Manolo logotype

Fredagsinspiration - Tobacco Linen

Idag hyllar vi den tobaksbruna linnekostymen men vi har valt att tolka den på ett lite okonventionellt sätt. Normalt skulle vi säkert kombinerat den med ljusblå skjorta och mörkblå slips men idag har vi valt en tolkning med svarta accessoarer och vit skjorta som funkar förvånansvärt bra mot den tobaksbruna tonen.

Kostym - Orazio Luciano, Skjorta - Eton, Slips - Drake´s, Solglasögon - TBD Eyewear, Skor - AldenKlocka - Patek Philippe

 

Handsydd prickstickning längs slagen på den dubbelknäppta kostymen i linne.

Etons högre krage High Cut Away.

Klassiska tassels i Cordovan från Alden

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Soccercalle säger
2018-04-20 11:14 - Anmäl

Mkt snyggt. Jag tycker dock att dubbelknäppt blir lite för formellt för vad som i grunden är en semiformell sommarkostym som dessutom bör vara sval.
#2 Frank säger
2018-04-20 12:17 - Anmäl

Gillar detta som fan
#3 Johan säger
2018-04-20 13:06 - Anmäl

Sjukt snyggt!!
#4 Andreas Weinås säger
2018-04-21 14:50 - Anmäl

#1 - Jag förstår hur du menar men rent tekniskt är det ingen skillnad i formalitet på enkel- och dubbelknäppt. Sen kan man såklart associera det med olika saker som gör att den känns mer formell.

Angående svalkan adderar dubbelknäppningen såklart ett lager till som kan hindra värmen från att lämna kroppen. Å andra sidan så känner jag personligen att om det är över 30 grader så spelar det ingen roll vad det är för material eller modell för man kommer svettas oavsett. Är det däremot runt 20 grader tror jag inte knäppningen kommer göra en jättestor skillnad.
#5 max säger
2018-04-21 16:03 - Anmäl

Brutalt snyggt!!!
#6 Soccercalle säger
2018-04-23 09:02 - Anmäl

#4 jag vet att du har rätt gällande enkel- vs dubbelknäppt Andreas. Men jag tycker det är lättare att "klä ned" enkelknäppt. Jag gillar verkligen tobaksfärgade linnekostymer på sommaren men hade själv definitivt föredragit en enkelknäppt. Men som sagt, bilderna är mkt snygga.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.