Manolo logotype

Vårens nyheter från Berg & Berg

Ett av de företag som funnits med i vår bevakning i snart 10 års tid är norsk/svenska Berg & Berg. Ett företag som startade som en prisvärd accessoarspecialist men idag erbjuder en fullskalig kollektion som täcker alla delar av den manliga garderoben. Nyligen lanserade man även en helt ny hemsida med flera spännande nyheter.

Den största skillnaden i Berg & Bergs utbud de senaste 2-3 åren ligger såklart i antalet produktgrupper. Man står fortfarande stark med en bred kollektion av slipsar, näsdukar, läderprodukter och strumpor men utöver accessoarer finns en fullskalig linje av stickat, skjortor, byxor och sen förra året: skräddad konfektion. 

Ni kunde läsa om introduceringen av Tailoring här på Manolo i höstas och responsen var över all förväntan med närmare 25% av hela kollektionen slutsåld första dygnet. 

För våren har man följt upp med mer somriga tyger så som Fresco från Minnis samt ull/silke-blandningar från italienska Vitale Barberis, Zignone och Carlo Barbera.. Konstruktionen är som tidigare en full kanvas med flytande mellanlägg och en krage och ärm fäst för hand. Företaget har även samlat in feedback av kunder och uppdaterat passformen något för våren. Kavajerna har en klassisk silhuett med något mer tilltagen längd som kombineras med en lite högre och mer generöst skuren byxa. 

Kavajerna startar på ca 6 840 kr och kostymerna på ca 8 900 kr vilket får ses som ett väldigt konkurrenskraftigt pris sett till produkten. Det rör sig alltså om väldigt exklusiva tyger som är klart vanligare inom mått- och skräddarsytt än klassisk konfektion.

 

Somrig kavaj i ull/silke med rullad 3-knäppning och diskret fiskbensmönster. (även översta bilden)

Sommarkostymen Dan II i ljust beige Minnis Fresco med ledig piké i olivgrönt.

Den dubbelknäppta modellen Douglas II i grå Fresco-väv från Minnis.

Utöver Tailoring hittar vi fler spännande nytillskott på den nya sajten. 

En av dessa är kategorin "BB & Friends" där företaget lyfter fram ett antal externa varumärken inom såväl mode- som lifestylesegmentet. 

Reproduction of Found är ett japanskt koncept som specialiserar sig på att reproducera gamla militärsneakers med hjälp av originalmaskinerna.

Man har två modeller från italienska Valstar.

Böcker, pärmar och pennor från bl a Penco.

Berg & Bergs skjortkollektion fortsätter även den att utvecklas och för säsongen har man modellerna Francis och Frithiof där axlar, ok och manschett är sydda för hand. Vi ser också att den väldigt populära one piece-kragen är tillbaka i tre olika tyger. Utöver klassiska skjortor satsar man hårt på olika modeller av pikétröjor med lång och kort ärm. 

 

Modellerna Francis och Frithiof har handsydd axel, ok och manschett som ger en lätt plisséring.

One Piece-krage på modellen Fredrik. Här i en härlig denimkvalitet.

Pikémodellen Claes har även den en one piecekrage och finns med såväl lång som kort ärm.

Stickad kortärmad piké av modellen Bernt.

Det känns konstigt att skriva om Berg & Berg utan att alls nämna accessoarerna. Här ser vi att basen av klassiska enfärgade grenadineslipsar kompletteras med mycket ränder och asymmetriska mönster. 

Bredrandig slips i grönt, gult och blått.

Slips med Jacquard-väv inspirerad från 1930-talet.

Laptopfodral i svart Vachetta-läder.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg
#1 Horangi säger
2018-05-14 14:52 - Anmäl

De går verkligen från klarhet till klarhet. En logisk men samtidigt organisk expansion av utbudet. Samtidigt är konfektionspriserna ungefär på samma nivå som vissa leverantörer av måttsytt med samma tygleverantörer och då har jag svårt att se skälet till att inte handla måttsytt.
#2 mat säger
2018-05-14 15:14 - Anmäl

Fortfarande en del fina saker, men jag känner en hel del tveksamhet inför företagets utveckling från ett härligt "tråkigt" alternativ för tidlösa accessoarer och ulltröjor i diskreta färger, till ett regelrätt modemärke med skrikiga färger och pitti-estetik i kampanjerna.
Ju fler mensweartrender man försöker pricka, desto mindre fräsch känns det.
#3 Andreas Weinås säger
2018-05-14 15:26 - Anmäl

#1 - Angående måttsytt kan inte jag komma på någon aktör som erbjuder en italiensk full kanvas-konstruktion i tyg från exempelvis Minnis eller Carlo Barbera i närheten av 10 000 kr?

Jag tycker det är svårt att hitta konfektion till det priset med liknande specifikation. Undantaget är möjllgtvis Suitsupplys premiumlinjer La Spalla och Jort men dessa produceras i Kina.
#4 Horangi säger
2018-05-14 15:55 - Anmäl

OK, Andreas, det har du nog rätt i. Var skulle du lägga Berg & Berg? när det gäller kvalitet i jämförelse med andra aktörer, exempelvis Pelote, Saman Amel för att ta ett par?
#5 Andreas Weinås säger
2018-05-14 18:29 - Anmäl

#4 - Rent tekniskt erbjuder Saman Amel fler handsydda moment i Toscanalinjen men i ett Frescotyg ligger en kostym snarare på plus 15tkr. Pelote har jag ingen personlig erfarenhet av så jag kan tyvärr inte uttala mig om deras kvalitet och hantverk.

Berg & Berg gör en fin produkt som jag tycker är prisvärd men det är såklart ett litet steg upp i min mening till aktörer som Caruso, Corneliani och Ring Jacket.
#6 Carl säger
2018-05-15 06:32 - Anmäl

Har beställt både accessoarer och kläder från Berg&Berg och tycker att både kvalitet och finish ligger långt under prismässigt jämförbara alternativ. Tyvärr har de inget trevligt bemötande i kundtjänst heller.
#7 random säger
2018-05-15 08:24 - Anmäl

#1: det främsta skälet för måttsytt är ju givetvis att du får det efter dina nått och önskemål. Konfektion innebär personliga kompromisser i större utsträckning än måttsytt även om de givetvis finns där också.

Har själv en flannelkostym från B&B första lansering av skräddare som jag är mycket nöjd med. Har även köpt den blå Fresco-kavajen samt ett par plisserade byxor med hög midja som jag precis hämtat från ändringsskräddare men inte hunnit använda än. Känsla och snitt ser dock väldigt, väldigt bra ut.
#8 random säger
2018-05-15 08:32 - Anmäl

Sen kan jag nog hålla med om att svängarna att jag personligen inte är lika förtjust i alla svängar de kört med sina accessoarer senaste säsongerna. Men det är mera en personlig preferens.

Tråkigt att Carl haft dålig erfarenhet av deras kundtjänst. Har själv bara haft utmärkt service!
#9 Steve säger
2018-05-15 10:52 - Anmäl

Jag har personligen bara goda erfarenheter av B&B. Smidig och trevlig kundtjänst samt snabba leveranser. Vad gäller kvalitet/prisvärdhet tycker jag de absolut håller måttet, men deras styrka är ffa design och snitt. Det är fortfarande mycket svårt att hitta byxor som inte sitter på höften eller kavajer som inte är "midjekorta" OTR i Sthlm. Där erbjuder B&B ett slagkraftigt alternativ.
#10 Viktor säger
2018-05-15 14:25 - Anmäl

Är det bara jag som missat något men har Berg & Berg ingen fysisk butik här i Sverige?
#11 random säger
2018-05-15 18:29 - Anmäl

#10: nej det stämmer. Deras kontor/lager är på Lidingö och de brukar kunna ordna besök där vid intresse. T ex om du vill prova något eller hämta din beställning. Annars kör de trunk shows då och då.
#12 Onepiece säger
2018-05-19 17:44 - Anmäl

Kul att ni bevakar en av Sveriges mest inspirerande kollektioner, det kan aldrig bli för mycket Bergberg! En fråga, jag har köpt brallor därifrån på löslängd, någon som vet nån riktigt bra skräddare man kan lita på i Stockholmsområdet?
#13 AK säger
2019-02-04 09:14 - Anmäl

Jag har varit en trogen kund hos B&B i sedan starten, främst strumpor och accessoarer men nu även kläder i viss utsträckning. De följer väl rådande trendkurvor gällande kläder och mönster/trender varför man kan bli lite trött nä man vill ha en rak basic leventatör. De har ju dock återgått till mer mainstream under 2018 enligt mitt tycke. Dock funderar jag på om de har ändrat leverantör avseende strumpor eller börjat fula med pris kontra kvalite? Jämfört med strumpor köpta för tre-fyra år sedan känns dagens som de håller avsevärt kortare tid. Jag tycker själv inte att min "driftprofil" ändrats utan snarare att strumporna ger upp snabbare.
#14 c säger
2019-02-04 21:06 - Anmäl

#13 Håller med till fullo. Samtliga av de strumpor och halsdukar jag köpt har antingen gått sönder eller börjat bilda lösa trådar. Sjukt besviken - kommer nog aldrig handla där igen.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.