Manolo logotype

Bestetti besöker Stockholm 16/11

En glad nyhet för skoentusiaster är att italienska Bestetti för första gången sen grundaren Riccardos tragiska bortgång kommer till huvudstaden för en Trunk Show den 16:e november. Företaget kommer erbjuda allt ifrån RTW till full bespoke av högsta kvalitet.

För er som inte känner till Bestetti så rör det sig om ett litet varumärke som grundades av Riccardo Bestetti med fokus på handgjorda skor av högsta kvalitet. Riccardo startade sin skomakarväg med att göra traditionella western boots i USA men fick smak för mer eleganta lågskor och öppnade upp ateljén Freccia Bestetti utanför Milano. Hans estetiska känsla och skickliga hantverksnivå fick snabbt uppskattning bland skoentusiaster runt om i världen och med semi-bespoke linjen "Novecento" var han en av de första att kombinera hantverket och materialen från bespoke med en passform från modifierade läster. Detta gav både kortare leveranstider och lägre priser. 

Tyvärr gick Riccardo tragiskt bort i en lungsjukdom för ungefär ett år sedan och det var osäkert om hans företag och arv skulle leva kvar. Som tur var tog hans vän Marco Facchinetti tillsammans med Riccardos fru hand om företaget. Idag har processen effektiviserats och arbetsstyrkan ökat vilket gjort att man kan nu leverera MTO-beställningar på ca 5 veckor. 

Processen och hantverket bakom skorna är kvar på samma höga nivå med handrandsydd konstruktion, träpeggade midjor och handmålade skinn. Nedan kan man se några av de steg som ett par skor ur Novecentolinjen passerar under produktion.

 

Lästmakning, mönsterkonstruktion och tillskärning i ateljén.

Nåtling, lästning och avlappssöm.

Träpeggade midjor, finish av sulkant samt ovanläder.

Detta är första gången som Bestetti besöker Stockholm för en Trunk Show sen Shoegazing Trunk Show 2015. Årets trunk show hålls tillsammans med deras svenska återförsäljare Spiga 3 från Göteborg. Det känns som en spännande utveckling vi ser där företag och butiker baserade i olika delar av landet, ta med sig unika produkter och varumärken till andra städer för trunk shows och det råder ingen tvekan på att den svenska marknaden för handgjorda kvalitetsskor i den här prisklassen är störst i Stockholm. Nu får många potentiella kunder som kanske känner till varumärket men inte haft möjlighet att se produkten live chansen att beställa. 

Priserna ser ut som följande: 

Bespoke - från 2 500 €

(Full valfrihet med en helt individuellt framtagen läst och högsta hantverks- och materialnivå)

Novecento - ca 1 700 €

(Semi Bespoke med hantverk och material i Bespokestandard men med passformskorrigeringar som utgår från företagets befintliga 

MTO - ca 1 300 €

(Samma standard som företagets RTW med handrandsydd konstruktion men möjligheten att välja mellan modell, material och läst)

För att boka ett möte för måttagning, beställning av MTO, eller frågor om produkten kontaktar man enklast Spiga 3 på info@spiga3.se.

 

Måttagning för ett par skor ur Novecento-linjen.

Företagets mest populära modell är en så kallad Adelaide oxford med namnet Maverick.

Dubbel munksko med mejslad läst.

Den lite annorlunda modellen Foster i en varm rödbrun nyans.

Lazyman-modellen Göteborg i svart kalvskinn.

Företagets eleganta läst Classic Round.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Fredrik säger
2017-11-09 14:30 - Anmäl

Är det inte lite lustigt att de kallar det "hand sole stitching" när det uppenbarligen görs med maskin?
#2 Andreas Weinås säger
2017-11-09 15:07 - Anmäl

#1 - Mycket märkligt måste jag säga. Kanske syftar de till randen som sys för hand (handwelting/handrandsytt) men som du är inne på så visar de ju tydligt att avlappssömmen är maskinsydd på bilden. I och för sig inget fel i det då det inte är där styrkan i handsömnaden ligger och jag vet att även en del andra tillverkare (Saint Crispins exempelvis) syr just avlappsömmen med maskin.
#3 Henry säger
2017-11-09 21:38 - Anmäl

Är det Manolos avsikt att ha en strikt censur av besökares kommentarer? Är det Kim Jong Un som fått vara med och säga sitt? Jag kan köpa att det kommer en och annan damväska och kommentar från gnällspikar som klagar på reklam. Men kommentarsfältet, ska verkligen Kim Jong Un få ha sista ordet här?
#4 Andreas Weinås säger
2017-11-10 00:07 - Anmäl

#3 - Med tanke på att den kritik du refererar till har blivit godkänd av oss skulle jag knappast kalla det någon censur. Vi har ingen ambition att censurera konstruktiv kritik eller frågeställningar och hade vi velat ha ett Kim Jong Un-styre hade nog knappast din egen kommentar publicerats och än mindre besvarats.

Däremot finns det vissa regler som gäller för vårt kommentarsfält och det är vår frihet att moderera därefter. Kränkande kommentarer eller personangrepp som exempelvis präglas av rasistiska, sexistiska eller homofobiska undertoner samt dålig attityd har inte i vårt kommentarsfält att göra. Denna förhandsmoderering infördes efter att det vid två tillfällen var läsare som utgav sig för att vara skribenter för Manolo och det är helt enkelt oacceptabelt.

Det är ingen rättighet att få uttrycka sin åsikt i ett kommentarsfält och många sajter har idag tagit bort dem helt eller infört Facebook-inlogg för att kunna kommentera. Vi har valt att inte gå så långt då vi tycker att de allra flesta sköter det och kommentarsfältet genom åren bidragit till en givande diskussion runt de ämnen vi berör. Tyvärr finns det några få som missbrukat kommentarsfältet och vi ingen skyldighet att ge utrymme åt trollande. Har man åsikter eller frågor som av någon anledning inte publicerats i kommentarsfältet är man varmt välkommen att maila mig på andreas@manolo.se så kan jag svara på varför.
#5 O säger
2017-11-10 20:11 - Anmäl

Bra svar Andreas!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.