Manolo logotype

Gieves & Hawkes Spring/Summer 2018

Vår bevakning av vårens kollektioner tar oss idag till de brittiska öarna och närmare bestämt hjärtat av London. På prestigefyllda adressen no.1 Savile Row huserar anrika Gieves & Hawkes som lyckats med bedriften att gå från renodlat skrädderi till ett fullskaligt konfektionsvarumärke.

Även om skrädderiet i allra högsta grad finns kvar i samma lokaler så är Gieves & Hawkes idag mest associerade med sin RTW-kollektion. Med tydligt avstamp i sitt brittiska och skräddade arv ligger kostymen som väntat i fokus. Samtidigt ser vi en variation av silhuetter som sträcker sig från klassiskt uppbygga affärskostymer till ledigare tolkningar med mjuk axelkonstruktion och exempelvis inslag av seersucker och bomull. 

Utöver kavajer och kostymer finns det flera inslag av ledigare plagg där ytterjackor, stickat, popovers och chinos kombineras med lediga sneakers för en avslappnad känsla. 

Färgpaletten är i grunden sober med stort fokus på marinblått, beige och grått men med inslag av färg så som himmelsblått och rosa i exempelvis stickat.

Gieves & Hawkes har än idag ett imponerande utbud av högtidskläder där såväl smoking som jackett finns representerade i kampanjen. 

 

Marinblått är en tydlig bas för stora delar av kollektionen.

Klassisk brittisk kostym i ljusgrå ull.

Ledigare kostymsilhuett i blå seersucker med mjukare kavajaxel.

Grå/brun kostym med härlig textur.

En av kollektionens mer avslappnade delar med klassiska chinos och ledig jacka.

Klassisk kostym med låg knäppning och spetsiga slag.

Mörkblå popoverskjorta.

Smal men smickrande silhuett med lite mer tilltagen kavajlängd.

Ledig mac över bomullsbyxor och stickad tröja.

Elegant smoking med sjalslag.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: gieves-&-hawkes
#1 Soccercalle säger
2018-04-11 11:46 - Anmäl

Jag gillar verkligen estetiken med har vid besök i deras affär irriterat mig lite på att de är otydliga med skillnaden i hantverksnivå mellan deras bespoke och deras RTW. Att passformen är bättre på bespoke vet man ju men hos exvis Attolini vet man säkert att RTW och MTM har samma hantverksnivå.
#2 J. A. A. säger
2018-04-12 13:09 - Anmäl

Tråkigt att trenden med för smala byxor fortsätter ytterligare en säsong, men i övrigt är det en fin kollektion!
#3 Jones säger
2018-04-13 12:08 - Anmäl

#2 Det kallas företagsekonomi.
#4 Adam säger
2018-04-13 14:50 - Anmäl

#1,

Såvitt jag vet har de flera olika nivåer på deras RTW. Dels den billigaste som är limmad och producerad i utvecklingsländer. Sen en halvkanvas av helt ok kvalitet, vilken tydligen bland annat produceras av Lardini. De kostymer som benämns full canvas lär dock hålla väldigt hög kvalitet, i nivå med Belvest ungefär. Så om man är ute efter bespokehantverk utan väntetid tror jag inte att Gieves & Hawkes är rätt aktör, utan man får nog vända sig till Attolini eller liknande.
#5 J. A. A. säger
2018-04-20 14:57 - Anmäl

#3 självklart. Vi får hoppas att efterfrågan på en generösare silhuett fortsätter att öka!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.