Manolo logotype

Våren 2018 från Brunello Cucinelli

Trots att vårinspirationen kanske tryter med minusgrader och snö runt om i landet så börjar vårens kollektioner på allvar dyka upp i butik. Idag skall vi titta närmare på säsongens nyheter från italienska ikonen Brunello Cucinelli. Ett varumärke som kanske varit det mest inflytelserika de senaste fem åren när det handlar om silhuett och styling.

Är det något man associerar Brunello Cucinelli med utöver exklusiva tyger och skyhöga priser så är det deras styling. Varumärkets kollektioner rymmer inte sällan allt från dressade dubbelknäppta kostymer till lounge wear så som sweatshirts, dunvästar samt lyxiga skinn och mockajackor. Att sätta ihop en kollektion med så vitt spridda produkter för att inte tala om en outfit är långt ifrån det lättaste men har blivit lite av ett signum för företaget. 

Man hittar inte sällan en klädsel där överkroppen består av kavaj, skjorta och slips som sedan kombineras med lediga byxor och sneakers eller loafers. Ett annat exempel är Cucinellis stora förkärlek till lager-på-lager styling. Här kombineras inte sällan t-shirt, skjorta, kavaj och väst eller skinnjacka. 

Vårens kollektion tar sin inspiration från filmen Out of Africa och består av exempelvis safariinspirerade skjortjackor i lätta versioner av linne. Färgskalan går från toner av tobaksbrunt till bärnsten och som accentfärger ser vi brända toner av orange samt rött och lila. 

 

Safariinspirerad skjortjacka i linne.

Ledig tolkning av dubbelknäppt kavaj som här kombineras med sweatshirt.

Lager på lager av olika sorters skjortor.

En lounge wear-look med morotsformade byxor av kort silhuett till en bomberjacka.

Typisk look för Cucinelli med kavaj, skjorta och slips som kombineras med lediga chinos och loafers utan strumpor.

Västen är ett annat av Cucinellis favoritplagg som kan förekomma tillsammans med allt från dubbelknäppta kostymer till shorts och stickat.

Peacoat i stickat utförande.

Brända toner av orange i t ex stickat.

Dubbelknäppt i tobaksbrunt

Tennisinspirerad look.

Safarijacka i ljus mocka.

Kort vårjacka.

Dubbelknäppt till skjorts.

Ljust beige kavaj.

Ljusa och jordiga toner.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Brunello Cucinelli
#1 random säger
2018-03-20 14:39 - Anmäl

Har Manolo någon favorit ur kollektionen? Själv gillade jag safarijackan i mocka.
#2 Andreas Weinås säger
2018-03-20 14:44 - Anmäl

#1 - Finns flera inslag var för sig som jag tycker är fina. Personligen är jag mer förtjust i Cucinellis lediga plagg som stickat och ytterplagg i skinn eller mocka och det finns andra jag tycker gör kavaj/kostym bättre.
#3 Jocke säger
2018-03-20 15:30 - Anmäl

Gillar den stickade peacoaten och tonerna av orange här och var, men deras styling blir bara tröttare och tröttare. Trist, back in the day var deras lookbooks överlägsna.
#4 Fredrik säger
2018-03-20 17:31 - Anmäl

Både högt och lågt, i mina ögon. Drop crotch byxor och skjortor med minimal krage är inget som inspirerar mig, men ledigare passform och deras dubbelknäppta cardigan (peacoat) är tilltalande.

Håller dock med #3: Jag har sett bättre från Cucinelli...
#5 Horangi säger
2018-03-21 09:19 - Anmäl

Jag älskar stylingen. Läste att Cucinelli personligen alltid har antingen casual överdel eller nederdel, dvs en del ska alltid vara dressad och den andra delen casual. Gillar det tänket. Men hur kan det vara så förbannat dyrt?

Grattis också till Andreas som lyckades undvika epitetet "cashmirkungen från Solomeo", denna gång.
#6 JFK säger
2018-03-21 14:45 - Anmäl

Att allt de gör blir så snyggt...

Är inte deras dubbelknäppta vad de kallar "one and a half breasted blazer". Vad blir skillnad mot en vanlig dubbelknäppt? Dvs funkar den för andra kroppstyper bättre, hur förändras silhuetten osv? Förstår ju att den blir väldigt mycket mindre formell, men som Andreas skrev ovan är väl BC snyggast när de är casual?
#7 Halmstad säger
2018-03-22 22:02 - Anmäl

Översta två bilderna.

Kan en styling som är tänkt att utstråla "avslappad" stil vara mer ansträngt ängslig än så? Varje plagg, varje accessoar måste liksom "stökas till". Totalt kepsen-bak-å-fram komplex.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.