Manolo logotype

Stilstudie - Att inreda sin garderob

Idag blir det en lite annorlunda vinkel på temat stil. Jag har i många år drömt om lite utrymme för mina kära plagg och accessoarer. Något som var helt omöjligt så länge vi bodde i stan på knappa 70 kvm. Nu när utrymmet är lite mera generöst så har jag faktiskt möjlighet att förverkliga en dröm om ett, om än litet sådant, dressing room. Eller en stor garderob om man så önskar där man kan gå in och faktiskt få plats. I och med detta så har jag sakta men säkert börjat inreda detta lilla stilmässiga krypin. Idag tänkte jag dela med mig lite mer om hur jag tänkt kring detta.

Till att börja med handlar det till största delen om utrymme. För att få en trevlig och angenäm känsla när man hämtar dagens outfit eller klär på sig vill jag addera lite roliga detaljer som rimmar väl med min egen stil.

Här vill jag tipsa om bra galgar. Detta av två anledningar. För det första så fyller de ut och stöttar kavajens axlar och för det andra är det ruggigt snyggt, speciellt om man kostar på sig snygga i lackad trä och alla ser likadana ut. Mellan dessa hänger jag gärna upp små block av amerikanskt cederträ. Dessa fyller också två viktiga funktioner. De är både aromatiska och ger en trevlig doft samt håller ohyra som mal borta.

 

Exklusiva galgar från Hanger Project.

Praktiska och diskreta block i amerikansk cederträ från Herrstil är ett utmärkt sätt att hålla mal borta från plaggen.

Har man utrymmet så gör sig en hederlig herrbetjänt som man kan hänga av sin kavaj och byxor på väldigt bra. Det finns i alla prislägen men behöver inte kosta särskilt mycket. Går ofta att hitta riktigt fina på loppisar och enklare auktioner online.

 

Snygg herrbetjänt från Chili.

Då jag gillar både läderskor och bra läderväskor så tycker jag att ett antal garderobsaccessoarer i läder matchas fint. Det kan vara allt ifrån små vikta brickor för manschettknappar till askar för näsdukar eller smycken om man har det. Det finns många bra tillverkare men personligen har jag förutom lite auktionsfynd i England fastnat för svenska Palmgrens och brittiska Pickett. Hade gärna adderat något från Asprey också men de är väldigt kostsamma.

Smyckeskrin från Pickett med plats för manschettknappar, vigselringar eller andra smycken.

När vi ändå är inne på läder och stilig funktion så har jag fastnat för ett paraplyställ från brittiska Howat & Hutchinson där tre av mina paraplyer får trängas.

 

Snyggt paraplyställ från Howat & Hutchinson.

Sen kommer vi till lite mer utsmyckning och piffning. Här får så klart den personliga smaken styra. Jag vill gärna ha många tavlor av varierad art, gammalt som nytt även om det mest är illustrationer av duktiga konstnärer. Ett tips för att knyta ihop stil och inredning är att rama in någon av Drake´s alla fina näsdukar, de är som konst. Jag valde även att skruva upp en krok i form av en hjort för att kunna hänga upp en hatt.

Näsduk från Drake´s som går utmärkt att rama in.

Avslutningsvis lite inredning av det mer extravaganta slaget. Ett askfat i porslin från Hermès trots att jag inte röker. Men mina manschettknutar har aldrig fått vila på något finare. Hittade ett begagnat från 70-talet på auktion som ger ett härligt vintageskimmer över min målade IKEA-byrå… I övrigt så kommer den snart även att prydas av en handsydd gris i läder från brittiska Omersa som jag hittat på Liberty´s i London.

Askfat i porslin från franska Hermès.

En liten gris i läder från brittiska Omersa.

Hela tanken är att skapa en inbjudande känsla där ritualen att välja ut en outfit och klä sig blir så mycket trevligare.

Som man kan se på bilden är jag långt ifrån färdig. Detta får ta sin lilla tid, men ibland är resan lika rolig som målet.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 CS säger
2018-03-22 11:54 - Anmäl

Bor med min flickvän i en 24 kvm studentlägenhet i Östermalm och jag kan erkänna att det är ganska så svårt att få plats med alla mina plagg och acessoarer. Hoppas på bättre tider.
#2 random säger
2018-03-22 12:54 - Anmäl

Fantastiskt inlägg! Den där Drake's-näsduken du ramat in på sista bilden är underbar. Har för mig att det var ett samarbete med en konstnär?
#3 Joakim säger
2018-03-22 12:59 - Anmäl

Jättekul och personligt inlägg!
#4 Plutten säger
2018-03-22 17:54 - Anmäl

Min fru ska flytta så snart får jag mer plats, har ca 220 m2 med några barn. Segling, cykel, jackor, kavajer, skjortor, byxor, skor, väskor - allt tar plats, ogillar dessutom att lämna ifrån mig saker. Att jag däremot drömmer om färre saker, ja, knepigt. jag har iaf avgett ett löfte - varje dag skall jag bära något jag gillar väldigt mkt, synd at inte använda det man gillar allra mest. Alltid något.
#5 Hannes säger
2018-03-23 09:15 - Anmäl

#1 - Du får reda ut dina prioriteringar...kasta ut flickvännen!
#6 Calle säger
2018-03-23 09:20 - Anmäl

Ser trevligt ut att kanske sitta i en skön fåtölj där i garderoben med en single malt skvalpande i glaset.
#7 Plutten säger
2018-03-23 18:01 - Anmäl

Är det någon som har erfarenhet av galgar i cederträ från Skolyx? De ser bra ut och om om man köper ett dussin kostar de 69 kr/ st. Åhlens har billiga ringar och kulor av cederträ, har haft lavendel till nu men...
#8 #8 säger
2018-03-27 14:53 - Anmäl

Var har du hängt spegeln för inspektion i helfigur?
#9 Erik säger
2018-03-29 13:25 - Anmäl

Härligt! Längtar efter ett liknande rum. Ett tips kan vara att måla väggarna och väggfasta hyllor i en mörk och mättad färg, grön eller så, för en mer ombonad känsla, särskilt eftersom taket är så lågt.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.