Manolo logotype

Myrqvist öppnar fysisk butik i Stockholm

Idag kan vi meddela en glädjande nyhet till alla skoentusiaster i Stockholmsområdet. Svenska Myrqvist som är skovårdsspecialisten Herrstils egna linje öppnar i slutet av veckan en fysisk butik på Grev Turegatan 46 i centrala Stockholm.

Vi har skrivit om Myrqvist tidigare här på Manolo. Det rör sig om en satsning på prisvärda kvalitetsskor av randsydd konstruktion som möjliggjordes genom en minst sagt imponerande Kickstarter-kampanj. När kampanjen drog igång var ambitionen att samla in 100 000kr för att producera randsydda skor med ett försäljningspris på 2 000kr. Gensvaret var enormt och resulterad i en crowdfunding på hela 688 000kr. 

Sen dess har Myrqvist lanserat två kollektioner bestående av en serie av oxfords, kängor och nu senaste loafers. Utöver skorna som utgör basen av varumärkets produkter erbjuder man även ett mindre utbud av prisvärda accessoarer som kashmirscarfs, strumpor och slipsar. 

 

Dubbla munkskon Ålsten i mörkbrunt skinn.

Adelaide oxford av modellen Skytteholm i ljusbrun mocka för 1 999kr.

Kängorna har alla en gedigen gummisula och är företagets mest kostsamma skor med ett pris på 2 399kr.

Tanken med den nya butiken på Grev Turegatan 46 är att erbjuda företagets kunder möjligheten att se och framför allt prova ut skorna i verkligheten. Efterfrågan på detta har visat sig stort och företaget gjorde redan förra året om sitt kontor i Ulvsunda industriområde till ett mindre showroom. Detta blir ytterligare ett steg i samma riktning med optimal tillgänglighet i huvudstaden.

"Redan från början var det många kunder som hörde av sig till oss och frågade om de fick komma till vårt kontor och testa skorna. I takt med att förfrågningarna ökade så valde vi att göra i ordning ett enkelt showroom i våra lokaler med drop-in tider  från 14-17. Vi har fått förvånansvärt många besök, med tanke på läget, och att öppna en riktig butik mer centralt känns som ett naturligt steg för oss.", säger grundaren Sebastian Öhrn. 

Utöver skor och accessoarer från Myrqvist kommer butiken husera ett brett utbud av skovårdsprodukter från Herrstil till samma pris som på nätet. 

 

Scarf i mörkgrön kashmir för 699 kr.

Den halvsula i gummi som Myrqvist lanserade som alternativ på alla sina oxfordskor tidigare i år.

Utöver accessoarer och skor kommer man även sälja skovårdsprodukter som kräm...

...och skoblock i den fysiska butiken.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Nackademin säger
2017-11-27 22:39 - Anmäl

Kul! Någon som har erfarenhet av skorna?
#2 Jesse säger
2017-11-28 08:25 - Anmäl

Jag är också intresserad av andras erfarenheter, hur är passformen? Skorna beskrivs som "relativt högt insteg och en något smalare form" betyder det att de är smalare än tex Loakes Capital-läst?
Någon som gått en säsong i dem? Hur håller de?
#3 Användare säger
2017-12-02 09:02 - Anmäl

#2
Köpte ett par för en månads sedan. Håller med om den beskrivningen du återger. Jag upplever att de är lite smalare än mina Loake "Strand" (tror det är Capital). Fick därför kliva upp 1/2 stil.

Var för övrigt riktigt trevligt att besöka deras show room i Bromma. Träffade en väldigt trevlig kille där som hjälpte mig byta mina skor.
#4 Tobias säger
2017-12-07 06:39 - Anmäl

Nyss köpt mitt första par, de bruna bootsen. Fick riktigt bra service när jag beställde, jag var osäker på om det var rätt storlek jag fått så jag fick komma till lokalen innan de öppnat och prova en annan storlek som jag kunde byta till på plats. All cred till personalen!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

I hate Christmas jumpers

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen