Manolo logotype

Morris Heritage Spring/Summer 2018

Nästa varumärke ut i vår bevakning av säsongens kollektioner är Morris spjutspetslinje Heritage. En underlinje där man erbjuder märkets allra exklusivaste tyger i såväl skräddat som stickat. För våren har man blickat mot södra Europa och vi ser inslag av ljusa pasteller i grönt och orange.

Morris Heritage estetik kan sammanfattas som en kombination mellan klassiskt och nytt. Klassiska plagg, tyger och mönster har fått en kontemporär silhuett med kortare längder och smalare passform samt kombinerats med lediga inslag av bla stickat och sneakers. 

Enligt företaget själva är ambitionen inte att vara en klassisk kostymproducent utan snarare ett alternativ där man kan kombinera just klassiska plagg i fina material på ett avslappnat sätt vilket också i många avseenden ligger i linje med hur utvecklingen för vår klädsel ser ut på såväl jobb som i privatlivet. 

Vi tror att det är en av anledningen att exempelvis företag som Brunello Cucinelli varit så framgångsrika och även om det finns stunder där en konservativ kostymklädsel gör sig allra bäst så är det lätt att förstå intresset för den här typen av matchningar mellan dressat och ledigt.

Om man tittar närmare på själva kollektionen så är våra favoriter den ljusa glencheckrutiga kavajen med rullad treknäppning. Ett väldigt mångsidigt plagg som kan bäras till jeans och piké eller ullbyxa, skjorta och slips beroende på situationen. Även det lite vågade valet av en kostym i seersucker (som ni kanske minns var sommarens stora snackis på Pitti Uomo) känns som ett spännande inslag. 

En annan glad nyhet är den nya bowlingliknande skjortan med dubbla bröstfickor och en tilltagen krage. En typ av modell som dominerat hos många varumärken den senaste säsongen och är fint att bära till såväl badbyxor som kavaj.

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för företagets stickade produkter. Många förknippar Heritage främst med kavajer och kostymer men deras kollektion av tunnstickade pikéer, hoodies, stickade västar och overshirts har imponerat minst lika mycket de senaste säsongerna. Med material som fin merino, jakull och kashmir tillsammans med en bra passform gör dem till några av mina personliga favorittröjor i gareroben. 

Färgskalan fokuserar till stor del på ljusa toner av beige, blått, grått och vitt likt man är van vid från Heritage men vi hittar även inslag av pasteller så som bleka toner av grönt, orange och ljusblått. 

 

Riktigt fin styling med ljusa byxor och tasselloafers i mocka till glencheckrutig kavaj.

Samma skjorta men här till en kostym i seersucker. Ett perfekt exempel på hur man kan ta ett klassiskt plagg och göra det lite mer avslappnat.

En mer dressad tolkning. Mörkblå kostym med spetsiga slag och diskret överruta tillsammans med slips och skjorta.

En look som kanske känns lite mer relevant för den nuvarande årstiden. Tunn dunkavaj med lager av skjorta och hoodie.

Morris Heritage stickade overshirt i mörkblå ull. Ett perfekt avslappnat plagg som kan agera substitut till kavaj under lediga sommarkvällar och helger.

Blekta gröna toner är ett återkommande inslag i kollektionen och finns representerade i både kavajer och stickat.

En annan accentfärg för våren är orange. Här över en tunn dunväst och dressade ullbyxor.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Morris
#1 Plutten säger
2018-04-03 13:48 - Anmäl

Jag som var tonåring och lite till under 1980-talet minns "Miami Vice" och mycket andra roliga saker från den tiden - och nu är vi där igen. Vitt, beige och bleka pasteller är snyggt. Men en annan sak, samtida är ett bra ord (kontemporär...) och det här med badbyxor etc och även en känsla av reklam stör mig lite. Jag minns en journalist som sa att han aldrig tagit emot en enda resa, respekt för det.
#2 Måns säger
2018-04-03 17:39 - Anmäl

Detta var riktigt fint. Särskilt seersuckerkostymen. Den skall jag gå i butik och titta efter.
#3 Johan säger
2018-04-03 19:15 - Anmäl

Vad hände med Roger Åkesson? Längesedan jag såg honom.
#4 Uno säger
2018-04-04 07:28 - Anmäl

Blekrosa och grått var snyggt men miljön var påtagligt oinspirerande..
#5 c säger
2018-04-04 10:43 - Anmäl

Mycket ser fint ut, men vad är det för onödigt filter som används på bilderna? Man ser ju inte den egentliga färgen... superkonstigt!
#6 c säger
2018-04-04 12:33 - Anmäl

Vad hände med byxbenet på sista bilden? Man kan ju tro att byxorna kom direkt från tvättmaskinen.
#7 Johan säger
2018-04-04 16:20 - Anmäl

Tycker att vissa saker de gör är fina. Men tyvärr svårt för deras plagg. Smalt, ojämna i storlekar och konstiga konstruktioner. Som tidigare tycker jag även styling haltar efter.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.