Manolo logotype

Res med stil - 8 saker som gör resan lite roligare och mycket snyggare

I en tid som denna när resande hör till vardagen och det är både enkelt och relativt billigt att forsla sig borde det inte vara lika kittlande längre. Men för mig är resande något som jag är barnsligt förtjust i. Det rör sig om alltifrån rutinen att köpa en bra tidning på flygplatsen till att hitta de bästa loungerna och flygplatsmaten till en bekväm transfer. Varje gång jag reser så försöker jag att packa både praktiskt och stiligt, allt för att förhöja resan ytterligare. Idag kommer jag tipsa om några saker som kommer att göra resan både roligare och snyggare. Vissa fullständigt onödiga men ack så trevliga!

När jag reser brukar jag försöka att packa effektivt och så länge det rör sig om tre nätter eller mindre så försöker jag att bara ha handbagage. Ett sätt att lösa detta är att ha en bra kabinväska. Förra året köpte jag äntligen, efter 10 års grubblande, en väska från Globe-Trotter. Jag kan ärligt säga att jag aldrig fått mer komplimanger för någon produkt än denna väska. Den är en fröjd att packa och har handtag och hjul som gör den mycket funktionell.

 

Kabinväska från Globe-Trotter.

Som komplement till denna har jag nästa alltid ett kostymfodral med en kostym och en udda kavaj i. De flesta bra flygbolag tillåter att både dessa tas ombord utan extra kostnad. Självklart fungerar de fodral man får från butik eller skrädderier när man köper en kostym eller kavaj. Det är dock både snyggare och mer praktiskt med ett lite grövre ihopfällbart från någon nischaktör. I detta lägger jag oftast även mina slipsar ihopvikta.

 

 

Elegant kostymfodral som viks ihop med handtag och detaljer i läder.

Har man utrymme och en större väska så är de ack så onödiga men mycket eleganta slipsfodralen i läder en trevlig accessoar för resekonnässören. Det finns flera snygga men jag fastnade för ett från Brooks Brothers senast jag var i New York.

 

Slipsfodral från Brooks Brothers.

För att försöka vara organiserad kan man som jag använda en sorts clutch bag från Frank Clegg i snyggt läder. Det är ett litet fodral med dragkedja. I detta platta case förvarar jag boardingpass, hotellbokning, kreditkortsetui, pass mm. 

 

Clutch Bag från Frank Clegg.

Väl ombord kan ett antal andra stilfulla attiraljer komma till användning. Vid längre flygningar försöker jag alltid att sova. För att underlätta detta och hålla ljuset borta används en ansiktsmask från brittiska Otis Batterbee som har varianter med läderdetaljer och kritstreck, fiskben och andra snygga mönster.

 

Ansiktsmask från Otis Batterbee.

Förutom att fördriva tiden ombord genom att läsa så försöker jag oftast jobba lite genom att skriva lite tankar och idéer i en anteckningsbok. Det går så klart bra med en billig variant samt en bjudpenna men det känns lite mera stimulerande med en snygg anteckningsbok med läderpärm från Smythson och en kvalitetspenna från exempelvis Fischer. Deras space pen gjordes för astronauter och  man kan skriva med den hängandes upp och ner om jag förstått det hela rätt. Har dock inte provat men de funkar mycket väl på 10 000 meters höjd i alla fall.

 

Fischers Space Pen.

Vidare är en liten och snygg necessär bra att ha för att få med det viktigaste för hygienen. Jag har en större och en mindre beroende på om det är incheckat bagage och längre resa eller bara handbagage. Jag vet att mitt förslag här är en tudelare, men jag charmas lite av det lyxiga och anrika med Louis Vuitton. Helst skall necessären vara äldre och lite sliten med vintage känsla. För mig är det något speciellt med äldre monogram canvas produkter från Louis Vuttion, det har en lyxig air. 

Lyxig necessär från Louis Vuitton.

Slutligen reser jag ingenstans utan ett hopfällbart paraply då jag vis av erfarenhet blivit genomblöt för många gånger. Även i detta fall behöver man inte tumma på stilen och ett handgjort från Francesco Maglia i Milano är så fint att man nästan hoppas på lite regn för att få använda det…

 

Paraply från Francesco Maglia.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Guide

#1 random säger
2018-01-08 13:46 - Anmäl

En smart/snygg väska jag fastnat för är den som Permanent Style designat tillsammans med Bennet Winch, the Suit-Carrier Holdall, som kombinerar rymlig väska med kostymfodral i en smart och snygg lösning. Borde även vara handbagagevändligt.
#2 nisse pärlemo säger
2018-01-08 14:21 - Anmäl

Ett skjortfodral, gärna i skinn, för att skydda och hålla ordning på skjortorna är något jag verkligen uppskattar när jag reser.
#3 James Franco säger
2018-01-08 16:30 - Anmäl

Rimowa och en fickplunta får min röst!
#4 Hannes säger
2018-01-08 17:12 - Anmäl

Med den necessären kommer du passa fint in om du råkar umgås med ett gäng professionella fotbollsspelare någon gång. Tror det är obligatoriskt att bära på en sån på väg till omklädningsrummet för alla som tjänar över en krona på att lira fotboll.
#5 Erik säger
2018-01-08 18:24 - Anmäl

Inte för att vara sådan men resväska med endast 2 hjul är så fruktansvärt opraktiskt.
#6 lano säger
2018-01-08 18:42 - Anmäl

Som komplement till ansiktsmasken ovan kan jag tipsa om hörselproppar från flare audio. Lite roligare än de orangea plasthistorierna som man annars kan använda.
#7 Stefan säger
2018-01-08 20:08 - Anmäl

Rolig artikel och lite nördig. :)
Som stor resväska valde jag för ett tag sedan den praktiska före den eleganta och körde på en samsonite lite cube som väger ingenting och känns väldigt bra, dock inte så stilig, men däremot blir man inte ledsen om det blir repor på den. Däremot som kabinväska kan man ju lyxa till det mer tycker jag eftersom de inte blir utsatta för lika mkt stryk, så där valde jag en aluminium rimowa. Ditt val globetrotter är mkt stiligt och jag gillar det även om inte jag skulle välja det själv.

Problemet är att man oftast vill ha med sig både kabinväska, kostymfordral samt en smidig portfölj/dataväska där man har laptop/ipad, pass, boardingkort, penna osv...ditt val av clutch verkar smart men fyller inte riktigt mina behov. Jag skulle vilja ta med mig alla tre saker på kortare resor.
#8 Jens säger
2018-01-08 22:15 - Anmäl

Kanonbra!
#9 DT säger
2018-01-09 14:29 - Anmäl

Med just Globe-trotter tycker jag lätt det blir lite överspelad teater över det. Såvida man inte verkligen ska resa 1:a klass med atlantångare eller orientexpress på 1920-talet. Men fina saker att fingra på!
#10 Dre säger
2018-01-12 19:04 - Anmäl

@No 5. Det är inte alls opraktiskt med två hjul på handbagaget. Fördelen är att hjulen är betydligt större så man kan släpa väskan mycker enklare på lite sämre trottoarer, grundgångar, genom parker etc. Handbagaget är ju sällan så tungt att det blir besvärligt/tungt att vinkla väskan.

@No 3. Jag önskar att jag kunde hålla med dig ang pluntan. Men det blir ju stopp redan i säkerhetskontrollen. :-)
#11 M säger
2018-01-14 14:27 - Anmäl

En rolig detalj är att svenska Flygvapnet använder den pennan.
#12 bru säger
2018-03-27 12:45 - Anmäl

En annan detalj är att astronauter använder blyerts/färgpenna då den fungerar upp och ner samt saknar rörliga delar som kan gå sönder.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen