

Lugn i linnebyxan säger jag, detta är kul och en välbehövlig färgklick.

Ibland måste man lossa på skygglapparna och snegla in världen av fashion, även om den oftast ger en sur eftersmak..
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.