Manolo logotype

Luca Avitabile besöker Stockholm 22-23 mars

Vårens Trunk Shows avlöser varandra och nästa vecka besöker en av de högst aktade bespoke-skjortmakarna Stockholm. Vi talar om neapolitanska Luca Avitabile som utöver sina minst sagt prisvärda skräddarsydda skjortor även kommer erbjuda ett brett utbud av sina "Friday Polo´s".

Vi har skrivit tidigare om Luca Avitabile här på Manolo. Det är en av de klassiskt neapolitanska skjortmakarna som i vårt tycke erbjuder en väldigt bra helhet sett till prisnivå. Skjortorna skärs och sys för hand (om än inte medl fullt så många moment som ex 100 Hands eller Kiton) och varje kund får ett unikt mönster skapat för just sig. Det är alltså inte MTM som bygger på befintliga mönster som anpassas efter bäraren. Det erbjuds också en eller två avprovningar på skjortorna vilket ger ytterligare möjlighet att säkerställa att passformen är perfekt. 

Jag beställde själv en skjorta för ca ett och ett halvt år sedan när Luca var på besök och det har av flera skäl blivit en av mina personliga favoritskjortor. Det finns skjortor som är både billigare eller med fler handsydda moment men kombinationen av hantverksnivå, passform, design sett till priset är det få aktörer som kan matcha. Vad jag tycker sticker ut extra när man pratar om Luca Avitabiles skjortor är kragarna. Han har en otrolig förmåga att få till mjuka, rullade cutawaykragar med precis lagom "tie gap" för att se bra ut med eller utan slips. Detta kan tyckas subjektivt (vilket det i allra högsta grad är) men designaspekten är för mig minst lika viktigt som hantverket och för skjortor är kragen det första man ser. 

 

Fina skjortkragar från Luca Avitabile.

Startpris för de skräddarsydda skjortorna ligger på ca 220€ och går sedan upp beroende på tygval. Luca arbetar med tyger från flera av världens främsta väverier så som Sictess, Thomas Mason och Carlo Riva. 

Lucas andra populära serie av skjortor är serien av RTW-pikéer som kallas "Friday Polos". Det är en popover i pikétyg från Caccioppoli som skärs och sys delvis för hand i en ateljé i Neapel. Nyligen lanserade han en ny version med one piece-krage som ser riktigt intressant ut. Prisnivån på Friday Polos startar på 200€ vilket kan tyckas vara högt i förhållande till skräddarsydda skjortorna men samtidigt i linje med vad mycket annat av motsvarande tyg och hantverk kostar i handeln. 

Luca kommer vara på plats i Stockholm och närmare bestämt Hotell Kungsträdgården den 22-23 mars och vill man boka en tid för måttagning och konsultation gör man det enklast på info@lucavitabile.it.

 

Den nya Friday polon med one piece-krage. (Foto: Jamie Ferguson för Permanent Style)

Ett brett utbud av tyger från de främsta väverierna.

Luca Avitabile skär ut samtliga bespokeskjortor personligen i sin ateljé i Neapel.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skjorta

#1 oscar säger
2018-03-15 12:19 - Anmäl

Skön Lupo härmning. Luca följer bakom Crompton själv som också stulit designen och tagit den som sin egna.
#2 Billy säger
2018-03-16 05:37 - Anmäl

Hej Andreas! Off topic, men jag saknar podden så överjävligt mycket att jag måste fråga; kommer det något nytt med dig och Klas, som ni nämnde i sista avsnittet?

Tack och keep up the good work
#3 Andreas Weinås säger
2018-03-16 09:10 - Anmäl

#2 - Kul att du gillade podden så mycket. Det kommer inte bli någon mer King-podd med mig och Claes men däremot kommer jag och Per Nilsson göra en podd som planeras bli tillgänglig runt månadsskiftet.

Håll utkik på våra sociala medier för mer information så hoppas jag att du kommer gilla den nya podden lika mycket som vår gamla.
#4 Joppe säger
2018-03-16 10:25 - Anmäl

Har sammanlagt 7 skjortor från Luca. Precis som Andreas skriver så är kragarna väldigt, väldigt bra. Anpassningen efter provskjortan var väldigt bra och sen har vi gjort några små marginella ytterligare justeringar. Var på ett skrädderi i London iförd en LA skjorta när en av kunderna, stegade fram till mig och pekade på min krage och sa till skjortmakaren att han vill ha precis en sån krage på sin nästa skjorta. Jag kommer givetvis att besöka trunkshowen.
#5 Jocke säger
2018-03-16 12:21 - Anmäl

Har ännu inga skjortor, däremot fyra friday polos och två till på förbeställning. Dock med den klassiska spread-kragen. Otroligt bekväma och mångsidiga, rekommenderas varmt.
#6 Billy säger
2018-03-17 13:32 - Anmäl

Andreas Weinås skrev:
#2 - Kul att du gillade podden så mycket. Det kommer inte bli någon mer King-podd med mig och Claes men däremot kommer jag och Per Nilsson göra en podd som planeras bli tillgänglig runt månadsskiftet.

Håll utkik på våra sociala medier för mer information så hoppas jag att du kommer gilla den nya podden lika mycket som vår gamla.


Åfan! Hade för mig att det var Pelle som skulle "sluta" helt och att det var du och Claes som skulle starta en ny podd. Men då vet jag, det ser jag mycket fram emot. Har lyssnat på alla KP-avsnitt säkert 3 gånger!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen