Manolo logotype

Manolo x Ströms - Succémodellen är tillbaka i sommarversion

Idag kan vi presentera den glädjande nyheten att vår samarbetsbyxa med Ströms Man & Woman nu för första gången finns i två sommarkvaliteter. Det rör sig om en tunn ullkvalitet från Vitale Barberis Canonico samt en bomull från Duca Visconti di Modrone som bägge finns tillgängliga i flera härliga färger för våren.

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

Den kanske mest givande och inspirerande delen i mitt jobb med Manolo är våra produktsamarbeten. Att få produktutveckla och designa det man tycker saknas på marknaden och själv vill bära är otroligt spännande. 

Vårt produktsamarbete med Ströms Man & Woman i Stockholm påbörjades våren 2015 då vi bestämde oss för att tillsammans ta fram den för oss perfekta flanellbyxan. Sedan lanseringen samma höst har vi kontinueligt arbetat med butiken för att addera nya tyger, nyanser och nu senast en uppdaterad passform. 

Som ni kunde läsa om i höstas så valde vi att utveckla byxan genom detaljer som en aningen högre midja, generösare lårvidd och praktiska och diskreta side adjusters istället för bälteshällor. Responsen på byxan som lanserades i fyra nyanser av flanell och två nyanser av vinterbomull har varit fantastisk och byxan har i flera storlekar haft en väntlista och fått kompletteras vilket är otroligt roligt. Hittills hade vi bara arbetat med tyger för höstsäsongen och inför våren kände vi att det var dags att för första gången erbjuda Manolo x Ströms-byxan i sommartyger. 

Detaljerna och passformen är densamma som vår modell för hösten men vi har valt att producera den i två olika sommartyger. Den första är en 2-ply s120-ull från Vitale Barberis Canonico med en vikt på 230gr. Den kommer i färgerna ljusgrått och mörkblått och trots den lätta vikten har tyget ett riktigt bra fall och passar perfekt till kavaj som ett substitut till flanellbyxan under sommarhalvåret.

Priset på ullbyxan är 1 999 kr och i priset ingår en uppläggning av byxan som levereras med rålängd så att man själv skall kunna välja längd och om man vill ha slag eller ej.

 

Det andra materialet är en merceriserad bomullskvalitet från Duca Visconti di Modrone i 98% bomull och 2% elastan. Detta är en ganska vanlig komposition för just bomull då det lilla inslaget av elastan bidrar till en naturlig stretch vilket gör byxan både bekvämare och faller bättre. Bomullsbyxan finns i en mörkbrun samt en ljust beige, närmast benvit nyans.

Här har vi lyckats få ner priset till 1 699 kr vilket vi själva tycker är ett väldigt konkurrenskraftigt pris på den här typen av byxa. 

Byxan finns att köpa exklusivt hos Ströms Man & Woman på Kungsgatan 38 i Stockholm och vi rekommenderar varmt att ni svänger förbi för att titta närmare på den. Antalet är begränsat och efterfrågan har varit väldigt hög så passa på då vissa storlekar har en tendens att sälja slut väldigt snabbt.

 

Den senaste versionen av byxan i brun bomull.

Den ljusa versionen tillsammans med olivgrön linneskjorta från 100 Hands och mörkbrun kavaj från Shibumi.

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Karl säger
2018-05-10 12:27 - Anmäl

Vilket härligt samarbete. Dessa måste absolut testas. Andreas W när kommer byxorna att lanseras, hittar det inte i texten?
#2 Erik säger
2018-05-10 12:58 - Anmäl

Kanske off topic, men väldigt snygg "reklammarkering" (samarbetsmarkering är kanske ett bätte ord här). Känns seriöst och proffsigt. Här står ni ut på ett väldigt positivt sätt i mina ögon. Tummen upp! Känslan ni förmedlar med att vara så tydliga med samarbetet är ju att här finns inget att dölja, och det gör det ju inte heller.
#3 Gerte säger
2018-05-10 14:42 - Anmäl

Den ljusa bomullsversion får ++++ .
Måste jag prova!
Varma solskenshälsningar ☀️
#4 Andreas Weinås säger
2018-05-10 15:19 - Anmäl

#1 - Byxorna finns i butik så det är bara att svänga förbi.

#2 - Tack för de vänliga orden. Vi har försökt vara tydliga från dag 1 med att våra produktsamarbeten är just samarbeten där vi fått betalt för. Som du säger är det inget konstigt med det då vi lägger mycket tid på att ta fram både produkt och artiklarna om dem.. Att vi valt att förtydliga det ytterligare är för att följa reklamombudsmannens riktlinjer men jag vill ändå säga att vi har haft full kreativ frihet över både byxans och artikelns utformning. Vi får inte heller någon kickback på försäljning men blir såklart oerhört glada om våra läsare uppskattar och köper den.
#5 Erik säger
2018-05-10 16:10 - Anmäl

Kommer att inviga mina tunna i ull på ett dop imorgon. Ska bli kul!
#6 Kamph säger
2018-05-10 16:33 - Anmäl

Andreas, har du/ni hållt er till att designa byxan precis som ni vill ha den eller har ni fått göra avkall för att byxan ska sälja till fler? Hur står sig dessa mot till exempel Suitsupply som kör liknande tyger till en peng runt tusenlappen? Betalar vi för samarbetet eller får vi en bättre byxa?

Plus för att vi får se lite bruna byxor igen!
#7 c säger
2018-05-10 17:16 - Anmäl

Lite off topic - Jag lämnade in en kostym och en uddabyxa hos en skräddare i Göteborg, och när jag hämtade ut plaggen var byxorna längre än vad som var överenskommet, kavajen var skrynklig och smutsig (pollen?) och var liksom byxorna ojämn i sömmarna där de hade kortats ned (byxslut och kavajärm). Behöver lite tips och råd dels till att lösa problemet och att tänka på i framtiden, jag har studentbal om mindre än en månad och studenten kort därpå :/
#8 Orpheus säger
2018-05-10 18:27 - Anmäl

Den bruna byxan ser inte ut att ha en överdrivet generös lårvidd? Kanske för att modellen sitter ned?
Håller annars med föregående om att det är en kul satsning.
#9 Thomas säger
2018-05-10 18:29 - Anmäl

Riktigt snygga!
Nu ska vi först njuta av sommaren. Men kommer byxan tillbaka i flanell till hösten? Min storlek var dessvärre slut då jag skulle handla.
#10 Andreas Weinås säger
2018-05-10 23:54 - Anmäl

#6 - Vi har designat byxan fritt efter hur vi velat ha den men självklart har vi försökt göra den till ett pris som många av våra läsare skall kunna ha råd med. Angående prisvärdheten är jag väldigt trygg med att man får en bra byxa för pengarna då jag vet att vi pressat ner marginalerna för att hålla dem under 2000kr. Den är inte dyrare än Ströms egna byxor i motsvarande tyg så jag skulle inte påstå att man som kund betalar för samarbetet. En jämförelse med Suitsupply är svår då de först och främst produceras i Kina som har en helt andra produktionskostnader än Turkiet där vår byxa sys. De har också enormt mycket större volymer än vad vi kan göra vilket kan pressa pris i såväl produktion som på tyg.

Sist men inte minst är vår byxa rent designmässigt något helt annat än vad Suitsupply erbjuder. Vårt mål redan 2015 var att ta fram något vi tyckte saknades på marknaden. Sen dess har fler och fler företag börjat erbjuda den här typen av silhuett men det är fortfarande relativt få och det saknas helt i utbudet hos Suitsupply som domineras av smal passform och låg midja.

#9 - Som det ser ut kommer det en version för hösten men exakt vilket utförande och tyg det blir får vi återkomma till när det blir aktuellt.
#11 Jimmy säger
2018-05-11 12:07 - Anmäl

Är det bara Ströms i Stockholm som har dessa byxorna eller säljs de även på Ströms i Göteborg?
#12 Andreas Weinås säger
2018-05-11 18:06 - Anmäl

#11 - Ströms i Stockholm och Göteborg är två olika företag och vår byxa säljs exklusivt via Stockholmsbutiken. Däremot har de kunnat skicka byxor även utanför Stockholm men då bör man ta kontakt med butiken.
#13 Mike säger
2018-05-12 02:26 - Anmäl

Jättesnygga, men tog slut alldeles för fort... Ser fram emot höstens flanellmodeller!
#14 H säger
2018-05-13 13:35 - Anmäl

#7 - Kan du skriva vilket skrädderi du menar, så att vi andra kan undvika?
#15 #7 c säger
2018-05-13 18:41 - Anmäl

#14 Ma Mr Skrädderi gällde det, ungefär vid kompassen (kan inte gbg så bra)
#16 Johan säger
2018-05-14 17:34 - Anmäl

Är de redan slutsålda?
#17 Gabe säger
2018-05-15 09:26 - Anmäl

#7
Bäste C, du ska självfallet reklamera snarast. Gå tillbaka och säg att byxorna är längre än överenskommet, att sömmarna är ojämna och att kavajen är smutsig. En seriös ändringsskräddare tar hand om det utan prut. De lever ju förhoppningsvis på återkommande kunder. Och du ska inte behöva betala något för korrigeringen heller. Stå på dig!
#18 #7 c säger
2018-05-15 16:42 - Anmäl

Gabe, Tack din hjälp! Jag kontaktade skräddaren ifråga (som ligger 2h bort), och han erbjöd sig stå för de kostnader som uppstod i samband med att en lokal skräddare ser till så att det blir korrigerat. Det hela kändes rättvist även om det medför att jag får vänta en vecka till, men snygg till studenten kommer jag att vara!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.