Manolo logotype

Fredagsinspiration - Klassisk krita

Idag låter vi oss inspireras av det kanske mest ikoniska mönstret för dressade garderoben. Vi talar om kritan som varit ett självklart inslag i skräddade garderober de senaste 100 åren. Vår tolkning är anpassad till säsongen i form av en kostym med spetsiga slag i mörkblå ull, kombinerat med grå slips samt skor och portfölj i svart kalvskinn.

Kostym - Orazio Luciano, Skjorta - Finamore, Slips - Drake´s, Väska - Frank Clegg, Glasögon - Cutler & Gross, SkorSaint Crispin´s

 

Kritstrecksrandig kostym från Orazio Luciano i tyg från Fox Brothers.

Eleganta quarter brogues från Saint Crispin´s.

Runda glasögon från Cutler & Gross.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 C07 säger
2018-01-05 16:26 - Anmäl

Elegant, synd att denna ensemble inte längre är normen bland kontorsanställda.
Ang. Luciano: har ju skrivits upp och hyllats brett på senare år, hur står don sig jämfört med premium RTW som t.ex. Attolini?
Minns en tråd på StyleForum för ert antal år sedan där någon hade sprettat upp vad denne påstod vara en kavaj från L som var full med limmad konstruktion och undermåligt handarbete.
Huruvida detta faktiskt stämde vet jag dock ej,
#2 John säger
2018-01-05 19:16 - Anmäl

Hur ni på Manolo och andra på att bära den till kvällen, på privata fester etc. Fortfarande ett stort No No?
Minns en gång på en tillställning i ett hem. En man kommer i kritstrecksrandig kostym, i strumplästen, med en mörk skjorta, rutig med vitt som kontrastfärg, en mörk slips med små vita prickar och därtill slipshållare. Alltså, ganska långt från Londons bankvärld.
#3 Måns säger
2018-01-07 12:46 - Anmäl

Upplever att chalk är mera "leisure" än stripe som blir väldigt påtagligt och vibbar för mycket gammaldags advokatbyrå eller Penser.
Jag har en fin dubbelknäppt chalk från Lund&Lund som jag tycker bara blir bekvämare och mera lättburen med åren. Numera är den ju även i modefocus ;)
#4 Halmstad säger
2018-01-07 19:14 - Anmäl

Jag är glad att jag slipper klädkod på jobbet. Tänk att behöva gå omkring i samma smala fält av kostymer, skor och färgskala hela dagarna. Aldrig en windowpane med spectators eller ostrukturerad uddakavaj i bomull eller linne.
#5 Horangi säger
2018-01-08 09:28 - Anmäl

Även en relativt strikt klädkod går att hantera kreativt för att skapa en intressant och varierad stil. Titta bara på gusvs9 på Instagram. Han verkar ha ett jobb med en relativt konservativ och strikt klädkod men lyckas ändå klä sig fantastiskt. Tänk vad lite god smak och mycket pengar kan göra ;-)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.