Manolo logotype

Ring Jacket Spring/Summer 2018

Bevakningen av vårens kollektioner fortsätter och denna vecka är det ett varumärke som vuxit fram till en favorit för både oss och många av er läsare de senaste åren. Vi pratar om japanska Ring Jacket som med sin internationella kollektion erbjuder några av de mest intressanta skräddade produkterna på marknaden.

Det är lätt att gilla Ring Jackets estetik. I många avseenden påminner det mycket om vårt svenska och skandinaviska formspråk med en återhållsam färgskala och rena linjer. Vad som får Japans kanske främsta kostymproducent att sticka ut däremot är de små detaljerna. Precisionen i tillskärningen och en produktion som inspirerats av företag som Cesare Attolini och klassiskt skrädderi. Det gör sig om förhållandevis lite synlig handsömnad men man har istället lagt stor vikt på de mer funktionella aspekterna av kostymen. Två exempel är vidden i exempelvis överärmen som i kombination med grunda och högt skurna ärmhå ger en påtaglig skillnad i rörlighet. Utöver en väldigt fin tillskärning erbjuder man en full kanvas-konstruktion med flytande mellanlägg som bidrar till att ge kavajen form och stadga i framstycket. 

En anledning att jag själv trivs så bra i just Ring Jackets internationella modeller är för att de precis som jag har en lågt skuren axel. Det i kombination med en mer traditionell kavajlängd (ca 77 cm i storlek 50) gör dem till ett av få alternativ inom RTW som verkligen sitter som jag önskar. 

För våren fortsätter man med den färgpalett vi lärt känna från företagets tidigare kollektioner. Det är en bas i marinblått, grått och brunt med välkomna inslag av grönt, beige och benvitt. Man fortsätter arbeta med företagets egna tygkollektioner där serien Balloon får fortsatt stort utrymme. 

Utöver de mest klassiska inslagen av kavajer och kostymer hittar vi flera ledigare looks med företagets korta jackor, byxor och skjortor. 

 

Beige kostym i ullkvalitén Calm Twist. (även översta bilden)

Mörkbrun kavaj i ull från serien "Balloon".

Ledigare tolkning med chinos, piké och sneakers.

Ring Jackets kortare A-1 Blouson.

Den egna versionen av så kallade Ghurka-byxor med förlängd knäppning.

Detaljbild på samma byxa.

En personlig favorit var den här dubbelknäppta kavajen i mörkgrön ull från Balloon-serien.

Fint snitt med välanpassad längd och grunda ärmhål.

Ett annat ledigare alternativ i ljusgrön nyans.

Här med tillhörande bälte.

Tredelad kostym i mörkblå ull.

Rutig marinblå kavaj med vita byxor är en klassisk look för sommaren.

Grå kostym i diskret hundtandsmönster.

Dubbelknäppt kavaj med ledig denimskjorta och jeans.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Hedåsgatan säger
2018-04-17 19:26 - Anmäl

Tack för detta reportage! Köpbegär! :)
#2 random säger
2018-04-17 21:07 - Anmäl

De gör riktigt fina kläder. Riktigt kul att Lund & Lund satsat på att ta in deras konfektion.
#3 Bruno säger
2018-04-17 22:40 - Anmäl

Väldigt snyggt!
#4 Jones säger
2018-04-17 23:12 - Anmäl

otroligt fin grön jacka!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.