Manolo logotype

Fredagsinspiration - A Road Trip Through Amalfi

Idag fokuserar vi på en elegant sommarklädsel för en biltur längs den italienska Amalfikusten. En smårutig kavaj i tunn ull kombineras med gräddvita byxor, ljusblå-randig skjorta, ljusbruna mockaloafers och på näsroten sitter ett par klassiska solglasögon.

Kavaj - Kiton, Skjorta - Eton, Byxor - Rubinacci, Solglasögon - Persol, Loafers - Edward Green, Bil - Porsche 356 Speedster

 

Rutig kavaj från italienska Kiton.

Ljusblå-randig skjorta från Eton.

Instrumentbrädan på en Porsche 356 Speedster från 1955.

Italienska Amalfikusten.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 William säger
2018-06-08 11:18 - Anmäl

Kavajen påminner lite om Cesare Attolini. Trevlig mix.
Inte varit i Amalfi men blev overaskad vilken stil Italienarna hade i Portofino forra året. Nastan obligatoriskt med afton-klader, men givetvis med avslappnat.
#2 Peter säger
2018-06-10 21:21 - Anmäl

Ni experter, om man ska investera i en bättre mörk grå kostym till jobbet. Funderar på en corneliani via Allde som satt rätt fint på mig. Vad är er rekommendation för tyg? Själv tycker jag en mörkgrå flanellkostym är väldigt fint, men oroar mig för att jag då begränsar mig lite säsongsmässigt mot en ett annat "året runt" tyg, eller 10 månaderstyg som vissa kallar det. Vad är er åsikt?
#3 Soccercalle säger
2018-06-11 18:49 - Anmäl

#2 Flanell är härligt men kanske inte så mångsidigt. Ska det vara en vardagskostym med mkt användning skulle jag i stället köpa en lite tyngre kostym i worsted ull med lite struktur i mönstret (typ birdseye eller sharkskin). Jag beställde själv i vintras en mörkgrå från Saman Amal med två par byxor (ett för skärp och ett med sidestraps/hängselknappar) i ett lite tyngre tyg från Hardy Minnis. Kostymen i fråga fungerar inte juni-augusti men resten av året.
#4 Mathias säger
2018-06-12 21:18 - Anmäl

Har en enkelknäppt Navy Twill Kostym och undrar om man kan använda kavajen till ett par uddabyxor tillexempel ett par beiga linne/bomull byxor? Eller är det bättre att isåfall använda en grövre dubbelknäppt linnekavaj?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.