Manolo logotype

Höstens 6 snyggaste portföljer

Idag skall vi titta närmare på hur man på ett snyggt och praktiskt sätt kan frakta sina dokument, skolböcker eller dator till och från hemmet. Portföljen är och förblir ett klassiskt alternativ och i rätt kvalitet och utförande: en investering för livet.

Få saker kan förstöra en snygg klädsel som en ful väska. Att klä sig oklanderligt i kavaj eller kostym med välputsade skor för att sedan avsluta med en billig och plastig väska i handen känns onödigt. Väskor är en såväl praktisk som stilfull accessoar och väljer man något av hög kvalitet finns det goda möjligheter att den håller i årtionden. 

Vad finns det då för alternativ att titta på? 

Om man har en i övrigt skräddad stil med kostym, klassiska herrskor och en elegant rock så är en mer traditionell portfölj absolut att rekommendera. Antingen en diskret modell i svart präglat kalvskinn som gör sig utmärkt mot svarta oxfords och mörk kostym, eller en klassisk version i corgnacsbrunt skinn som efter användning kommer utveckla en unik patina som bara blir bättre med tiden. 

Om man känner att kostym eller ens kavaj inte hör till vanligheterna i sin klädsel kan man fortfarande överväga portföljen men titta då efter ett lite ledigare alternativ med mjukare form och varför inte i kanvas istället för skinn.

Vi har valt ut sex olika alternativ som alla känns intressanta för hösten. 

Valextra

Lyxiga väskspecialisten Valextra har här en portfölj med dubbla fack i svart präglad kalv.

 

Frank Clegg

Vill man ha något som håller och utvecklar en fantastisk patina bör man definitivt snegla åt en klassisk cognacsbrun portfölj i Harness Belting från Frank Clegg. (även översta bilden)

 

Ortus

Japanska Ortus anses av många göra världens finaste väskor. De sys helt för hand och tar i vissa fall upp till ett år att färdigställa.

 

Ralph Lauren Purple Label

Det är något både lyxigt och avslappnat med en portfölj i mocka. Här från Ralph Laurens spjutspetslinje Purple Label.

 

Bennet & Winch

En ledigare portfölj från Bennett & Winch i kanvas och skinn som går ton i ton för en diskret känsla.

 

Stòffa

Stòffa har tagit fram väskor i tre storlekar där 002 är deras Daily Brief.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Väskor

#1 random säger
2017-11-07 10:16 - Anmäl

Frank Cleggs väska är så snygg.

Jag ska så småningom köpa mig en ny väska, men det blir nog ingen portfölj då de oftast är lite smalare än vad jag är ute efter. För mig gäller det att hitta en väska som är stilren, av god kvalitet och rymlig nog att få med mer än bara dokument/laptop. Alltid bra att kunna packa i en matlåda eller andra saker som är bra att ha. Har spanat lite på Carl Friedriks utbud, de har en lite större väska som ser intressant ut.
#2 Sloane ranger säger
2017-11-07 11:54 - Anmäl

Snygga väskor!
Själv är jag svag för väskor från Ruitertassen, då vet jag var de tillverkas, var materialet kommer ifrån och vilken kvalitet det är. T ex den här vintageväskan https://www.ruitertassen.co.uk/brown-vintage-satchel-13-laptop eller den här modernare https://www.ruitertassen.co.uk/pebbled-leather-large-satchel
#3 linus säger
2017-11-07 12:01 - Anmäl

Fina väskor i allmänhet, Frank Clegg i synnerhet. Men vad händer på sista bilden? Väskan från Stoffa är ju inte snygg någonstans, om något så ser det ut som en damhandväska.
#4 Tips säger
2017-11-07 12:40 - Anmäl

Undrar vilken kulör på läppstiftet man bör ha för att möta upp den härliga handväskan från Stòffa?
#5 Andreas Weinås säger
2017-11-07 13:04 - Anmäl

#3 & 4 - Smaken är som baken men jag tycker den är grym. Sen känns personligen begreppet dam/herr mindre relevant om man gillar estetiken och Stòffa säljer alla sina väskor som unisex.
#6 Bruno säger
2017-11-07 13:05 - Anmäl

#4 Gråbeige-dassigt såklart.
#7 Jonas säger
2017-11-07 13:08 - Anmäl

Kan rekommendera Linjer om man inte vill lagga en formogenhet.
#8 random säger
2017-11-07 13:56 - Anmäl

Jag tror nog att vi alla är mogna nog att inse att väskor inte har kön. Stóffas skulle se klockren ut med en mjuk knytrock i en ljus färg, en stickad tröja och ett par ljusa byxor i liknande nyans.
#9 Anton säger
2017-11-07 15:25 - Anmäl

Någon som har erfarenhet av Carl Friedriks väskor? Funderar på deras deras Palissy Briefcase, men är osäker över om deras shoulder strap kan hålla vikten av en laptop.
#10 jj säger
2017-11-07 17:12 - Anmäl

Fina väskor. Någon som kan tipsa om en slimmad portfölj (för 13 tums dator) med låg vikt. Trött på att väskan väger mer datorn!
#11 Steve säger
2017-11-07 17:56 - Anmäl

Instämmer i tipset om Linjer. Fick hem en portfölj i brunt skinn för dryga månaden sen. Supernöjd. Sen har givetvis väskor som alla andra prylar "kön". Stoffas är av kvinnligt, ingen tvekan. Men gillar man det så...
#12 Nisse säger
2017-11-07 19:50 - Anmäl

Såg för en tid sedan att någon hade problem vid laddningen av Manolosidan. Skärmen blev vit.
Jag har samma problem, inte alltid men ofta. Någon som kan hjälpa? Kör IPad.
#13 Rutger säger
2017-11-07 23:00 - Anmäl

Bennett & Winch har också många andra modeller. Det ser man i reklambannern som hänger över artikeln som en gravsten över pressetiken.
#14 Jocke säger
2017-11-08 10:03 - Anmäl

#12 Jag har samma problem, dyker upp lite sporadiskt på jobb-pcn. Windows 10 och IE11.
#15 random säger
2017-11-08 10:29 - Anmäl

#12: Jag har samma problem när jag använder sidan på min laptop, har Chrome.

Kommentarsfunktionen verkar inte heller fungera när jag läser Manolo via min Android-telefon, även då med Chrome.
#16 Andreas Weinås säger
2017-11-08 11:16 - Anmäl

#13 - Vi har med produkter från företag som annonserar eller har annonserat på sajten nästan varje vecka. Det beror helt enkelt på att många är högst relevanta för Manolos bevakning och har varit så en längre tid. Vi kommer inte straffa företag för att de väljer att annonsera hos oss genom att plötsligt välja bort dem precis som vi inte heller lovar bort redaktionellt material mot annonsutrymme. Som jag nämnt tidigare här ingen av våra annonsörer insikt eller påverkan på vad vi skriver om precis som jag som redaktör inte arbetar med annonsförsäljningen då den sköts av ett externt säljbolag. De fall där jag är inblandad är om vi gör exempelvis produktsamarbeten med olika företag där vi går in och designar och produktutvecklar.

Att nämna Bennet & Winch som vi dessutom skrivit om långt innan de valt att annonsera hos oss känns därför väldigt märkligt. Jag beställde själv väskan i inlägget efter jag såg den på PItti i juni och har använt den frekvent fram tills nu vilket åtminstone borde vara ett tecken på att jag faktiskt gillar den?

Det är onekligen svårt att göra alla nöjda då ena stunden kritiken ligger i att vi har annonsörer som inte är relevanta för sajtens bevakning och i nästa stund att det är oetiskt när vi fortsätter bevaka relevanta företag efter de valt att annonsera hos oss.
#17 höken säger
2017-11-08 12:41 - Anmäl

Jag läser Manolo med stor behållning dagligen och bekymrar mig vanligtvis föga kring potentiella produktplaceringar eller dunkla kick-backs - ni ska också överleva, men att skriva en artikel om portföljer där utvalda tillverkare figurerar, såsom Bennett &Winch och samtidigt figurera på deras officiella hemsida i reklamsyfte ger ett alltför påtagligt övertramp. Slump, well......
#18 Andreas Weinås säger
2017-11-08 15:43 - Anmäl

#17 - Bilderna på deras sida är från en intervju och fotografering jag gjorde med The Rake tidigare i somras i en så kallad Pocket Guide ( https://therake.com/stories/style/pocket-guide-andreas-weinas/)

De bad mig berätta lite om min klädsel jag hade till jobbet inkl min väska som jag använder dagligen. Bennett&Winch hade inget med intervjun att göra och bilderna är tagna av Jamie Ferguson exklusivt för The Rake. Om de kommit överens om att få använda bilderna vet jag inte men de har inte varit i kontakt med mig eller betalat mig eller Manolo för att använda dem.
#19 Stefan säger
2017-11-08 19:29 - Anmäl

Funderar precis på att införskaffa en portfölj/dataväska att kunna ha läge.
Skor jag har till jobbet är lika mycket svarta oxfords som mörkbruna oxfords och mörkbruna mocka skor/boots. Skulle ni satsa på en cognac eller svart läder. Kan verkligen inte bestämma mig.. :)
Tittat på Baron small briefcase i cognac/frank clegg lock briefcase i cognac alt frank clegg ziptop briefcase i svart.
#20 Johan säger
2017-11-08 20:00 - Anmäl

Fina, särskilt den från Valextra. Men jag saknar fler kanvasalternativ. Tycker kanvasportföljer kan avdramatisera en utstyrsel på ett trevligt sätt.

I övrigt, jag kan inte kommentera via mobilen, kommer till en sida "som inte finns".
#21 Maggie T säger
2017-11-08 23:45 - Anmäl

Stoffas väska verkar ha bra sving för möten. "I want my money back!"
#22 Douglas säger
2018-01-01 12:39 - Anmäl

Här tycker jag ni har missat att ta med svenska ByAxels väskor tillverkade i Florens. Står sig verkligen i jämförelse med övriga utländska märken ovan.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.