Manolo logotype

W.W Chan & Sons besöker Stockholm 11-12 maj för Trunk Show

Till helgen besöker ett av Asiens absolut främsta skrädderi vår huvudstad för att genomföra en Trunk Show för första gången någonsin. Det rör sig om Hong Kong-baserade W.W Chan som erbjuder klassiskt skrädderi efter konstens alla regler men till ett i sammanhanget rimligt pris.

W.W Chan & Sons grundades under tidiga femtiotalet i Hong Kong men företagets historia sträcker sig betydligt längre bak än så. Västerländskt skrädderi började på allvar ta form i Shanghai under tidigt 1900-tal. Det var framför allt den rika eliten som influerades av britternas skräddarsydda plagg från Savile Row. Dessa utlänningar gick under benämningen "Red Hair" och de skräddare som sydde åt britterna fick smeknamnet "Red Gang". 

Dessa skräddare sydde först åt britterna men sedan även till amerikaner, japaner, koreaner och till sist även inhemska kinesiska kunder. Detta har bidragit till variation av stilar genom årtiondena. 

Med tiden försvann många av de ursprungliga Red Gang-skrädderierna från Shanghai men ett av dem är W.W Chan. Grundaren Chan Wing Wah valde att under kinesiska inbördeskriget flytta till Hong Kong där han tillsammans med sin son Peter Chan grundade W.W Chan & Sons. 

Idag finns skrädderiet representerat i både Shanghai och Hong Kong och det är Patrick Chu och Arnold Wong som driver den sistnämnda som besöker Stockholm i veckan. 

Patrick Chu och Arnold Wong från Hong Kong-skrädderiet besöker Stockholm till helgen.

Om vi tittar på själva hantverket så rör det sig om skräddarsytt efter konstens alla regler. Det är alltså en handpikérad full kanvas-konstruktion och varje plagg skärs ut och produceras specifikt för dess bärare. 

Likt skräddarsytt i allmänhet så genomförs tre avprovningar för att både skräddaren och du som kund skall kunna korrigera plagget under processen för en optimal passform. 

Om man tittar lite på W.W Chans husstil så ser man inslag av det brittiska vilket inte är så konstigt med företagets historik. Man är samtidigt relativt flexibel i möjligheterna kring axelkonstruktioner och uppbyggnad. Vill man hitta inspiration till en eventuell beställning har man en föredömlig inspirationsdel där man visar upp exempel på tidigare beställningar av t ex kavajer, västar och rockar samt skisser på vad man skulle kunna göra. 

Fördelen med detta är att man som konsument kan få en lite tydligare bild av vad man har att förvänta sig vilket är en av de största utmaningarna inom skräddarsytt då alla har olika filosofi och husstil. 

Angående priserna så startar en kostym på ca 2 000 USD (ca 18 000 kr) vilket får ses som väldigt rimligt sett till företagets hantverksnivå och kvalitet. De arbetar med Trunk Shows världen över via exempelvis Brio Beijing och The Armoury samt deltog senast i "Permanent Style - The Young Tailors Symposium" i Florens under Pitti Uomo. 

 

På fredag eftermiddag mellan 16-19 och hela lördagen mellan 09-18 är man på Hotell Hilton vid Slussen och tidsbokning för måttagning och konsultation görs enklast på sales@wwchan.com med texten "Stockholm Trunk Show" i rubrikfältet.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

#1 Erik säger
2018-05-08 11:52 - Anmäl

Har aldrig besökt en trunk show i syfte att köpa något, men här vattnas det lite i mungiporna. Hur fungerar det rent praktiskt, kommer de besöka Stockholm för avprovningar eller är det MTM?
#2 random säger
2018-05-08 15:29 - Anmäl

Kul, om ändå aningens udda helg att besöka Stockholm på med tanke på röd dag samt klämdag.
#3 Soccercalle säger
2018-05-09 10:54 - Anmäl

#2
Ja jag hade gärna gått. Men att övertala den äkta hälft (som redan tycker man lägger för mkt pengar på kläder) att stanna i stan under långhelgen blir en för stor utmaning. Annars mkt kul att detta sker.
#4 Kamph säger
2018-05-09 22:36 - Anmäl

#1
Jag pratade med Patrick Chu och han sa att de kommer tillbaka i November för en första avprovning.

Jag var själv sugen på att sy upp en rock, men hade gärna haft den till vintern.
#5 Bateman säger
2018-05-10 09:44 - Anmäl

Väldigt positivt att Chan kommer till Stockholm! Jag köpte två kostymer från dem när jag bodde i New York för fyra år sedan. Mycket bra value for money IMO.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen