Manolo logotype

Luigi Bianchi Mantova AW17

Idag skall vi titta närmare på säsongens nyheter från italienska Lubiam. Företaget består av de två linjerna L.B.M 1911 och premiumlinjen Luigi Bianchi Mantova. Vi har valt att fokusera på den sistnämnda och dess kampanj för AW17.

Vi har skrivit om Luigi Bianchi Mantova tidigare och inte minst i form av den här recensionen av företagets måttsömnadstjänst via Ströms Man & Woman i Stockholm. 

Sen dess har det hänt en hel del med företagets utbud. Man arbetar vidare med konceptet Dream som har en okonstruerad och mjuk kavajaxel och ofodrat utförande. Man har även adderat en så kallad Spalla Camicia eller skjortaxel och ett ännu bredare slag som drar tankarna åt neapolitanskt skrädderi och ligger helt rätt i tiden. 

Kavajer och kostymer domineras av rutor i olika storlekar och kollektionen har stylats flitigt med polotröjor i olika toner från benvitt till beige, mörkblått och grått. Även de mer formella kombinationerna har tonats ner i form av flera virkade och stickade slipsar. 

Kampanjen är välproducerad och känns förvånansvärt lättburen och aktuell. Kavajerna är helt klart av en kortare och smalare silhuett än det mest klassiska men det går som sagt att anpassa via företagets måttsömnadstjänst. 

 

Företagets nya bredare slag och den plissérade skjortaxeln.

Storrutig kavaj med benvit polotröja.

Kostym med mellanblå polo.

Kritstrecksrandig kostym som avdramatiserats med en virkad slips.

Windowpane kombinerat med skjorta och slips.

Lager på lager.

Detaljer på en av företagets tredelade kostymer.

Beige polo under uddaväst och kavaj.

Brun kavaj med tilltagna slag.

Fin styling med blå polo under en kavaj med Prince of Wales-ruta.

Vår personliga favorit där en mellangrå krita kombinerats med ljusgrå polotröja.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 P säger
2017-12-11 17:46 - Anmäl

Herregud!

Modellen ser ju sjuk ut eller har de photoshoppat honom helt platt
#2 John säger
2017-12-12 00:21 - Anmäl

OK kvalitet för pengarna och bättre än RTW om man väljer MTM. Tyvärr har jag mest blivit besviken och fått justera lite väl mycket. Har slutat helt med LBM och gått upp en prisklass med bättre resultat för pengarna. Dock fortfarande riktigt snyggt utbud fortfarande.
#3 Konsulten säger
2017-12-12 22:40 - Anmäl

Svårt att bedöma hur passformen skulle vara med en modell med BMI på 15.
#4 Kroner säger
2017-12-13 09:54 - Anmäl

#2 Nu är ju LBM deras billigaste urbana linje med lite nonchalanta kavajer som i början mest var plaggtvättad bomull.

Premiumlinjen är något helt annat och är oerhört prisvärd då t.ex. rockar och kavajer ligger i Boss/O.J prisklassen men erbjuder Italienskt hantverk.
#5 #2 säger
2017-12-14 00:51 - Anmäl

#4 förkortade i all hast. MTM plaggen jag syftade till var just Mantova. Jmf med Boss är de bra, instämmer. Men med andra Italienska märken för är de sådär. Ex Cornegliani är ett klart hopp i kvalitet med liten peng mellan.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.