Manolo logotype

De 10 bäst klädda männen på Oscarsgalan 2018

(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

Natten till idag gick den 90:e Oscarsgalan av stapeln i Los Angeles. Få om ens någon gala brukas ha lika stort intryck som Oscarsgalan när det handlar om besökarnas klädsel. Vi har valt att göra en tolkning ur Manolos perspektiv och utsett de bäst klädda männen från årets gala.

Till att börja med skall vi säga att det är långt ifrån enkelt att utse den här typen av lista. Andelen män som klär sig väl är kraftigt underrepresenterade och få om ens någon får ett fläckfritt omdöme. Tyvärr verkar det handla mer om att skrika med sin klädsel än att klä sig elegant.

Vi tyckte oss dock finna ett par guldkorn och nedan följer de enligt oss 10 bäst klädda männen från årets Oscarsgala samt ett hederspris och lågvattenmärke. 

Det finns säkert många som har åsikter på våra val men vi har försökt att motivera dem i respektive fall. 

 

Bradley Whitford

Galans kanske coolaste man bar en välsittande smoking i sammet med egenknuten fluga och mörka glasögon. Det silverfärgade håret och skägget är pricken över i:et. (Photo by Christopher Polk/Getty Images)

Sir Patrick Stewart

Klassisk elegans är svårslaget och Sir Patrick Stewart ser förbaskat bra ut i sin smoking med sjalslag. Visst hade man kunnat önska att ärmen var något kortare så att skjortan stack fram men i övrigt är det en klanderfri klädsel. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)

Raphael Saadiq

Äntligen någon som fokuserar på passform. Perfekt byxlängd och fin längd på kavajen kompletteras med ett par snygga runda bågar. Kanske hade vi önskat en lite mer tilltagen slagbredd. (Photo by Neilson Barnard/Getty Images)

Firas Fayyad

Smal men smickrande passform på Firas Fayyads smoking. Mycket tack vare den perfekta byxlängden. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

Christopher Plummer

Plummer har till skillnad från många andra lyckats att klä sig med värdighet och efter sina förutsättningar. Istället för en snortight smoking har han valt en mörkblå smokingjacka med lite mer volym och ett par svarta Belgian Shoes i mocka. Plus i kanten för den perfekt knutna flugan. (Photo by Steve Granitz/WireImage)

Frank Stiefel

Frank Stiefel i en snygg dubbelknäppt kreation. Vi hade kanske önskat en klassisk skjortkrage men i sammanhanget får han väl godkänt. Pluspoäng för valet av operapumps. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)

Common

Artisten Common i en riktigt välsittande smoking.
(Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

Gary Oldman

Gary Oldman tog inte bara hem priset som bästa manliga skådespelare för sin roll i The Darkest Hour, han var även en av de bäst klädda på galan.(Photo by Steve Granitz/WireImage)

Claes Bang

Danske skådespelaren Claes Bang (till höger) aktuell med filmen The Square representerade Skandinavien på ett utmärkt sätt i en dubbelknäppt smoking. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)

Ansel Elgort

Elgort bar upp sin buteljgröna smokingjacka med med bravur. Här tillsammans med Eisa Gonzalez. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

 

Manolos Hederspris - George Hamilton

 

Efterfestens och nattens bäst klädda man, alla kategorier var legendaren George Hamilton. Det är som att vara tillbaka på 1970-talet när man ser Hamilton i en tredelad smoking med hästsko-väst, opera pumps och perfekt knuten fluga. Bravo! (Photo by Michael Tran/FilmMagic)

 

Lågvattenmärke - Adam Rippon 

Olympiske medaljören Adam Rippon tog kreativiteten lite väl långt i sin tolkning av Smoking. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Matteo Salvini säger
2018-03-05 12:37 - Anmäl

"tog kreativiteten lite väl långt" , snyggt understatement
#2 andreas säger
2018-03-05 12:53 - Anmäl

Elgorts outfit hade varit kul att se mer av.
#3 andreas säger
2018-03-05 13:29 - Anmäl

Perfekt byxlängd hos Fayyad? Jo, jag tackar jag... Man ser ju ankeln för bövelen! Finns inget perfekt över den byxlängden. Gör om, gör rätt!
#4 Andreas Weinås säger
2018-03-05 14:09 - Anmäl

#3 - Till den fotvidden på byxan är längden perfekt. Längre och den hade brutit kraftigt på skon. Sen kan man såklart diskutera om han borde haft något vidare (och därmed också längre) byxor men detta är fortfarande ljusår bättre än majoriteten på galan.
#5 Lars säger
2018-03-05 15:26 - Anmäl

Bara konstatera att blå smoking är så mycket snyggare, i alla fall på bild.
#6 Christian säger
2018-03-05 15:44 - Anmäl

I mitt tycke är - precis som 3# säger - Fayyads byxor för korta.
#7 KW säger
2018-03-05 17:44 - Anmäl

Bara att instämma här. Byxan på Fayyad är för kort, oavsett byxvidd och oavsett vad Andreas säger.
#8 Måns säger
2018-03-05 17:53 - Anmäl

Bara att inse att Andreas´syn på perfekt byxlängd numera är omodern. ;)
#9 Nicko säger
2018-03-05 18:13 - Anmäl

Vad tyckte Manolo om Oscar Isaacs val? (Isaia mtm)
Finns bilder på GQ osv.
#10 David säger
2018-03-05 18:17 - Anmäl

Kan vi även konstatera at Shane Vieau, pajasen med adidas sneakers och uprullade (eller jättekorta?) kavajärmar borde bannlysas från alla framtida offentliga sammanhang och hålla sig till sin studio?
#11 random säger
2018-03-06 07:51 - Anmäl

Till de inte lika välklädda männen på Oscarsgalan - titta på Patrick Stewart och "make it so"...
#12 Andy säger
2018-03-06 11:04 - Anmäl

Lemon Lyman!
#13 Fredrik säger
2018-03-06 19:25 - Anmäl

Merparten av dessa 10 personer anser jag inte vara välklädda (möjligtvis två eller tre av dem). Ganska tragiskt med tanke på vilka pengar dessa personer har att lägga på både konsultation, produkt, styling, etc.

Cray Grant skulle säkert vända sig i graven om han kunde!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen