Manolo logotype

Gabucci Pre-Summer Lookbook 2018

För någon vecka sen skrev vi om Linnégatan no.2 egen tolking av våren och idag tittar vi närmare på en annan lookbook från en av Sveriges absolut främsta butiker. Gabucci har tillsammans med Lalle Johnson och Milad Abedi satt ihop en Pre-Summer lookbook med fokus på precis det man förknippar med butiken; Italiensk toppkonfektionen och avslappnad elegans i sobra nyanser av blått, brunt, beige och vitt.

Fokus på den här Pre-Summer Lookbooken är plagg som fungerar i en period med ofta oberäkneligt väder. Temperaturen stiger men strålande sol kan snabbt växla till regn och molnighet. För denna period är det därför extra viktigt att tänka på funktionsplagg så som tunna regnrockar och mycket lager-på-lager. Färgskalan är något, vilket hör sommaren till, med inslag av mycket beige, benvitt och marinblått. 

Gabucci har i två decennier arbetat med det bästa italienskt herrmode har att erbjuda och vårens kollektion är inget undantag. Här hittar man ledig konfektion från Lardini, Caruso och Aspesi. Vi ser pikéer från Orlebar Brown, Gigi och Zanone samt byxor från Rota; en av världens främsta producenter på området. 

Självklart erbjuder Gabucci mycket mer än vad man har möjlighet att visa upp i en lookbook. Med toppkonfektion från exempelvis Cesare Attolini och Orazio Luciano, skjortor från Finamore och Mazzarelli samt ytterplagg, stickat och skor från Loro Piana har man befäst sin plats som Sveriges kanske bästa butik på klassiskt herrmode. 

Lookbooken är fotograferad av Milad Abedi på Oaxen Slip & Krog och båthotellet Prince van Orangiën i Stockholm och som modeller ser vi Lalle Johnson samt Jonathan Ingman från butiken. 

Look I

Rock - Lardini, Solglasögon - The Bespoke Dudes, Jeans - C.O.F Studio

Raglanrock i ett tunt vårtyg från Lardini.

Look II

Kostym - Lardini, Tenniströja - Orlebar Brown, Klocka - Privat

Kavaj i blå Seersucker med pikétröja.

Look III

Kavaj - Caruso, Tenniströja - The Gigi, Byxor - Rota x Gabucci, Solglasögon - The Bespoke Dudes x Gabucci

Brun kavaj med ledig piké samt solglasögon från TBD Eyewear framtagna exklusivt med butiken.

Look IV

Kavaj - Aspesi, Tenniströja - Zanone, Byxor - The Gigi

Byxor från Gigi med generös volym och dubbla pleats samt en avslappnad kavaj från Aspesi.

Moderna klassikern Summer Walk från Loro Piana i ljus mocka.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Zeraselol säger
2018-05-23 10:44 - Anmäl

Härliga dumleklubbor i slutet
#2 Kalle säger
2018-05-23 12:39 - Anmäl

Mycket är snyggt, men så tröttsamt att fortfarande se byxor av piratbyxelängd på vuxna män...
#3 Musse säger
2018-05-23 21:34 - Anmäl

Känns såååå kört!!!
#4 Måns säger
2018-05-23 23:06 - Anmäl

Ja tack och lov ser man aldrig någonsin såna byxor i stan.
#5 Jones säger
2018-05-24 12:51 - Anmäl

@4 Om du menar Stockholm tycker jag nog att du ska sänka blicken en aning. Jag tror att jag aldrig sett så många och så korta byxor som i vår.

Korta byxor har ju fördelen att den visar upp både strumpor och skor, vilket kan vara trevligt. Dessutom påverkar det ofta fallet på byxan på ett positivt sätt. Men det finns som sagt gränser. Själv kan jag sakna variationen rent generellt och ser gärna fler lite längre byxor med avsmalnande ben som samlas kring vristen. Men nu svär jag väl i kyrkan...
#6 Stefan säger
2018-05-24 13:44 - Anmäl

Det predikas jämt att strumporna ska vara långa (för att inte huden ska synas när man sitter ner och byxbenen åker upp)och att de helst ska vara i samma färg som byxorna eller skorna. Hur kan det då vara så populärt att vara barfota? Kan Andreas eller någon annan kunnig informera mig om det. I min värld är man barfota i sandaler eller tygskor när man bär shorts. Jag tycker att kläderna på dessa bilder ser förjävliga ut när byxorna är (mycket) för korta modellerna är barfota i snygga skor.
#7 Jocke säger
2018-05-24 15:37 - Anmäl

#2 Hellre sommartid än vintertid iaf.. :)
#8 Andreas Weinås säger
2018-05-24 16:24 - Anmäl

#6 - Det handlar väl mer om att om man skall bära strumpor så gör sig ofta högre sådana bättre. Det har inte så mycket med att bära skor strumplöst under sommarhalvåret. Varför Lalle eller någon annan gör det kan endast de svara på men min egen anledning är att jag trivs i det under sommarhalvåret. Jag skulle inte ha det på ett bröllop eller i ett par oxfords men har inget problem alls med lediga loafers utan strumpor till kavaj eller bomullskostym.

Jag bär mina byxor något längre än Lalles kanske men det är viktigt att komma ihåg här att det handlar om en personlig stil och i detta fall en Lookbook som är avsedd att inspirera. Man är fri att bära sina skor med strumpor om man föredrar det.
#9 Halmstad säger
2018-05-26 17:35 - Anmäl

Om strumplöst(* ska fungera måste det vara en utpräglad sommaroutfit. Bilden överst med Lalle i mörk kostym och tasselloafers funkar inte, så som jag ser det. Men jag använder gärna strumlöst(*. Det gör stor skillnad när det är varmt ute.

(* För allt annat än öppna sandaler är osynliga strumpor (sockletter) en nödvändighet i loafers och lågskor. Hud mot läder ger svett som inte kan ta vägen någonstans annars.
#10 B M säger
2018-05-30 00:15 - Anmäl

Det finns väl ingen som på allvar kan tycka att detta var inspirerande eller snyggt? Inget ont om Lalle, tvärtom. Han verkar mycket duktig. Men bilderna är som tagna från en Dansk komedi och lämnar en verkligen förvirrad..hur tänkte de?

En möjlighet till bra media exponering och så, äh få det överstökat så vi kan gå hem och dricka pilsner!? Eller?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.