Manolo logotype

Skoaktiebolag lanserar egna varumärket Löf & Tung

Skoaktiebolaget i Stockholm har på snart fem år gått från en liten fysisk butik till en internationell aktör med några av världens finaste kvalitetsskor i utbudet. I förra veckan lanserade butiken sitt eget varumärke av randsydda skor. Varumärket heter Löf & Tung och är döpt efter butikens två grundare Patrik Löf och Daniel Tung.

Den första kollektionen från Löf & Tung består av 16 modeller av randsydda skor producerade i Spanien. Skoaktiebolaget har tagit fram såväl läster som modeller från grunden och tanken är att erbjuda en som kan tilltala såväl en förstagångsköpare som en skoentusiast.

Skornas lädersulor är ritsnedlagda dvs produceras med en stängd avlappssöm och svagt välvd midja. Med ovanläder mocka och cordovan från erkända garverier som Du Puy, Charles F Stead och Horween har man tagit fram en välbyggd sko för pengarna där detaljer så som tre sorters klackar (olika höjd och lutning) samt lika många sorters sulor är något som kan tilltala de mer kräsna skonördarna. Prisnivån ligger på ca 3 500 kr (något lägre för loafers och något högre för kängor). 

Bilder från fabriken i Spanien.

En liten men snygg detalj i skornas sula.

Skorna finns tillgängliga i de fem lästerna S, T, H, L och M  och sträcker sig från klassiskt runda till hårt mejslade. Man erbjuder även olika vidder på vissa av dem för att kunna passa så många kunders fötter som möjligt. 

 

Tre av lästerna.

Modellmässigt har butiken valt att fokusera på klassiska modeller fördelat på oxfords, brogues, derbys och loafers. Senare i vår kommer nästa släpp med fler loafers och till hösten har man en serie kängor och grövre modeller klara. Uttrycket på skorna är mer brittiskt än sydeuropeiskt då man valt att använda i huvudsak anilinfärgat kalvskinn. Det har varit en trend de senaste åren av crustskinn med handmålad patina eller versioner av museum calf med flammig finish men vi tycker oss se en tillbakagång till det mer enfärgade och sobra. 

 

En formell svart cap toe oxford med så kallad "Swan neck".

Adelaide på den mejslade H-lästen i Polo Suede.

Klassisk derby på den runda S-lästen i anilinfärgat mörkbrunt skinn.

Wholecuts i svart mocka på M-lästen

Ett exempel på en mer kreativ design i form av Spectator-modellen Park.

En personlig favorit är quarter broguen Bingham i mocka från Charles F Stead.

Den kanske största fördelen med det nya varumärket är den flexibla MTO-tjänsten som kommer tillåta enskilda specialbeställningar med endast ett påslag på 1 200 kr. I jämförelse med företagets övriga varumärken så är detta väldigt intressant alternativ för pengarna. Carlos Santos erbjuder ingen MTO-tjänst, Carmina har haft 50% påslag på single MTO och Enzo Bonafé ligger i en klart högre prisklass från början. 

Via MTO-tjänsten kan man som kund välja fritt mellan modeller, läster, material, sulor och detaljer. Vill man göra exempelvis en sko i Cordovan är det självklart dyrare än motsvarande modell i kalvskinn men då MTO-kostnaden är densamma och inte procentuell kommer det fortfarande vara ett väldigt konkurrenskraftigt alternativ. 

 

Butiken höll ett lanseringsevent i förra veckan då man för första gången visade upp varumärket för kunder och press.

Modellen Gessi är en grövre PTB med Storm Welt och grainskinn.

Tassels med flätade band.

Wingtip på den mejslade H-lästen.

Patrik Löf och Daniel Tung, grundare och ägare av Skoaktiebolaget.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 random säger
2018-04-18 13:17 - Anmäl

Har inte pillat på skorna men tycker de ser fina ut. Gillar speciellt mockaskorna. Blir spännande att se hur de utvecklas och jämföra med märket Skolyx snart ska lansera i ungefär samma prisklass.
#2 EIB säger
2018-04-18 18:02 - Anmäl

S-lästen är verkligen snygg. Hoppas på en mockaderby på den samt att de framgent tar in lite större storlekar också.
#3 Calle säger
2018-04-19 06:20 - Anmäl

Jag har länge suktar efter Edward Greens Belgravia I mörkbrun mocka som ett lite mer höstkompatibelt komplement till min C&J i ljusare mocka. Om dessa tassles kommer ut i mörkbrun mocka blir det nog att slå till om dom sitter bra.
#4 JFK säger
2018-04-20 13:29 - Anmäl

Wow, tyckte några modeller var riktigt snygga. Öppen fråga relaterat till skoinköp här, jag har funderat på att köpa ett par C&J-skor ett tag. Dock tycker jag att finns ett par från Löf & Tung som vad likvärdigt snygga. Hur mycket går jag ner i kvalitet på skorna om jag väljer detta kontra C&J?
#5 Dkl säger
2018-04-21 09:50 - Anmäl

Var inne och pillade på dessa i fredags. Måste säga att det såg väldigt bra ut.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.