Manolo logotype

Vårens nyheter från Anglo-Italian

En butik som förmodligen är relativt okänd för den breda massan är Anglo-Italian. Konceptet som grundats av Jake Grantham och Alex Pirounis firade precis 1 års-jubileum av butiken i London. Vi har tittat närmare på konceptet, männen bakom och inte minst vårens nyheter.

Om namnen Jake Grantham och Alex Pirounis klingar bekant så beror det på att de bägge har ett gediget CV i herrmodebranschen. Jake som är uppvuxen i London startade sin resa på Savile Row för att sen arbeta vidare på Drake´s och The Armoury. Det var på den sistnämnda butiken som han träffade Alex som i sin tur hade arbetat i fem års tid på Kiton. 

Tillsammans grundade dem Anglo-Italian som likt namnet antyder skall representera inte bara bägge ägarna men också vad de föredrar estetiskt. Jake pratar i podcasten Blamo om hur kombinationen av brittiska tyger, färger och mönster med den mjuka italienska skräddartraditionen är vad han inspireras mest av. 

Butiken på 57 Weymouth Street i London.

Anglo-Italian är inte en traditionell butik i avseendet att sälja externa varumärken. Istället arbetar man med Private Label i form av kavajer, skjortor, byxor och accessoarer som produceras i Neapel och Miilano. 

Kavajerna har en full kanvas-konstruktion med flytande mellanlägg samt detaljer som ärmisättning, kraginfästning, foder och knapphål sydda för hand. Silhuetten är typiskt neapolitansk med mjuka axlar och ett högt ärmhål för maximal rörelsefrihet. Prisnivån startar på 1150£ för kavaj och man har även en intressant MTM/MTO-service om man vill beställa något mer individuellt i något av butikens egna tygutbud. 

Utöver butiken i London på 57 Weymouth Street så har man en webshop vilket gör utbudet klart mer tillgängligt för oss svenskar. Vi har tittat närmare på vårens nyheter i butiken samt valt några personliga favoriter. 

SPORT JACKET DOUBLE BREASTED NAVY LINEN

Dubbelknäppt kavaj i mörkblått linne som är producerad i Neapel.

SPORT JACKET BEIGE GLENPLAID LINEN WOOL

En av våra favoriter är den ljusa glencheckrutiga kavajen i ull/linne-blandning. Här perfekt kombinerat med en ledig denimskjorta.

SPORT JACKET GREEN BASKET WEAVE LINEN

Grön/brun kavaj i 100% linne med glesvävd struktur för en sval men elegant känsla under sommaren.

SPREAD COLLAR SHIRT LIGHT WASH DENIM 

Perfekt tvättad denimskjorta för lediga stunder.

BUTTON DOWN SHIRT OXFORD BLUE REVERSE STRIPE

Generös buttondownkrage som fungerar med eller utan slips.

POLO SHIRT LONG SLEEVE WHITE

Popovers i vit piké med buttondownkrage.

BEIGE GARMENT DYE COTTON SMOCK

 

 

Ledig smock eller skjortjacka att bära över t-shirt och jeans under sommarhalvåret.

RAGLAN RAINCOAT BEIGE

Regnrock i ljust beige nyans med raglanaxel.

AIC DENIM DARK WASH 32" INSEAM

Jeansen finns i tre olika tvättar och kännetecknas av en medelhög midja och lätt avsmalnande silhuett.

Inuti butiken på Weymouth street-

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Jocke säger
2018-06-05 10:41 - Anmäl

Håller tummarna för att de gör en trunk show i Stockholm nån gång (även om London inte är så långt borta).
#2 Calle säger
2018-06-05 14:04 - Anmäl

Ser intressant ut, det bästa av två världar..
#3 SartorialStudent säger
2018-06-08 11:32 - Anmäl

Riktigt trevliga grejer!
Kul också med ett pod-tips, finns det planer på en artikel om vilka poddar och siter som är hör/läsvärda om en är intresserad av menswear? Vore väldigt uppskattat!
Kan ju visserligen vara så att det redan finns på sidan men att jag inte lyckats hitta den, länka gärna isf.
#4 Jocke säger
2018-06-11 10:18 - Anmäl

#3
Tips är:
Blamo
Gentlemanualen
Stiljournalen
Kingpodden
Corporate Lunch (GQ style)
Scandinavian Man Radio Hour
The Menswear Shift by Scandinavian Man

Inte 100% menswear men du High Snobiety och Hypebeast har poddar, Chevaleresk har precis lanserat pod - dock ej lyssnat själv.
Sök bara på menswear, style etc i podcaster appen så finns det massa olika också.
#5 SartorialStudent säger
2018-06-11 14:06 - Anmäl

Tack för tipsen, väldigt uppskattat! Var en trogen följare av kingpodden men hann inte få ner avsnitten innan den hastigt rycktes bort, damn shame. Stiljournalen och gentlemanualen är givna men några av de andra har jag missat så de ska jag genast kolla upp!
#6 Jocke säger
2018-06-12 13:35 - Anmäl

Är rätt säker på att du kan ladda ner/lyssna på gamla avsnitt av kingpodden via podcast appen på iPhone åtminstone. Jag får upp alla där, kollade nyss.
#7 SartorialStudent säger
2018-06-18 10:49 - Anmäl

Ja de syns i podapparna men tyvärr går de inte att lyssna på, när en klickar händer det ingenting, inte i de program jag provat iallafall. Som jag förstått det är de nedtagna men om du har dem får du gärna slänga iväg ett tjena på insta så kan vi diskutera vidare där, tack!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.