Manolo logotype

Rose & Born Summer Campaign 2018

Vår bevakning av säsongens kollektioner fortsätter och idag skall vi titta närmare på kampanjen från stockholmsbaserade butiken Rose & Born. En butik med styling, estetik och service som skapat ringar på vattnet en bra bit från Sverige.

Rose & Born får nog närmast ses som en modern institution när det handlar om herrmode i Stockholm. Sedan 1989 har man servat stockholmarna med kvalitativt och tidsenligt skräddat mode via butiken på Grevgatan 2 på hörnet till Strandvägen. Butikens stora genomslag skedde en bit in på 2000-talet när man i många avseenden introducerade begreppet Sprezz i den svenska marknaden. Den träffsäkra stylingen, tidsenliga snittet och det imponerande utbudet gjorde att flera internationella tidningar uppmärksammat dem och de har även blivit nominerae som en av världens 50 bästa butiker. 

 

Blå kostym, ljus skjorta och rutig slips.

Konceptet är till stor del byggt på Private Label, dvs produkter under butikens eget varumärke. Här har man haft möjlighet att arbeta kreativt utan begränsningar av befintliga kollektioner och utbudet sträcker sig från tredelade businesskostymer till lyxiga mockajackor. Utöver den egna linjen arbetar man med ett antal produktspecialister så som Crockett & Jones, Herno och Rota. 

En av butikens styrkor genom åren har varit deras inspirerande blogg och hemsida. Här kan man finna inspiration i form av en guide till bröllopsklädseln samt se trevligt illustrerade presentationer av butikens ägare och anställda.

 

Joakim Svärdh, VD och delägare i butiken.

För sommaren har man fotograferat sin egen kampanj. Färgskalan är naturlig med toner som sträcker sig från beige till blått och i materialväg har man arbetat med linne i såväl kavaj, byxa och skjorta. Stylingen går inte sällan ton-i-ton och den diskreta texturen i linnet bidrar till att avdramatisera de formella plaggen på ett avslappnat men elegant sätt.  Våra favoriter är företagets mockajackor som inte sällan kombineras med mer dressade plagg. 

 

Field Jacket i ljus mocka.

Ljusa och jordiga toner i ett avslappnat uttryck.

Kort mörkbrun mockajacka till dressade byxor med pleats.

Styling med slips och kostym ton-i-ton.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Marcus säger
2018-06-12 14:12 - Anmäl

Hur är deras kostymer rent kvalitetsmässigt. Är de "full canvas" till exempel?
#2 random säger
2018-06-12 15:17 - Anmäl

R&B är riktigt duktiga på styling. Tycker de utmärker sig i ton-i-ton med nedtonade färger. Hoppas de anammar de lite generösare och rymligare snitten också, rätt mycket kort och tajt nu.
#3 CS säger
2018-06-12 17:15 - Anmäl

Någon som känner till varför Simon Crompton dissar Rose & Born i sin blogg?
Folk har frågat honom om detta men han verkar inte vilja ge något svar.
#4 Gerte säger
2018-06-12 19:32 - Anmäl

Ruggigt soft allting.
Var enda bild ger ha-begär!
#5 Fabian säger
2018-06-13 09:32 - Anmäl

#1

Hej Marcus. Våra kostymer finns såväl som okonstruerade, half canvas och full canvas. Hör av dig till oss ifall du har mer frågor.

Vänliga hälsningar, Fabian Rose & Born
#6 Henrik säger
2018-06-13 09:55 - Anmäl

Marcus: Jag vet inte hur det ser ut nu, men för ett par år sedan var kvaliteten inte vad du efterfrågar. Deras "finaste" RTW var en medioker halvkanvaskonstruktion. Allt fokus på tyg och snitt. Jag tror att deras MTM är bättre.
#7 Jocke säger
2018-06-13 10:20 - Anmäl

#3 Han skrev väl att det är en intressant butik ur stylingperspektiv, färgval osv, men inte nödvändigtvis ur kvalitetssynpunkt. Allt är ju relativt och hans utgångspunkt är ju oftast från många av de finaste skrädderierna i världen. Så tolkade jag iaf hans uttalande.
#8 Soccercalle säger
2018-06-13 10:23 - Anmäl

#3 Jag har uppfattat att det handlar om kvaliteten i hantverket, exempelvis halvkanvas istf full kanvas, graden av handsytt mm. Rose & Born har en modern stil men du betalar en hel del för stylingen jmf med hantverket.
#9 Patrick säger
2018-06-17 20:35 - Anmäl

Är inte dessa kampanjbilderna skrämmande lika Stoffas Field note-kampanj?
#10 Jocke säger
2018-06-18 11:24 - Anmäl

#9 Exakt min tanke när jag såg den.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen