Manolo logotype

Våren 2018 från Belvest

Vår bevakning av vårens herrmode rör sig söderut och närmare bestämt till venetianska Belvest. Ett företag vars kvalitets- och hantverksnivå är vida känd i branschen men som kanske haft svårt att nå ut med den egna kollektionen. För våren har man fokuserat på en rad intressanta nyheter och vi har tittat närmare på kollektionen.

Kvalitetén bakom Belvest produkter är det få som kan kritisera. Företaget har genom åren producerat åt flera av världens främsta modehus och i nutid ligger man bl a bakom Drake´s konfektionskavajer och kostymer. Den egna kommunikationen har dock haltat lite när man gått från att erbjuda konservativa och klassiska kostymer till att på kort tid försöka föryngra sig som företag. 

Ett sätt att uppnå detta har varit att utveckla en version av kavajen som skall möta den yngre målgruppen som vanligtvis benämns som "Millenials". Här är exempelvis företagets klassiker Jacket in a Box ett utmärkt inslag och man har även arbetat med safarijackor och jackhybrider där man tar ner formalitetsnivån från en klassisk kavaj. 

För sina kostymer har man tagit fram ett nytt koncept där tyger som bomull, ull/hampa, mohair och ull/linne/silke finns representerade utöver ren ull. Dessa blandningar av fiber ger unika egenskaper så som textur, lyster, fall och inte minst andningsförmåga vilket är nog så viktigt för en sommarkostym. 

Färgvalen sträcker sig från ljusa toner av benvitt och beige till starka nyanser av rött. Vi ser en hel del olivgrönt och grått men förvånansvärt lite mörkblått i kollektionen. 

Ett helt nytt byxprogram är framtaget för en perfekt passform där fokus ligger på tyger med naturlig stretch vilket ökar bekvämligheten avsevärt. Byxor och kavajer är kombinerade med denimskjortor, pikéer och t-shirts utöver de mest klassiska bomullsskjortorna.

 

Dubbelknäppt kavaj i ull/silke/linne med pikétröja och lediga Espadrillos.

Dubbelknäppt kavaj i rött med ljusa jeans.

Jack- och kavajhybrid i bomull riktad till en yngre bärare.

Rutig kostym med grön bas och kontemporärt snitt.

Styling i ljusa toner av beige, grått och vitt.

Rött och olivgrönt är inslag som dyker upp på flera ställen i kollektionen.

Safarijacka i vit linne- och bomullsblandning.

Här ser man tydligt företagets fina axelkonstruktioner.

Rutig kavaj över t-shirt.

Klassiskt dubbelknäppt kostym i grått med rosa skjorta och röd slips.

Tunn vårrock över denimskjorta

Ljusa nyanser i sand och beige.

Tredelad kostym i linne.

Vinrött, grått och brunt hör kanske vanligtvis hösten till men här ser vi hur väl de fungerar även i en vårkollektion.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

Andra artiklar om varumärkena: Belvest
#1 Särdal säger
2018-05-02 19:11 - Anmäl

Tänk om man var 25 igen..
#2 Robin säger
2018-05-02 21:23 - Anmäl

Holy lapels Batman!
#3 Jocke säger
2018-05-03 08:43 - Anmäl

Kragen på denimskjortan ser riktigt trevlig ut, i övrigt vetifan.
Det är lite synd, gillar den röda kavajen skarpt, men det känns rätt omöjligt att ha den mer än en gång var tredje år utan att bli "han med den röda kavajen".
#4 Bosignani säger
2018-05-03 09:48 - Anmäl

Fina kläder men Belvest stylister kan aldrig knyta en slips! Jag vet inte hur många kampanjer jag sett och slipsknuten är alltid knasig.
#5 Hannes säger
2018-05-03 14:19 - Anmäl

Fan, dom kanske ska hålla sig till att producera åt andra märken. Låt Drake's sköta designen. Detta skriker mest medelålderskris.
#6 B M säger
2018-05-06 17:49 - Anmäl

Jag önskar att jag på ett intet nedlåtande och mer trevligt samt konstruktivt sätt kunde uttrycka vad jag tycker om styling, kläder, passform och look-booken som helhet. Det finns verkligen inget annat sätt att säga det:

Herregud vad tragiskt dåligt!

Ett skyltfönster från H&M framstår plötsligt som ett altare av herrstil jämfört med detta. Min brevbärare bär upp sin arbetsuniform snyggare än hur dessa fiskmånglare klär sig. Färgkombinationen i Ronald McDonalds outfit är ofattbart mycket mer attraktiv och sexig än valfritt plagg i denna kollektion. Jag skulle spendera en vecka på Rivieran, i en kostym av ihoptejpade konsumkassar än den vita safarijackan på en av bilderna...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen