Manolo logotype

Skolyx lanserar egen linje av randsytt

Intresset för skor och inte minst prisvärda alternativ i kvalitetssegmentet är rekordhögt. Nyligen kunde ni läsa om Myrqvist senaste kollektion och idag skall vi fokusera på en annan prisvärd aktör. Sko- och skovårdsspecialisten Skolyx.se lanserar för första gången en egen linje av randsydda kvalitetsskor under 2 000 kr.

Skolyx är ingen ny aktör här på Manolo. Genom lanseringen av spanska skomärket Yanko för ett par år sedan hamnade man på allvar på skoentusiasternas radar och många är eniga rörande den goda kvalitén sett till priset på ca 2 600 kr. 

Även om 2 600 kr inte på något sett är i den övre prisklassen när vi pratar om randsydda skor så finns det många som efterfrågar en något lägre prisklass.

Med den nya linjen av skor under eget varumärke erbjuder man oxfords (cap toes och quarter brogues) och munkskor med en randsydd konstruktion i svart och brunt kalvskinn samt mörkbrun mocka. Alla modellerna är försedda med en tunn gummisula och kostar 1 995 kr.

Skorna produceras precis som Yanko i Spanien och har en elegant rund läst.

 

Quarter brogues från nya egna linjen i brun mocka.

Samma modell i ljusbrunt kalvskinn.

Dubbel munksko i svart kalvskinn.

Klassiska oxfords.

I samband med den nya lanseringen introducerar även Skolyx ytterligare ett varumärke. Det är istället en exklusivare linje som konkurrerar såväl pris- som kvalitetsmässigt med företag som Carmina och Crockett & Jones Benchgrade. 

Skorna heter TLB och drivs av Toni Llobera som tidigare arbetade med Yanko. När han lämnade företaget för att dra igång det egna konceptet så valde Skolyx att fortsätta sitt samarbete och även addera TLB som ett premiumalternativ på sajten. 

Skorna är producerade i Reverse Calf som i regel är en finare kvalitet på mocka samt Annonays populära vegetabiliskt garvade serie Vegano. Den har ett imponerande djup som tillsammans med en fin avslutande finish ger ett exklusivt intryck. 

Sulorna är ritsnedlagda med en svagt uppbyggd midja och skorna kostar från 3 495 kr. 

 

Sulorna på de exklusiva skorna från TLB.

Skorna har en imponerande finish som vanligtvis är förknippat med skor i markant högre prisklass.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 random säger
2018-04-12 09:44 - Anmäl

Jag har 2 par skor från Yanko och är riktigt nöjd. Det är väldigt kul att Skolyx breddar utbudet. Tycker särskilt TLB verkar lovande.
#2 Tor säger
2018-04-12 12:07 - Anmäl

Väldigt bra bang for the buck på både Private Label och TLB.
#3 Fredrik säger
2018-04-12 14:21 - Anmäl

Öppen fråga: är ett lågt pris synonymt med att det är prisvärt? Är alla randsydda skor av en viss kvalité? (Alltså om något är randsytt (vilket verkar vara en stark USP) så kommer det att hålla en viss kvalité? Eller finns det dåligt randsydda skor?)

Känner mig osäker då det finns så många aktörer, stora som små, billiga som dyra, där nästan uteslutande positiva kommentarer och reflektioner demonstreras.
#4 Andreas Weinås säger
2018-04-12 16:05 - Anmäl

#3 - Det är en väldigt rimlig fråga. Jag har skrivit en text om just detta här på Manolo tidigare och min egen slutsats var att prisvärdhet, precis som kvalitet är mer subjektiv än man först kan tro.

Vad som kan sägas är att en randsydd konstruktions huvudsakliga egenskap är möjligheten att reparera skon. Det säger ingenting om vilken nivå och kvalitet som det ingående materialen håller.

Samtidigt är en randsydd konstruktion en dyrare bottningsmetod än exempelvis limmade eller durksydda skor. Därför ett par randsydda skor att alltid vara dyrare än budgetkedjornas limmade alternativ för några hundralappar.

Skillnaden i kvalitet mellan randsydda skor i olika prisklasser kan absolut variera men min erfarenhet är att skillnaden mellan limmade skor och instegssegmentet av randsytt är betydligt större.

Däremot tycker jag det finns många tillverkare av Blake Rapid och durksytt som står sig utmärkt mot randsytt i samma prisklass. Italigente, Bontoni etc är bara några exempel.

Den verkliga frågan man bör ställa sig är om man köper randsytt för att man faktiskt planerar stt sula om skorna i framtiden eller om man köper in på det värdeladdade ordet. Om man köper ett par randsydda skor från Meermin, Bexley eller Loding så kostar den omsulningen lika mycket som ett helt nytt par.
#5 F säger
2018-04-12 16:16 - Anmäl

#3 Det finns absolut skillnader inom själva konstruktionen randsytt. Hur noga och välbyggda skorna är. Och för ett otränat öga så ser mycket exakt likadant ut. Materialen som används t.ex bindsula, trådar, rand och sulor kan variera kraftigt i kvalitet av erfarenhet. Alla dessa saker påverkar livslängd och möjligheten att reparera skorna i framtiden. Kan inte uttala mig om fabrikaten i artikeln då jag ej provat dem utan detta var en generell reflektion som bygger på mina erfarenheter.
#6 Fredrik säger
2018-04-13 11:41 - Anmäl

#4 och #5 - tack för bra svar! Intressant ämne och svårnavigerat för den oinvigde.
#7 GK säger
2018-08-29 12:30 - Anmäl

Någon som testa TLB?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.