Manolo logotype

Våren 2018 från Lubiam

Idag tittar vi närmare på vårens kollektion från italienska Lubiam. Den består av två delar i form av ledigare underlinjen L.B.M 1911 samt spjutspetslinjen Luigi Bianchi Mantova. För våren är det ljusa färger som dominerar.

Ni kunde läsa om Luigi Bianchi Mantovas höstkollektion för 2017 här på Manolo för några månader sedan. Då berättade vi om företagets lansering av bredare slag med den karaktäristiska italienska skjortaxeln "Spalla Camica". 

Bägge dessa inslag följer med in i våren 2018 och kombineras med en fortsatt mjuk kavajkonstruktion och relativt kort snitt. Färgmässigt ser vi mycket ljusa toner med inslag av beige, grönt men även rött som en tydlig accentfärg. Kanske inte signalrött utan snarare toner av vinrött. Vi ser en hel del mönster så som stora rutor och kavajer med materialblandningen ull, silke och linne. De tre fiberna kompletterar varandra utmärkt genom att bidra med lyster, svalka och optimalt fall vilket gör dem väldigt populära för just vår och sommar. 

 

Breda kavajslag och mättade röda toner från Luigi Bianchi Mantova.

Ljusgrönt är ett annat tydligt inslag i kollektionen.

Ljus kostym.

Även iden ledigare linjen L.B.M 1911 ser vi att det bredare kavajslaget får mer utrymme. Här fokuserar man på färger som sand, vitt, militärgrönt och blått och även här hittar vi rött som accentfärg. Tygerna i inte sällan tvättade för en matt finish och överlag är formalitetsgraden lite mer avslappnad i såväl plagg som kombinationer. 

 

Militärgrönt kombinerat med beige.

Röda toner finns även representerade i vårens kollektion från L.B.M 1911.

Olivgrön dubbelknäppt kostym.

ljus palett bestående av benvitt, sand och ljusbrunt.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

Andra artiklar om varumärkena: Lubiam
#1 Classique säger
2018-02-06 10:43 - Anmäl

Short, short, too short again....Ellers fint!
#2 Soccercalle säger
2018-02-06 10:50 - Anmäl

Elegant. Sedan tycker jag iofs att bredden på slipsen ska matcha bredden på slagen. Att ha saftiga slag med smala slipsar ger obalans.Det är bra att de tunna slagen är på väg bort men många producenter fortsätter göra för smala slipsar.
#3 random säger
2018-02-06 11:56 - Anmäl

Kolla proportionerna mellan modellens höfter, midja och axlar på sista bilden. Jisses. Ser du ut så i kroppen funkar kollektionen helt OK men för alla andra (de flesta?) körs nog Lubiam bäst som MTM. Den kostymen Weinås sydde upp via Ströms ser ju riktigt bra ut.
#4 OlleBolle säger
2018-02-06 12:31 - Anmäl

Ok slag, men kavaj som inte täcker rumpan samt byxor med passform som ridbrallor går bort. Det sistnämnda ser om möjligt ännu värre ut i kombination med de generösa slagen – proportionerna blir så fruktansvärt fel.
#5 Zeraselol säger
2018-02-06 13:24 - Anmäl

Svårt att se hur någon som jag, som inte ser ut som en vuxen pojke i kroppen, ska kunna få på mig dessa kavajer och byxor. Synd, för det fanns en del snygga plagg.

Hur är konstruktionen i de olika linjerna? Limmade eller sydda mellanlägg?
#6 Gabe säger
2018-02-07 10:25 - Anmäl

Instämmer i kören: Hur får en mer normalt byggd man plats i den här kollektionen? Hjärtligt trött på alla anorektiska modeller!
#7 höken säger
2018-02-07 13:31 - Anmäl

Håller med om att mycket är aningen snävt och kort, men kan inte sluta förundras över hur flockmentaliteten snabbt skapar nya preferenser och stilsanningar. På kort tid så går vi från ett ideal som folk i gemen tycker är fräscht och "avdramatiserat" (ta ner formalitetsnivån är ett populärt uttryck dessa dagar), till att alla plötsligt anser att allt är kort, trångt, pojkigt, till och med anorektiskt... Nu gäller bara höga midjor, långa kavajer, breda slipsar och plisserade byxor med vidd, gärna MTM och för de riktigt initierade, skräddarsytt. Många sanningsbärare där ute.
#8 Zeb säger
2018-02-07 18:41 - Anmäl

Håller med #7 till fullo. Det finns män där ute som inte trivs eller passar i kavajer som går till knäna samt byxor som är vida och uppdragna till bröstvårtorna. Man brukar prata om att den sk åsiktskorridoren är väldigt smal och snäv i Sverige. Jag skulle vilja påstå att "menswearkorridoren" är ännu smalare, flockmentaliteten är enorm på det här området.
#9 Andreas Weinås säger
2018-02-07 19:26 - Anmäl

#7 & 8 - Visst har åsikterna om passform svängt en hel del de senaste åren men man skall nog inte dra för stora växlar på några få kommentarer här på Manolo. Det råder ingen tvekan om vart modet är på väg men jag skulle inte säga att Manolos kommentarsfält är representativt för industrin i sin helhet. "Flockmentaliteten" kring att bära en kort och tight silhuett är i min mening minst lika stor hos den breda massan som motsatsen är i vårt kommentarsfält. Detta är kanske inte så konstigt då det dominerat modet under snart 10 års tid.

Om man försöker titta på respektive trend ur ett historiskt perspektiv blir det också intressant. Passform och silhuett förändras konstant inom herrmodet men oavsett vad man gillar så vill jag nog påstå att de senaste 7-8 årens snäva och korta kostymsilhuett är något av det mest extrema vi sett historiskt.

Att byxorna nu snabbt blir högre och vidare samt kavajerna längre kan verka som en extrem motreaktion men vi är fortfarande ganska många cm från vad som får ses som ett genomsnitt de senaste 100 åren.

Självklart skall man utgå från vad man själv gillar och passar i men det skadar inte att ha ett öppet sinne för såväl nytt som gammalt.
#10 Hedåsgatan säger
2018-02-07 19:55 - Anmäl

#7och8- Ni är rätt på det, så är det ju här på Manolo. Många ängsliga som kollar vad andra tycker och sedan ger uttryck för detta :)
#11 Jones säger
2018-02-07 19:59 - Anmäl

#5 Varför inte prova att gå upp en storlek? Ben- och ärmlängd går ju alltid att justera.

#7&8 Vad förväntar ni er av ett nischat forum med i många fall väldigt medvetna följare? Naivt? Ja!

Själv ser jag främst fram emot lite mer vidd i låren framöver.
#12 Flockad säger
2018-02-07 21:33 - Anmäl

Jag står för att jag är ett flockdjur. Krossa idealet om den hårda manliga ensamvargen som intebryr sig om vad någon annan tycker.

I grunden finns det något sunt i att vi kan inspireras av andra och förändras i vårt tycke och smak.
#13 Stefan säger
2018-03-09 17:23 - Anmäl

Är det någon som vet vem som är generalagent/distributör av LBM i Sverige? Jag söker en specifik kavaj från deras kollektion men hittar den inte, och kundtjänsten i Italien har inte varit hjälpsam med att se till så jag hittar den. Kanske en eventuell distributör kan talsmänniska för mig om någon butik i Sverige har tagit hen det jag söker.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen