Manolo logotype

Hösten 2017 från Ralph Lauren

Idag är det dags att titta närmare på säsongens kollektion från en av herrmodets allra största. Vi talar såklart om Ralph Lauren och vi har fokuserat på främst den lyxiga Purple Label-kollektionen som visades upp företagets showroom i New York.

Ralph Lauren är den kanske mest inflytesrika herrmodedesigner över tid. Även om aktörer som Giorgio Armani, Tom Ford och Brunello Cucinelli haft stor betydelse för herrmodet under perioder så har Ralph Lauren känts ständigt aktuell i flera decennier. 

Höstens kollektion innehåller klassiska inslag av Western-romantik i form av skjortor, bälten, jackor och hattar men även den mer klassiska elegans som ofta förknippas med Purple Label. Stylingen fortsätter till stor del gå ton-i-ton med nyanser av svart, grått, brunt eller olivgrönt. 

Några av våra personliga favoriter ur kollektionen kommer från Laurens tolkningar av smokingen. Här blandas klassiska inslag och detaljer med moderna snitt och okonventionella materialval. Exempelvis hittar vi företagets klassiska dubbelknäppta smoking med sjalslag i en brun manchester. 

Materialvalen är som vanligt när det gäller Purple Label oklanderliga med en stor portion av den finaste kashmir, mocka och silke.

 

Smokingjacka i brun manchester.

Ledig look i kashmir.

Höstens stora trend; manchester dominerar även i Ralph Laurens kollektion för hösten.

Field Jacket i mjuk konstruktion.

Dubbelknäppt kavaj i mocka.

Vi ser flera vidare och högre byxor.

En personlig favorit för säsongen i form av en lyxig look i ljusbrunt.

Traditionell tolkning av den tredelade kostymen från Ralph Lauren.

Dramatisk rock med militäriskt ursprung.

En klassisk tolkning av smokingen med dubbelknäppt väst och slippers i sammet.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Ralph-Lauren
#1 random säger
2017-11-07 10:08 - Anmäl

Väldigt mycket filmstjärnavibbar på första och åttonde bilden!
#2 Magnus säger
2017-11-07 19:00 - Anmäl

Långkofta som en yngre medelålders kvinna med bred bak, hm. Det är verkligen inte snyggt och jag lider med de som saknar personlig (god) smak och litar på en dålig försäljare. "Det här är modernt och..."
#3 Billy säger
2017-11-13 16:17 - Anmäl

Lite sent kanske. Hösten är slut
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.