Manolo logotype

Fredagsinspiration - Windowpane

Idag låter vi oss inspireras av det klassiska och lätt excentriska mönstret Windowpane. Det kännetecknas av en större överruta mot en solid bas och är vanligast i kavajer. I dagens inspiration valde vi att dra stort på mönstret i form av en hel kostym med inspiration från ikoner som Hertigen av Windsor och Gianni Agnelli.

Kostym - Cesare Attolini, Skjorta - Eton, Slips - Drake´s, Väska - Baron, Handskar - Dent´s, SkorEdward Green

 

Hertigen av Windsor i Windowpane-kostym.

Windowpane-ruta i beige mot en blå marinblå bakgrund i en dubbelknäppt kostym från Cesare Attolini.

Benvit skjorta från Eton med High Cut Away-krage.

Kashmirfodrade handskar från Dent´s.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Tja, säger
2017-11-17 22:09 - Anmäl

om jag redan hade 20 kostymer som jag bar jämt, och kunde skänka bort den när jag blev less efter 4 månader. Annars är nog något mindre iögonfallande kostymer mer användbara. Men snyggt är det, de fem första gångerna.
#2 Halmstad säger
2017-11-18 13:18 - Anmäl

# 1: tragiskt, eller hur? när det är mindre iögonfallande - på vilken innerstadsgata som helst - att gå klädd som en uteliggare med stora hål på knäna än att gå i windowpane. Sverige är en stilmässig öken. Landet där dessutom normcore är den stora grejen, stilen där man experimenterar med rätt nyans av mellangrått och off-white.
#3 laphroaigman säger
2017-11-18 15:53 - Anmäl

#2, Håller delvis med. Men samtidigt kan jag nog känna att det som kostym blir "lite för mycket. Däremot grymt snyggt som uddablazer med enfärgade byxor, eller fördel delen byxan i kombination med en omönstrad kavaj.
#4 Måns säger
2017-11-18 17:40 - Anmäl

Jag har en fantastisk kostym i windowpane, men smakfullt nog i mycket diskreta rutor som är synliga enbart på mycket nära håll. Windsordukens kostym hör väl hemma på maskerad.
#5 Carl Johan säger
2017-11-18 17:51 - Anmäl

En fråga OT. Kan ni rekommendera några märken som har svarta tassel loafers i pirisklasen 2000-3000? Är det någon som har erfarenhet av Morjas och dess kvalité?
#6 Zeraselol säger
2017-11-18 18:03 - Anmäl

Byxorna på den gamle nazisten är riktigt, riktigt snyggt skurna.
#7 x säger
2017-11-20 02:01 - Anmäl

Men är det inte så i resten av världen också? Exmpelvis är utbudet av kostymer i windowpane hos mrporter minst sagt begränsat vilket borde vara en indikation på dess popularitet i hela västvärlden.
En windowpane-kostym är inte för vem som helst utan är reserverad för den som vill sticka ut från mängden och inte bekymras av att folks blickar dröjer kvar lite längre än normalt.
#8 rune säger
2017-11-20 09:35 - Anmäl

#5 Charles Thyrwitt, ctshirts.co.uk, har tassels för runt 2000. Mina favoriter faktiskt. Absolut, sämre kvalitet än mina C&J eller Vass exempelvis, men jag är ändå väldigt nöjd.
#9 x säger
2017-11-20 17:14 - Anmäl

Kommentar #7 hänvisar till #2, jag missade att lägga in det.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen