Manolo logotype

Säsongens 6 snyggaste kabinväskor

För vissa kommer kanske jul eller nyårshelgen spenderas på varmare breddgrader. Oavsett om man skall resa lite längre eller bara åker för en enklare weekend så är en kabinväska ett utmärkt alternativ. Smidig att rulla mellan gaterna, enkel att kombinera med exempelvis en portfölj och rymlig nog att försvara två till tre outfits.

För egen del så har kabinväskan långsamt men säkert börjat konkurrera ut weekendbagen under mina resor. Den sistnämnda är klart elegantare och perfekt om man reser med exempelvis bil men blir snabbt otymplig när man skall flyga. Även packning av kavajer och skor är i regel svårare och kräver inte sällan ett kompletterande kostymfodral. 

Jag väljer därför allt oftare min kabinväska som rymmer ca två kostymer samt lika många skor och skjortor samt underkläder, accessoarer och hygienprodukter. Några råd att tänka på när man köper kabinväska är att satsa på en modell som gärna har fyra hjul snarare än två då dessa är lättare att rulla. Vissa, likt jag själv älskar en klassisk design i aluminium men ha i åtanke att dessa tyvärr kan bidra till en högre vikt och därför begränsa packningen något. Vill man maximera vad man har med sig är ett lättviktsalternativ helt klart att rekommendera även om charmen med en lite bucklig aluminiumväska med åren är svårslaget. Det finns många olika versioner att välja mellan och jag har valt ut ett par favoriter i lite olika pris och utförande.

Brunello Cucinelli

 

Lyxig kabinväska i mocka från Brunello Cucinelli.

 

Samsonite

Lättviktsväska från Samsonite med detaljer i ljust skinn. (även översta bilden)

 

Felisi

 

Felisi är specialister på framför allt nylon och kända för sina väskor och portföljer. Här har man tagit konceptet ett steg längre med en hel kabinväska.

 

Fabbrica Pelletterie Milano

Kabinväska från italienska Fabbrica Pelletterie Milano i svart aluminium.

Globe-Trotter

Anrika företaget Globe-Trotter från England försåg bland andra Winston Churchill och Drottning Elisabeth II med resväskor. Här ser vi deras kabinanpassade modell.

 

Rimowa

 

Mitt personliga val från Rimowa är en klassiker i aluminium som har gjort mig sällskap på i princip alla resor de senaste åren.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Väskor

#1 Soccercalle säger
2017-12-12 14:43 - Anmäl

Du skriver att aluminium är tyngre men skriver att Rimowa är ditt personliga val. Hur mkt tyngre är Rimowan är lättviktsalternativen tycker du?
#2 random säger
2017-12-12 14:53 - Anmäl

Samsonite gör väldigt bra väskor. Har tidigare ägt en datorväska i nylon från dom. De brukar dock inte vara så estetiska, men jag måste säga att den där kabinväskan inte var så dum.
#3 Andreas Weinås säger
2017-12-12 16:36 - Anmäl

#1 - Jag fick min Rimowa i present av min fru och är väldigt nöjd med den. Dels för att den har den typiska estetik jag förknippar med varumärket men också för att aluminium får en förvånansvärt fin patina med åren. Med det sagt så är jag övertygad om att lättviktsalternativ från såväl Rimowa som andra tillverkare är avsevärt lättare. Min har en volym på 35 liter och väger 10.1 LB och beroende på version så finns det flera modeller i ex. Polycarbonite som väger mellan 4.2-7.5 LB.

För min del har det inte varit ett problem då den jag har rymmer tillräckligt och jag aldrig blivit ombedd att väga den inför någon resa.
#4 Måns säger
2017-12-12 16:38 - Anmäl

Rimowa för mig, tack. Men vem är dum nog att lägga drygt åtta papp på en väska i i just pressad papp?
#5 DrDre säger
2017-12-12 17:17 - Anmäl

Vikten är inte helt oviktig (pun intended). De senaste åren har jag fått väga in handbagaget rätt ofta.

Har en Tumi. Suverän kvalitet och väldigt praktisk. För den som gillar patina är den dock ett dåligt val. Den ser precis likadan ut idag som för åtta år sedan. Har ngn sorts roller blade hjul (två, ej fyra) så den rullar otroligt lätt och funkar även helt ok om det är lite grövre underlag som trotoarer, grusgångar etc.
#6 Kalle J säger
2017-12-12 18:39 - Anmäl

Som vanligt har de italienska lyxväskorna otroligt fula, billiga plasthjul. Brunellon väger nog uppåt 6 kilo också. Rimowan - har en större variant själv - är snygg, om än något tung, förutom det fula bruna plastgreppet på teleskophandtaget. Hade gladeligen betalat priset och vikten för ett snyggare lädergrepp. Se t.ex. Porsche Design som löper linan ut och även lyckas göra snygga handtag. Aluväskor blir knöliga vid incheckning, kallas väl patina om man är snäll.

Rimowans PC lättviktare är nog mer praktiska som handbagage, men Samsonite är faktiskt snyggare och bara marginellt tyngre. Båda blir nog lätt fula av incheckning.

Alltså återstår fortfarande bristen på en lätt, snygg och genomtänkt kabinväska. Det enda stiliga alternativet är en weekender, men den är förstås mindre praktisk. Och det manliga alternativet är naturligtvis en vattentät kabinväska som tål att stå på från pelican. Tung och ingen inredning, men tål allt!
#7 Julius säger
2017-12-12 20:41 - Anmäl

Bra artikel! Det är svårt att hitta alternativ till rimowa och samsonite. Jag försöker alltid ha så lätta väskor som möjligt och har just därför avstått aluminium väskorna. Polyeserväskan är fantastisk men pristet avskräcker! Varför anger redaktören vikten i pund? Väskorna är ju trots allt tyska! Polycarbonate heter förövrigt polykarbonat på svenska! Hälsningar julius
#8 Julius säger
2017-12-12 20:42 - Anmäl

Menade nylonväskan!
Tack!
Julius
#9 Andreas Weinås säger
2017-12-13 09:40 - Anmäl

#7 - Vikten borde kanske angivits i kg men jag valde att skriva den enhet som Rimowa själva anger på sin hemsida.
#10 Lira säger
2017-12-14 11:06 - Anmäl

Just bought one from Horizn Studios. I'm impressed :)
#11 Glenn Gtb säger
2017-12-14 17:52 - Anmäl

Kan rekommendera Fabricca Pelletteri. Ganska tunga men extremt stark kvalitet och sjukt snygga. Kan köpas direkt från deras webbsida och tog bara några dagar att få hem. Det finns en grå-grön färg med bruna skinndetaljer som är mycket snyggare än den svarta.
#12 Fredrik säger
2018-04-05 14:10 - Anmäl

Jag har, förutom en massa weekendbags, en kabinväska från Brics i någon form av fejkmocka. Mkt snygg och ganska lätt. Kan starkt rekommendera.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.