Manolo logotype

The Sabot x Prologue Hong Kong - Trunk Show i Stockholm 14-16 juni

Idag kan vi presentera en av de mest spännande nyheterna på länge. Stockholm har haft en rad intressanta Trunk Shows under året men om två veckor kommer två minst sagt spännande aktörer för första gången till Stockholm för ett besök. Det rör sig om webshoppen The Sabot som specialiserar sig på kvalitetsskor i premiumsegmentet och med sig har dem det Hong Kong-baserade skrädderiet Prologue.

The Sabot har ni kunnat läsa om tidigare här på Manolo och består av duon Erik Gederberg (kanske mest känd som @erikged på Instagram) och Olle Boman. Tillsammans har de kurerar ett utbud som sträcker sig från prisvärt insteg till absolut världsklass. Bl a hittar vi tillverkare som Andres Sendra, Antonio Meccariello, Joe Works och Yohei Fukuda. 

Då verksamheten är baserad på nätet finns alltid problematiken kring storlekar och att man som kund vill uppleva skorna i verkligheten innan man slår till. Då Stockholm är en stark marknad för kvalitetsskor och man är ensam om så gott som alla sina tillverkare i Sverige är det ett naturligt steg att anordna en Trunk Show i huvudstaden.

Under Trunk Showen i Stockholm kommer kunderna kunna prova ut storlekar, läster och modeller från alla företagets tillverkare och det finns även möjlighet till MTO-beställningar hos vissa av dem. Prisnivån för RTW startar på ca 280€ för Andres Sendra, 470€ för den egna linjen från Antonio Meccariello, 660€ för Joe Works och 1900€ för Yohei Fukuda. 

 

 

Fantastisk adelaide från nya japanska tillverkaren Joe Works.

Världens kanske finaste RTW från Yohei Fukuda.

Erik Gederberg och Olle Boman är männen bakom The Sabot.

Prologue Hong Kong som kommer dela Trunk Show med The Sabot är ett relativt litet men mycket intressant skrädderi från Hong Kong. I jämförelse med t ex W.W Chan som besökte Stockholm för någon månad sedan är man betydligt mindre men har en väldigt tilltalande estetik och inte minst prisbild. 

Företaget grundades av de tre vännerna Maslow So, Jerry Tong och Christopher Tang. De har alla upplevt och prövat såväl italienskt som asiatiskt skrädderi men fann det frustrerande med bristen på vägledning och de misstag som gjordes vid vännernas första beställningar. 

Vad de försökt att skapa är ett skrädderi som kombinerar egenskaperna hos de skräddare de uppskattat bäst. Exempelvis har de arbetat för att få den neapolitanska lättheten i kanvas och konstruktion, det florentinska snittet med breda axlar och öppna quarters samt den japanska precision som ofta är förknippad med landets skräddare. Med en lite lägre gorgen och knäppning är silhuetten precis det vi efterfrågar i kavajväg. Man erbjuder tre modeller av byxor: Klassiska, Ghurkas samt så kallade Hollywood Trousers med bälteshällor strax under midjebandet.

Hantverksmässigt arbetar man med full kanvas-konstruktion och handsömnad i linje med vad som kan förväntas inom skräddarsytt. Man har däremot en väldigt intressant prisbild där kostymer startar på 11 500 kr, kavajer på 9 200 kr och uddabyxor på 3 800 kr. Det är en prisbild som känns minst sagt intressant även om priserna som alltid med MTM och skrädderi kan variera beroende på tygval. 

 

Så kallade Hollywood Trousers från Prologue.

Företagets kavajer kännetecknas av runda svepande linjer med öppna quarters och breda slag. Här i kombination med högt skuren byxa och ledig skjorta.

En av grundarna Jerry Tong i företagets egna produkter.

Maslow So i gunclub-rutig kavaj och flanellbyxor. Notera det C-formade snitt i kavajens framstycke som drar tankarna till florentinskt skrädderi.

Har man några frågor till respektive företag eller vill boka upp en tid för måttagning eller avprovning kontaktar man dem enklas på sales@thesabot.com samt trunkshow@prologuehk.com.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Guide

#1 Claes säger
2018-06-06 14:20 - Anmäl

Trevligt. Sen var ju The Sabot med på Shoegazing super trunk förra året, så inte första gången de är i Stockholm.
#2 Andreas Weinås säger
2018-06-06 16:48 - Anmäl

#1 - Helt riktigt.

Mailadressen till Prologue var tidigare fel och är nu ändrad till den korrekta.
#3 random säger
2018-06-06 22:02 - Anmäl

Brister jag i läskunnighet eller saknar texten var de ska husera på trunken?
#4 S säger
2018-06-06 23:13 - Anmäl

Tycker det kan vara värt att klargöra att Prologue erbjuder en mtm-tjänst och inte bespoke. Fattade inte själv det utan det framgick efter lite efterforskning. Föredrar verkligen den här typen av slag med lägre höjd på gorgen, men det är också lite illavarslande med frånvaron av exempel på en knäppta kavajer
#5 Robin säger
2018-06-10 21:17 - Anmäl

Hur funkar det med moms och tull när icke-europeiska skräddare gör trunkshows? Som i detta fallet när det är mtm så antar jag att man åker på det när de skickar grejerna.
I sådana fall så kostar kostymen snarare 17000 innan man har den hemma??
#6 M säger
2018-06-12 09:49 - Anmäl

Emailadressen fungerar inte för the prologue, jag instämmer med # i att info verkar saknas om vart denna trunk show kommer att hållas.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen